Sari la conținut

Mercedes-Benz Viano

IMG_8798

Zilele trecute am avut placerea sa testez un Mercedes-Benz Viano. Si l-am testat intr-un mare fel, am plecat cu el la cheful burlacilor. Sase baieti cu chef de distractie.

Am ales sa mergem la poalele Fagarasului, mai exact la Sambata de Sus. Asadar am avut parte de tot felul de drumuri pana acolo. De autostrada, de drumuri nationale, de drumuri judetene, chiar si drumuri neasfaltate.

Masina a facut fata cu brio, dar hai mai bine sa va povestesc de la inceput.

Vineri am fost sa ridic masina de la Mercedes, undeva pe Bul. Expozitiei. Cum am vazut-o am simtit ca este mare, poate prea mare pentru mine, eu care sunt obinuit sa merg cu o masina de clasa mica.

Totusi nu am avut nici o teama, era o masina despre care citesem ca se conduce foarte usor si ca o sa ma pot acomoda repede cu dimensiunea ei.

Asa a si fost. Desi pare mare din exterior, cand esti la volanul ei nu lucrurile se mai schimba. Nu este asa de mare pre cum pare, sau chiar daca este, se conduce foarte usor. In cativa km prin Bucuresti m-am acomodat destul de bine cu masina. Am reusit chiar parcari laterale perfecte de la prima incercare, cu toate ca nu credeam ca o sa-mi iasa.

Masina are niste oglinzi impresionante, care te ajuta foarte mult la astfel de manevre. In plus, senzorii de parcare, atat cei din fata cat si cei din spate, isi fac treaba mai mult decat ok.

Daca pe exterior masina este frumoasa, are o nota speciala de eleganta si sportivitate, in interior luxul este cel care iti iasa in evidenta. Modelul testat de mine avea 7 locuri, doua in fata si cinci in spate. Cele din spate erau impartite in doua, 3 spre spatele masinii si 2 in mijloc, orientate spre spate. Intre ele un spatiu generos ce-ti permite sa te intinzi cat vrei.

Scaunele nu sunt niste simple scaune, sunt mai mult niste fotolii in care te poti lafai dupa bunul plac.

Din ce am inteles, masina poate fi compartimentata dupa bunul plac al fiecarui client, ea avand mai multe modele de compartimentare, cu un total de pana la 8 locuri.

Modelul condus de mine era un diesel de 3L cu un motor V6 ce dezvolta 250CP, iar cuplul era ceva de speriat. Nu imi venea sa cred cat de repede accelereaza :)

V-am zis, am iesit din Bucuresti pe autostrada si masina s-a comportat exemplar. Am rulat cu o viteze intre 130 – 160 km iar Viano nu mi-a lasat pentru o secunda impresia ca este un VAN. Se conduce la fel de usor ca o masina mica iar despre sportivitatea ei numai de bine.

Dupa ce-am terminat cu autostrada, am trecut de Ploiesti a urmat Valea Prahovei. Acolo i-am pus la incercare stabilitatea in curbe. Nici o diferenta intre Viano si o masina mica, la fel statea in curbe iar cuplu ei mare ma ajuta de minune la depasirile pe care le faceam in panta.

Conducand-o m-am gandit ca ar fi o masina foarte buna pentru mine, pe viitor cand familia mea o sa se mareasca. Ai atata loc in ea ca mai mult nu-ti trebuie, iar din punctul de vedere al sportivitatii este ceva de vis. Un vis frumos.

Va spun, eu am ramas foarte mirat de ce poate masina, nu ma asteptam sa fie chiar asa cu toate ca eram constient ca conduc un Mercedes.

Ca sofer este minunat sa conduci un VAN, fiind mai inalta ca majoritatea masinilor din trafic iti creeaza cumva impresie de superioritate. De sus totul se vede mai frumos, practic poti sa vezi in fata peste masinile din drum. Ai o vizibilitate mult mai buna atunci cand este vorba de o depasire sau pur si simplu de confortul tau vizual.

