Sari la conținut

Ne sinucidem doar din dragoste?

Zilele astea e la moda sa te sinucizi.

A inceput Malina Olinescu acum cateva zile, din dragoste. Ieri a urmat fata de la Cluj, cea cu 10 la bac, tot din dragoste. E oare asta singura solutie atunci cand ai probleme intr-o relatie?

Sau e cea mai simpla solutie? Sau e fuga de probleme? Sau e egosim? E clar o boala…

V-ati gandit vreodata sa va sinucideti, chiar sunt curios. De ce?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. un Prost 14 Dec 2011 @ 16:58

    Niciodata.

    Raspunde
  2. Marian 14 Dec 2011 @ 17:41

    Daca ar fi asa, ar fi trebuit sa ma sinucid de vreo cateva ori. Trebuie sa trecem peste despartire sau alte “probleme” din cauza dragostei. Nu are rost sa cauti cu disperare dragostea sau fericirea, ci cel mai bine este sa vina de la sine, iar daca nu vine, asta e, poti fi fericit doar cu ceea ce ai. Poti gasi fericire si in faptul ca esti viu sau ajutandu-i pe ceilalti.

    Raspunde
  3. Alina 14 Dec 2011 @ 18:12

    Se pare ca exista gena sinucigasului. Si se mai pare ca este un mecanism al naturii de a se autocurata de specimenele care sunt “stricate” :) scuze expresia dura.
    Probabil ca daca nu se sinucidea din dragoste, gasea alt motiv. Sinucigasii mereu gasesc motiv si metode.

    Raspunde
  4. Ghiocel07 14 Dec 2011 @ 19:41

    Mai este o categorie. Cei care se sinucid ca au datorii la banci, camatari, etc. Ce rezolva cu asta? Scapa ei si lasa sotia si copiii sa duca greu. Vorba voastra, este o boala. Isi ineaca necazul in pastile si alcool in loc sa faca cateva sedinte de terapie la psiholog. De fapt nimeni nu stie ce este in mintea unui sinucigas.

    Raspunde
  5. manuela 19 Dec 2011 @ 20:42

    Nu te-ai gandit niciodata ca poate era mai bine sa nu-ti expui anti-talentul in ale scrisului. O cunosteai pe Iulia? Ma indoiesc! Amice, du-te cu cei in salopete verzi, ia-ti roaba si lopata si apuca-te de ce stii mai bine. Ca nu prea le ai nici cu scrisul, nici cu sinapsele. O seara faina si celor inocenti.

    Raspunde
  6. manuela 19 Dec 2011 @ 20:44

    Era o intrebare prima propozitie, mea culpa. Idem.

    Raspunde
  7. criserb 20 Dec 2011 @ 00:12

    @manuela – sa inteleg ca ai incercat si tu sau vrei sa incerci? Pe bune, la ce comantariu ai nu m-as mira…

    Raspunde
  8. manuela 20 Dec 2011 @ 06:34

    Ingerasul -Iulia nu din dragoste s-a sinucis. Ma rog, nu stiu exact ce a fost in sufletul ei. Dar nu era vorba de fiorul amorului. Ma socheaza, totusi… Ca ai tupeul asta de a pune informatii neverificate. Esti 140 % roman. Barfulitza te incanta mai mult decat pe pitzipoancele cu extensii, care presteaza in colt de ghetou. :). Si da, orice om normal, cu un minim de neuroni, se gandeste sa se sinucida, macar o data in viata. Pentru ca viata e asa cum e, pentru ca cei ca tine isi permit sa minta despre ingerasi. As vrea sa ne cunoastem candva. Pana atunci, ciocu’ mic legat de Iulia. Okay? Te pup.

    Raspunde
  9. manuela 20 Dec 2011 @ 06:42

    A, ca sa nu existe confuzi. A se gandi nu inseamna a incerca. Nu, nu am incercat si nu gasesc motive in viitorul imediat apropiat. Acum sper ca tzatzele(=barfitoare, nu sani) vor fi uber multumite de raspunsul meu. Pe blogul asta toate barfele se discuta cu un aer superior? Wooow. E bine, mai. Urmatorul articol va fi “Sanziana Buruiana (??) – Metempsihoza- almanah”. In fine… :( Scoate, te rog, din respect, tagul Iulia Plaian… Si as avea si o intrebare: ce te-a facut pe tine sa publici informatia asta? Te-ai gandit ce e pe val sa fie un tag cu numele ei si asa, poate-ti mai citeste cineva blogul? Buna idee.

    Raspunde
  10. Alina 20 Dec 2011 @ 11:24

    @Manuela Nu iti arunca frustrarile pe un amarat de post care doar citeaza niste surse si care isi pune niste intrebari normale, dupa ce toata presa a tunat si fulgerat despre sinuciderea lui x si y.
    Postul nu a acuzat, nu a pus o eticheta respectivei persoane. Ci ca toata lumea normala, se intreaba DE CE, daca macar exista o explicatie. Si DA este mai usor sa discuti problema cand nu esti impicat direct, nu cunosti persoana respectiva.

    Raspunde
  11. manuela 20 Dec 2011 @ 12:04

    Defineste normalitatea. :).

    Raspunde
  12. criserb 20 Dec 2011 @ 12:17

    @manuela – sinuciderea nu e normala. Asta e clar. Hai sa nu sarim sa luam apararea unor persoane bolnave, asa cum am zis. Daca tu ai o alta explicatie pentru sinucidere, sau daca ii gasesti vreo scuza fetei poti sa ne povestesti sa intelegem si noi. Nu tre’ sa te certi cu nimeni, sa ai argumente, atata tot.

    Raspunde
  13. manuela 20 Dec 2011 @ 13:49

    :) 1. Sa inteleg ca oamenii bolnavi trebuie pedepsiti? Asta rezulta din cuvintele alese de tine. 2. Am cunoscut-o. Evident ca stiu mai multe decat voi. :). Nu sunt datoare fata de voi nici cu o eventuala explicatie, nici nu trebuie sa ii gasesc ei “scuze”. Cine a spus ca trebuie sa intelegeti voi? 3. Am descoperit acest blog cautand “iulia plaian”. M-a deranjat extrem de tare tonul de parinti isteti (cu totii l-ati avut, sa fim seriosi) ca isi cearta copilasul pentru boacana.
    Din post si commentarii se pot naste n discutii. Singurul motiv pentru care am fost asa vehementa e faptul ca necunoscutii vorbesc despre cei care o fac (sinuciderea) ca si cum ar fi monstri. Ei bine, ei nu sunt asa.
    Lumea ar fi mult mai frumoasa daca am incerca sa INTELEGEM, punandu-ne in locul altor oameni. Incercand sa traim in papucii lor. Si revin la dorinta initiala: s-ar putea cumva, sterge tagul “iulia plaian”?
    Sarbatori linistite si frumoase!

    Raspunde
  14. manuela 20 Dec 2011 @ 13:55

    Inca un post. Deja simt ca hartuiesc lumea. Trebuie sa-mi si cer scuze pentru vorbele nu tocmai prietenoase… Imi pare rau ca am ajuns pe acest blog in aceste conditii. :). Soo, copilashi, toate cele bune. Bucurati-va de toti prietenii vostri, de familie… >:D<

    Raspunde
  15. criserb 20 Dec 2011 @ 14:10

    @manuela – nu pe mine m-ai ajuta daca ai vorbi si ai explica unele lucruri. Pe restul, pe cei care se gandesc la un moment dat sa-si ia viata. Poate i-ai face sa inteleaga ca nu asta e solutie.

    Si tine minte, NU exista nici un motiv pentru care un om sa-si ia viata…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)