Sari la conținut

Pancakes (sau clatite americane)

Pancakes-004

Pentru ca ieri am fost provocat sa gatesc niste pancakes (sau clatite ameticane – in graiul nostru) am cautat pe net o reteta, apoi alta, si m-am apucat. A durat ceva, dar nu a fost deloc complicat.

DSC_8387

450g faina / 450ml lapte / 3 oua / 2 pliculete praf de copt / Sare / 6 linguri zahar / 1 lingura plina de unt

Am pus intr-un bol ouale, laptele, sarea, zaharul, untul si le-am amestecat cu mixerul.

DSC_8391

Ulterior, dupa ce le-am amestecat bine peste acestea am turnat in bol faina si praful de copt.

Dupa ce ele au fost bine amestecate, am obtinut un aluat mai moale decat la briose, mai tare decat la clatite. Lasati putin aluatul sa se odihneasca, am gasit in unele parti ca ar fi bine sa stea o ora… eu l-am lasat juma’ de ora cred, n-am stat chiar cu ochii pe ceas.

Intr-o tigaie unsa cu unt, priviti aici procedeul, si eu tot pe net l-am gasit, am incercat sa torn compozitia intr-o forma circulara.

DSC_8402

Am lasat-o pe o fata pana a inceput sa scoata bule, apoi am intors-o pe partea cealalta. Numai dupa ce le intoarceti o sa inceapa sa se umfle :)

DSC_8404

Dupa cateva clatite o sa va dati singuri seama cam cat trebuie sa stea pe o parte si cat pe cealalta pentru a nu se arde. Nici mie nu mi-a iesit din prima.

Tot in timp o sa va dati seama si cum puteti obtine o forma cat mai rotunda.

La final am avut ceea ce se vede mai jos, cam 20 de pancakes, daca am numarat eu bine.

DSC_8414

Se poate servi cu dulceasa, noi am folosit de cirese, dar si cu ciocolata. Cu ciocolata sunt mai bune, dar nu dau chiar asa de bine in poze :P

Sa aveti pofta si sa-mi spuneti daca v-au iesit. Nu prea au cum sa nu va iasa, sunt destul de usor de facut, va trebuie doar rabdare, o sa stati ceva timp langa tigaie pana le terminati pe toate.

Pancakes-004Pancakes-012

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)