Sari la conținut

BCR mi-a stricat ziua de la prima oră

Am dat de dimineață, un telefon la BCR, îmi trebuia o informație pentru că mi-am resetat telefonul și aveam nevoie de un cod pentru a reactiva eToken.

Am sunat, mi-am băut cafeaua, am fumat vreo 3 țigări, m-am dus la budă, am făcut dus, m-am spălat pe dinți și ei tot nu au răspuns.

Când mă îmbrăcam mi-au răspuns și mi-au zis că nu se poate, că trebuie să-mi facă legătura la un alt număr.

Adică să mai stau o tură la telefon după ce am stat aproape o oră. La ora 7 dimineața, când vă dați seama că toată lumea altă treabă nu avea decât să sune la BCR.

Deci, dacă tot te lauzi că ai un serviciu 24/24 păi măcar pune o steluță și spune că între ora x și ora y sunt 1-2 oameni la muncă, să nu stăm ca proștii pe telefoane.

Doar o chestie sentimentală mă mai leagă de banca asta, că altfel plecam de mult.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. tibi 2 Nov 2017 @ 13:28

    Am lăsat de mult timp la gunoi sentimentele pentru bănci.
    Nu au vreun interes de a se apropia de persoane decît dacă ai prea mulți bani și stau în conturile lor.

    Raspunde
  2. Dragos 3 Nov 2017 @ 10:45

    Ce chestie sentimentala poate sa te lege de o banca comunista care si-a vopsit doar gardul dar inauntru inca e leopardul? In afara de bancile alea mici gen Emporiki, Leumi sau Banca Feroviara, BCR mi se pare cea mai retrograda banca. Si la servicii, si la personal si la sedii…la tot ce vrei. Epoca de piatra…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)