Sari la conținut

Soareci sub capota masinii

Acum cateva zile am fost nevoit sa deschid capota masinii, trebuia sa schimb si eu lichidul de parbriz, sa pun unul adecvat sezonului in care ne aflam. Cum am deschis capota am observat ca am un fir rupt, un fir care era legat la minus-ul bateriei.

N-am sesizat sa nu functioneze ceva ok in masina, dar totusi este destul de dubios sa vezi ca ai un fir intrerupt. Aveti idee de la ce poate sa fie acest fir?

mancat-de-soareci-1

Apoi, la o privire mai atenta vad ca imi este ros capitonajul care separa corpul rezervat motorului de interiorul masinii. Ma rog, nu stiu daca asa ii zice, este un fel de capitonaj acolo. Se vede in poza de mai jos, este ros… si o buna parte chiar lipseste.

mancat-de-soareci-2

Nu-mi dau seama daca sunt mai multe chestii roase, dar treaba asta nu poate sa nu ma ingrijoreze.

Iar soarecii… de unde sunt? Sa am soareci in fata blocului, vin si isi fac noaptea veacul la mine in motor si dimineata pleaca si ei la munca? :)

Nu prea cred, am totusi masina parcata in acelasi loc de ceva timp si pana acum nu am avut probleme.

Ideea este cum scap de ei, cum ma asigur ca am scapat de ei? Ma gandesc ca nu ar fi foarte ok sa pun otrava pentru soareci prin motor…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
19 comentarii
  1. un Prost 10 Dec 2013 @ 14:32

    Cred ca tocmai pentru ca parchezi în același loc șoarecii și-au făcut culcuș. Când simt ca te-ai urcat în mașină, ei coboară de la motor și revin în momentul când ajungi acasă.

    Cam nașpa ce ai pățit. :(

    Raspunde
  2. catalin 10 Dec 2013 @ 14:39

    exista un dispozitiv tiuitor care se leaga la bornele bateriei. sau semintele, numai sa ai grija sa nu moare prin motor ca o sa ai un parfum de sarbatori…

    Raspunde
  3. Dragos 10 Dec 2013 @ 14:54

    Dispozitivul ala e degeaba, vezi pe forumuri si-au cumparat multi, multe modele, niciun rezultat. Otrava iar nu e buna ca raman acolo aia morti si e nasol – miros, probleme etc.

    Schimba locul o perioada.

    Raspunde
  4. Dragos 10 Dec 2013 @ 14:56

    Mai spala si tu masina la motor ca nu le place locul curat, in schimb vin dupa miros unde au mai fost.

    Raspunde
  5. Mircea 10 Dec 2013 @ 14:56

    Pe nepotul meu l-a costat 2500 euro la bmw. toata electrica, o parte din izolatii si diverse tevi de cauciuc. Daca pe unde au ros se poate ajunge in masina e clar ca au cuib chiar in masina.

    Raspunde
  6. Ghiocel07 10 Dec 2013 @ 15:01

    Vezi sa nu aiba cuib prin scaune…..Urata treaba, poti sa-i duci si in casa daca lasi ceva sacosa in masina. poate nu sunt numai la motor….

    Raspunde
  7. TyT 10 Dec 2013 @ 15:17

    Chiar nu pot sa cred … Dar e logic . Soarecii trag la căldură acolo , la căldura motorului .
    E clar ca au culcus …

    Raspunde
  8. sip 10 Dec 2013 @ 16:07

    Nici mie nu-mi vine sa cred ca din sutele de masini parcate in jurul blocului ei vin zilnic la tine in motor, cu atat mai mult cu cat pleci dimineata si te intorci seara si masina e parcata in plina strada.
    Dar rosaturile, cum le vad din poza, asa par, soareci. Ce sa stiu sa zic, chiar nu stiu. Unde mai pui ca la voi locul de parcare e sfant, unde sa gasesti un altu !
    Pune-le de mancare, otrava, bunica avea o metoda foarte simpla sa-i prinda, dar asta in camara. O sa incerc sa-ti fac o postare, poate reusesti si-n motor.
    Bineinteles ca in fiecare dimineata inainte de a pleca verifici cursa !
    Fi foarte atent ca de la soareci poti lua foc. Verifica cat poti manunchiurile de cabluri, stingatorul sa-ti fie bun !