Modelul condus de mine avea o cutie automata, cutie de care eu nu sunt foarte apropiat. Imi place mie sa schimb vitezele in modul clasic si inca nu sunt adeptul unei cutii automante. M-am obisnuit repede cu ea, cu toate ca din cand in cand mai duceam mana catre schimbator :)

Pe bord aveam tot ceea ce aveam nevoie si inca toate chestiile erau foarte usor de accesat. Masina are navigatie, chestie care ne-a fost destul de utila, are conectivitate cu telefonul prin BlueTooth, are sistem audio care suporta toate formatele posibile, are cam tot ce vrei. N-am descoperit ceva ce sa nu aiba, cu toate ca le-am cautat.

Climatizarea este impartita in doua zone, una pentru locurile din fata si o a doua zona pentru locurile din spate.

Mi-a placut ca din exterior nu vedeai nimic in masina, parea un VAN fara locuri in spate, iar din interior totul era foarte clar vizibil.

Nu am sa va vorbesc acum despre datele tehnice ale masinii, sunt convins ca le gasiti pe toate aici.

Plusurile masinii, din punctul meu de vedere:

  • farurile bi-xenon care ofera o vizibilitate impecabila combinate cu pozitia ridicata de la volan;
  • motorul puternic si cuplul mare al masinii;
  • interiorul deosebit de frumos;
  • insertiile de lemn din bord, usi si locurile din spate;
  • usurinta de manevrabilitate a masinii, cu toate ca n-am fost obisnuit sa conduc masini din aceasta clasa;

Minusurile:

  • partea superioara a volanului aluneaca in mana datorita lemnului din care era facuta;
  • consumul destul de mare, 10-12 L/100 km. Totusi cred ca este ok avand in vedere felul cum am testat masina si drumurile pe care am dus-o.

Pentru ca testele masinii sa fie duse cumva la extrem am dus masina pe un drum neasfaltat, destul de bun totusi, pana la baza Fagarasului, spre chilia Parintelui Arsenie Boca, undeva in zona asta.

Acolo am apreciat maxim usurinta cu care se conduce masina. Fiind un drum de munte, destul de ingust, la un moment dat niste unii au parcat exact in zona prevazuta pentru intoarcerea masinilor, deh, era un drum care se infunda. Pentru ca n-am putut sa intorc masina pe loc am fost nevoit sa dau cu spatele cca 1km, printre masinile parcate pe stanga si pe dreapta.

Spre casa am ales o alta ruta, una mult mai frumoasa, ca cea pe care am venit. Am ales sa vedem si Transfagarasanul, asa cum imi sta bine in fiecare an.

N-am avut nici o problema cu masina nici pe acest drum, care de ce sa nu recunoastem este un drum mai dificil.

Una peste alta, Mercedes-Benz Viano este o masina spatioasa, un VAN destinat celor cu pretentii. Este sportiva, este comoda, sta foarte bine pe drum si atrage atentia ;)

Va las mai jos cu niste poze, nu sunt poze de prezentare a masinii, sunt poze facute de noi, in drumetia noastra.

IMG_8639IMG_8775IMG_8806IMG_8823IMG_8835IMG_8838DSC_4418DSC_4421DSC_4442DSC_4447DSC_4469DSC_4473

Multumesc Themis pentru poze!

Si cateva poze facute cu telefonul:

20130722_09524220130722_10102820130722_09524720130722_09562920130722_09592520130722_101020IMG_20130719_20521820130722_10192420130722_102009IMG_20130719_152435IMG_20130721_170759

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Copila blonda 31 Jul 2013 @ 12:06

    Când ai zis Sâmbăta de Sus, m-am gândit la mânăstire :)))

    Raspunde
  2. criserb 31 Jul 2013 @ 12:16

    @Copila blonda – te bate gandul? :)

    Raspunde
  3. Sergiu Nicola 4 Aug 2013 @ 00:45

    E una din maşinile mele preferate, alături de Mercedes Vito.

    Raspunde
  4. iuda 28 Jun 2014 @ 00:01

    consumul nu-i mare, este imens.

    Raspunde
  5. criserb 28 Jun 2014 @ 00:04

    @iuda – posibil, dar crede-mă că i-am testat fiecare căluț din cei 250 ;)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)