Sari la conținut

Mi-am luat plita despre care se zice “Dupa 5 luni de utilizare a explodat… Toata sticla s-a sfaramat… Dezamagitor!”

În weekend am fost prin oraș și am luat o plită nouă. V-am zis, m-am săturat de partea electrică pentru că nu puteam să o curăț calumea și era și mai înceată ca plita pe gaz.

Ei bine, am intrat în Altex și am ales o plită după design. M-am uitat la cele expuse pe acolo, vreo 20 de bucăți și am ales ceva pe gustul meu, Whirlpool GOA 6425 NB. Am dat pe ea până în 800 lei, nu mai știu exact, undeva la 779 sau ceva de genul.

Ajuns acasă am zis să văd dacă am prins vreo reducere, fiind Black Friday și m-am uitat pe net. Da, chiar am prins, am luat plita la cel mai mic preț ce a fost la noi pe piață. Asta e partea bună, ca apoi m-am apucat să citesc review-urile și am ajuns la concluzia din titlu. Sunt multe review-uri în care se povestește despre faptul că se sparge plita. Sunt și multe ok, dar cumva 50%-50%.

În concluzie… o să vedem, se sparge sau nu se sparge.

Până atunci suntem mulțumiți de ea.

Ah, inițial am zis că o să vând plita veche, că na, n-am ce face cu ea, dar după ce am citit “de bine” despre cea tocmai achiziționată am zis să o păstrez. Nu se știe niciodată când rămân cu ciorba pe jumătate făcută :)

Pe lângă că se sparge am mai aflat că sticla nu este acoperită de garanție :) Ce să zic, numai vești bune, dar să sperăm că nu o să fie așa. Am mai luat eu lucruri mai puțin lăudate și totuși eu n-am avut treabă cu ele, m-au ținut mult și bine și mă mai țin și acum.

Vedem… și sper să nu fie cazul să fac update acestul post.

Ah, în caz că vă întrebați de ce nu am luat pe inducție, că aia-i cea mai bună, vă spun acu’. Eu am totul pe curent, vreau că în caz că ăsta pică, ceea ce este posibil, să pot să mănânc și eu ceva. Cald.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Fuzz 20 Nov 2019 @ 10:04

    Sunt si mixte inductie + u gaz ca si pe mine ma intereseaza scenariul de backup si m-am interesat :)

    Raspunde
  2. criserb 20 Nov 2019 @ 17:02

    @Fuzz – știu, dar am zis că trec pe clasic. După ce se sparge iau inducție + gaz :)

    Raspunde
  3. Dan 22 Nov 2019 @ 19:54

    Aia a ta electrica e vitroceramica.Sunt cele mai penale plite electrice.Eu folosesc una pe inductie de 8 ani.E cea mai buna investitie si arata aproape ca in prima zi.Nu imi imaginez de ce arata asa a ta.Plus ca eficienta energetica e de vreo cateva ori mai mare in cazul inductiei vs gaz.Citeste despre asta.La gaz cca 80% din caldura se duce pe langa :))

    Raspunde
  4. Fuzz 24 Nov 2019 @ 09:36

    @Dan – Cred ca cea vitroceramica se face asa pentru ca mai ajung resturi de mancare etc pe o suprafata incinsa si acestea se ard, implicit se lipesc mai bine de suprafata pe care o deterioreaza in timp.

    La inductie nu se incalzeste suprafata si implicit nu se intampla fenomenul de mai sus.

    Ma bazez doar pe logica cand zic cele de mai sus dar voi cerceta acest aspect sa ma asigur ca asa e :)

    Raspunde
  5. tibi 27 Oct 2023 @ 11:46

    Acelasi model, pe alb.. dupa 7 ani de zile a explodat sticla.. Avand pe ea doar un ibric cu apa! Problema este ca nu am fost langa ea.. si s a aprins sticla.. intr un mini incendiu.. toate astea in 5 minute!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)