    Raspunde
  9. maddy 10 Dec 2013 @ 16:34

    soarecii trag la caldura, afara e din ce in ce mai frig, sunt sanse sa intre in motor. incearca sa pui sub masina pe unde ai presupune ca se urca spre motor niste cartoane cu lipici special pentru soareci, vezi de surprize gasesti dimineata. desi s`ar putea sa se lipeasca si ceva pisici maidaneze ca si alea trag sub si pe masini sa se incalzeasca, riscurile meseriei…

    Raspunde
  10. criserb 10 Dec 2013 @ 21:06

    @maddy – solutia ta mi se pare cea mai buna, macar pot sa vad urmarile :)

    Raspunde
  11. mardum 11 Dec 2013 @ 00:01

    daca ramane vre-o pisica lipita, o bagi in masina sa prinda soarecii :D

    Raspunde
  12. Moldo 11 Dec 2013 @ 00:20

    Apropo de soareci sub capota… am o poveste amuzanta de acum cativa ani: era iarna si am plecat cu niste prieteni cu 2 masini la ski in Slovacia. Inainte de iesirea din tara, cei din cealalta masina cealalta s-au prins ca nu au lichid de spalat parbrizul. Ne-am oprit la o benzinarie din Nadlac de unde au cumparat lichid, dar cand au deschis capota de acolo a sarit un sobolan imens. Era clar ca l-au carat cu ei de la Arad la Nadlac. Noi, din masina din spate, pe jos de ras :))

    Dar povestea nu se incheie aici: am trecut granita in Ungaria… am tot mers, iar la granita dintre Ungaria si Slovacia era inca control (nu erau in Schengen inca… ca era prin 2007). Acolo ei au fost primii la control, iar dupa controlul buletinelor politistii le-au cerut sa deschida capota sa vada daca nu au ceva ascuns pe la motor. Noi, din masina din spate, pe jos de ras a doua oara… ca ne gandeam: daca nu deschidea capota la Nadlac si sarea sobolanul acuma pe politistul Slovac? :))

    Raspunde
  13. AndreaS 11 Dec 2013 @ 00:40

    Cristi , nu stiu daca nu sunt jderi aia de ii cauti tu ;) si nu soareci. La noi sunt regiuni unde e plin de ei ( In germana Marder). Si Diana a avut recent unul pe la motor. Unii zic sa pui un pic de par de caine lipit pe undeva la motor. Eu nu stiu daca ajuta…dar am pozitionat un smoc ;) nasol e ca rontaie cabluri…si pagubele cauzate de jedri nu sunt tocmai ieftine…chiar daca ii ai in asigurarea masinii.

    Raspunde
  14. laurentiucat 11 Dec 2013 @ 09:37

    cumpara lipici ptr rozatoaare si pune-l in niste capace de cutii de pantofi. ca sa aiba o margine de cativa centimetri inaltime. lipiciul de fluidizeaza si daca nu ai margine se prelinge peste tot.
    in centrul cutiei pune bucatele de afumatura ca sa-i atraga. pune 2-3 bucatele pe fiecare carton . pune si in interiorul masinii pe podea si in portbagaj si la motor.
    in felul acesta nu ristisa-ti moara prin cine stie ce cotlon si sa te trezesti ca mergi cu geamurile deschise iarna.cateva saptamani sigur pana se “usuca”.
    vezi ca sunt mai multe feluri de lipici si cateva nu prea “tin”.
    adezivul il pui cu tubul pe carton si-l prinzi in ” puncte’, ca o retea, ca altfel te chinui mult sa-l intinzi omogen. se va imprastia singur . ai grija sa nnu te atingi cu el ca te lipesti.daca iti curge pe ceva, se ia cu benzina.
    functioneaza doar la soareci. la sobolani nu cred. eu am gasit acum oluna cutiile rasturnate prin tot garajul si momeala luata.
    bafta!

    Raspunde
  15. Radu 11 Dec 2013 @ 11:01

    Cauta si tu o pisica disponibila =)) =)) =))

    Raspunde
  16. Teo 11 Dec 2013 @ 13:11
    Raspunde
  17. Danutz 6 Feb 2014 @ 12:30

    Salut!

    Este un sprei cu care dai pe la motor pentru a evita rozaturile de la soareci. (Se foloseste la tractoare, combine, etc.).
    Nu le place mirosul si nu te mai deranjeaza.

    Raspunde
  18. Robert 15 Dec 2016 @ 21:11

    @Danutz – cum se numește spay-ul ăla sau unde îl găsim?

    Raspunde
  19. Oltean Gheorghe 6 Aug 2018 @ 21:03

    Prima grija este aceea de a nu lasa resturi de mancare in masina!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)