Sari la conținut

O prostie în legislația rutieră. Vinovatul moral nu este pedepsit.

Uitându-mă la clipul de mai mai sus mi-am amintit cum am rămas eu fără permis, încercând să-i fac loc unui idiot ce nu putea să oprească mașina până în curul meu.

Apoi mi-am amintit de accidentul de la 18 ani când îi depășeam pe unii, drum drept, vizibilitate cât carul. Unul din față, două mașini mai în față, a oprit, cel din fața mea l-a evitat în ultima clipă fără să se mai uite că eu sunt în depășire. Am încercat să evit și am sărit de pe drum, printre niște pomi, într-o livadă. Când m-am dat jos din mașină niciunul nu mai era pe acolo, toți plecaseră.

Citesc apoi citit acest comentariu:

Accident acum vreo 6-7 ani la cutitul de argint – evit o dacie de la 1900 toamna care se baga fara prioritate facand stanga direct pe banda 1 izbindu-ma intr-un copac de pe marginea drumului. Politaiul imi spune ca nu trebuia sa-l evit. ” Tii volanul drept si-l lovesti daca este in calea ta”. Pai boss – exista sansa sa-l fac putin arsice avand in vedere despre ce junghi de masina vorbim si tipul din dreapta sa ajunge pe la urgente zic. ” Treaba lui…”

Tipul nici macar n-a oprit sa vada daca am murit ( ma infipsesem intr-un copac totusi) – asa ca inclin sa-i dau dreptate politaiului.

În video se vede destul de clar cine este vinovat, dar în realitate, polițistul o să zică că cel cu Opelul, deschis la culoare.

Cel cu hârbul negru, ce a provocat tot accidentul o să scape basma curată, că deh, el nu a lovit pe nimeni.

Și totuși el este vinovatul moral, din neatenția lui s-a întâmplat totul.

Cel cu autobuzul a plecat, că deh, ce-i pasă lui? A fost totuși martor la un accident destul de nașpa.

Eh, data viitoare, când mai e să evit câte un prost, mai bine intru direct în el, dacă așa-i legea.

Cu toate astea nu ai cum, e un instinct de conservare ce te face să încerci să eviți.

Cu exemple din astea, când se vede clar că legea-i prostă, de ce nu se poate schimba/îmbunătății? 

Cât despre despărțitoarele de sens, de beton, zice bine Vali, mai bine niște zgârieturi decât niște morți.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. Nautilus 7 Nov 2017 @ 09:45

    Generația moșilor -cei care și-au luat permisul în anii 1970 pe vreun junghi de Dacia 1300 sau Fiat 850- zice cam așa: legea nu te face să învii din morți și nici nu îți lipește la loc oasele rupte, că nu ești Iisus. Așa încât, dacă vrei să fii sigur că rămâi viu și întreg, trebuie să conduci în așa fel încât să nu te pui în calea vreunui idiot. Nu faci manevre bruște, te asiguri de 10 ori înainte de a depăși, păstrezi distanța că nu știi când va frâna cel din față.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)