Sari la conținut

O chestie utila pe vremea asta

freza-pentru-zapada-manualaDe mult ma gandeam sa-mi cumpar si eu o freza pentru zapada, dar parca n-as vrea sa ma reprofilez pe treaba asta. Daca ne-am strange mai multi pe la bloc care sa dea bani m-as baga, dar asa de unul singur parca nu imi vine.

Azi am vazut ca masinaria asta chiar face treaba buna, vedeti aici cum un om a deszapezit de unul singur o strada din Focsani, pentru ca autoritatile n-au trecut pe acolo.

Am cautat apoi pe net, eram curios sa vad cum functioneza treaba asta si am gasit mai multe filmulete, dar cel mai ok imi pare cel de jos.

http://www.youtube.com/watch?v=1k6BDpURI78

In caz ca va intereseaza modelul respectiv il gasiti aici, costa 2799 lei.

Cum zicea si Ciprian pe facebook daca fiecare bloc ar avea asa ceva treburile ar fi mult mai simple. In fiecare bloc este cate un gospodar care mai da la zapda, cred ca i-ar placea sa inlocuiasca clasica lopata cu asa ceva.

Mie mi-ar placea, ba chiar as face treaba cu multa placere, dar cum sa-i conving eu pe vecini sa puna banii pentru o astfel de freza? :)

Daca stateam la casa si era curtea mea, da, dar asa… sa dau bani pentru un bloc intreg parca nu-mi convine…

Apropo, sunt si modele mai ieftine, aveti aici unul la 1208 lei.

O chestie inca nu am inteles la ea, are tractiune proprie, trebuie doar sa o ghidezi sau trebuie sa o impingi de unul singur? In zapada proaspata nu ar fi mare lucru, dar in zonele unde utilajele de deszapezire imping zapada pe margina drumului, nu stiu cum se comporta. Acolo zapada este mai tare, cu gheata chiar. Acolo mai funcioneaza oare freza asta micuta?

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Bogdan 29 Jan 2014 @ 14:23

    Am cumparat pentru firma unde lucrez una luni de 3000 RON. Pot sa spun ca face toti banii in zapada afanata. In zapada tasata sau cu bucati mai mari de gheata se rup niste bolturi care nu ar pune mari probleme dar nu am avut decat 4 de schimb. Acum incercam sa vedem daca putem pune suruburi in locul lor. De lucrat cu ea e simplu, totusi trebuie sa impingi si tu ca sa intre in zapada cum trebuie chiar daca are tractiune proprie.

    Raspunde
  2. Mariana 29 Jan 2014 @ 14:34

    Nu-i o idee rea, dar de convins vecini nu prea cred uitandu-ne la avizier si vazand datoriile la intretinere.

    Raspunde
  3. criserb 29 Jan 2014 @ 14:37

    @Mariana – la mine nu sunt datorii, dar tot nu cred ca ii pot convinge.

    Raspunde
  4. criserb 29 Jan 2014 @ 14:39

    @Bogdan – Sa inteleg ca acolo unde este stransa zapada de la aia care deszapezesc, pe marginea soselei, nu prea am sanse cu ea?

    Raspunde
  5. un Prost 29 Jan 2014 @ 18:21
    Raspunde
  6. criserb 29 Jan 2014 @ 18:23

    @un Prost – Apreciez ca mi-ai spus, am vazut, dar nu ma intereseaza. Este parerea lui, o respect, dar atat…

    Raspunde
  7. relansat 29 Jan 2014 @ 19:43

    de unde si pana unde acel “ma reprofilez” din startul articolului? te-ai gandit sa dai munca de birou pe cea de muncitor cu freza? sau cum?:)

    Raspunde
  8. Tim 29 Jan 2014 @ 19:44

    Cam scumpa freza… dar cred ca se merita sa o cumperi!

    Raspunde
  9. criserb 29 Jan 2014 @ 19:50

    @relansat – La timpul liber ma refeream. Tot dau cu lopata in fiecare zi, poate si de doua ori pe zi, ma gandesc ca o sa-mi fie mai usor cu masinaria asta si mai distractiv. In plus as putea sa castig si un ban cinstit, la ce vecini comozi am.

    @Tim – pentru mine este prea scumpa, ma rog, nu cred ca este normal sa-mi cumpar eu asa ceva in conditiile in care stau la bloc. Daca eram la curte… era alta poveste.

    Raspunde
  10. Biaggio 29 Jan 2014 @ 19:54

    Banuiam eu ca e greu cu ideea asta, dar sa fi acuzat ca si ideea e furata… Pana sa pui freza la treaba e chiar scenariu de film

    Raspunde
  11. relansat 29 Jan 2014 @ 22:19

    Am inteles, de-un ciubuc ceva. Eu am vazut prin parc un angajat Salubris cu o prostie de genul. Sa stii ca isi face treaba :)

    Raspunde
  12. Crox 30 Jan 2014 @ 00:19

    Stoc epuizat. Nasol. Am rezolvat cu parlitoarea de porc. E safe, i-am facut revizia luna trecuta. Butelia sa fie inceputa, altfel te rupe de sale.

    Raspunde
  13. criserb 30 Jan 2014 @ 01:45

    @Crox – :)) La asa ceva nu m-am gandit.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)