Sari la conținut

Am nevoie de o recomandare cu privire la un XBOX 360

xbox_360_0O amică vrea să-i cumpere puștiului ei o consolă XBOX 360 și m-a rugat pe mine să-i recomand una. Având în vedere că eu nu prea mă joc și nu prea le am cu aste v-aș ruga pe voi să-i recomandați una.

Ideea este că trebuie să fie XBOX 360, nu altceva, pentru că puștiul d’aia vrea.

Eu m-am uitat aici și am citit și câteva chestii pe siteul oficial. Practic, din ce văd cam toate astea sunt la fel, unele au Kinect și unele nu. Kinect este senzorul care interacționează cu mișcările omului. Îi spui să facă ceva cu ajutorul mâinilor de genul celor din filmulețul de mai jos.

Am mai văzut că sunt diferite și ca mărime, unele sunt normale (ca să le zic așa) și unele mai subțiri, cele slim.

Diferența între ele mai este și de memorie, dar pe asta n-am înțeles-o. Ce contează memoria, nu vin jocurile pe CD? Sau trebuie copiate pe XBOX?

Întreb și eu pentru că habar nu am și aș vrea totuși să-mi ajut amica.

Dacă vă pricepeți la așa ceva lăsați un link, niște sfaturi, să cumpere și ea ce trebuie pentru al său puști.

Vă mulțumesc.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Florin M. 20 Nov 2014 @ 11:32

    Cristi, xbox-urile sunt niste pc-uri dezvoltate strict pentru jocuri. La fel ca si un calculator consuma resurse, are nevoie de-o placa video buna ( Am avut pe mana 4 xboxuri toate avand aceeasi problema – se dezlipea placa video de la supraincalzire). Cu cat are mai multe resurse, cu atat e mai bun.

    Raspunde
  2. cartus 20 Nov 2014 @ 11:41

    Asa cum pe calculator instalezi jocuri, tot asa si pe consola. Iti trebuie ceva cu un HDD de cel putin 250 Gb. Stiu ca zici de Xbox, dar e un zvon ca PS4 va fi 999 lei, poate se reorienteaza, la pretul asta merita. In plus, la Xbox nu stiu cum e cu contul, s-ar putea sa fie nevoie de ceva artificii sa ii creezi cont bun pe consola.

    Raspunde
  3. criserb 20 Nov 2014 @ 12:25

    Hai că m-ați lămurit.

    So, înseamnă că pe lângă jocurile astea pe consolă poți face mai multe, poți să te uiți și la filme, poți să navighezi și pe net, totul pe TV.

    @cartus – PS4 (pentru curiozitatea mea personală) are și ăla un device gen kinect?

    Raspunde
  4. Stefan 20 Nov 2014 @ 12:50

    PS4 are camera dar e net inferioara kinectului.. daca vrea sa se joace dand din maini si din picioare, kinect e singura optiune

    Raspunde
  5. cartus 20 Nov 2014 @ 13:30

    Sa navighezi pe net si sa te joci pe TV poti sa o faci si cu un stick cu Android 4.4, gen Mk802 + o tastatura K400, totul e ca TV-ul sa aiba intrare HDMI (asta trebuie si pentru Xbox). Am review in link. Pretul e bun acum 350 stick-ul. Tastatura e 130 la carrefour-online. Practic transformi TV-ul intr-o tableta mare, fara touch. Partea touch o ai la tastatura (pad-ul).

    Raspunde
  6. raul 20 Nov 2014 @ 14:03

    Pentru ca sunt un pasionat de jocuri si console si pentru ca le am avut pe toate pana acum, ma simt obligat sa te ajut :))

    xbox 360 slim (alea mai subtiri) sunt ultimile modele de 360 aparute. acum 2-3 ani cred. hardwareul este identic cu cel de pe 360ul normal ca si caracteristici. (aceiasi memorie, aceiasi palca video, aceelasi procesor). Nu de alta dar jocurile care mergeau pe vechiul 360 trebuie sa mearga si pe cel ‘nou’ si este o consola aparuta acum 10-11 ani
    piesele sunt insa altele (pentru ca cele vechi nu ar fi incaptu in carcasa slim) si sunt mai bune calitativ. probleme de racire, red ring of death sunt ‘cica’ eliminate.

    memoria la care se referea mamica respectiva este defapt HDDul. Jocurile vin pe dvd dar trebuie copiate pe hdd(instalate). sunt jocuri care vin pe 2 dvduri si unul din ele trebuie copiat pe hdd (forta motorsport de exemplu are un dvd cu masini si trasee)

    kinect este o mizerie din punctul meu de vedere dar pentru copii si jucatori casual este distractiv. da, este necesar pt ala mic.

    Desigur mai exista si posibiliatea mai scumpa: xbox One (echivalentul lui PS4 ca tot ati vorbit mai sus). face parte din categoria next gen. ambele console (ps4 si xbox one) au aparut anul trecut. diferentele sunt enorme. consolele old probabil or sa mai priemasca support cativa ani buni de acum incolo, dar lumea se indreapta acum spre next gen :)

    Raspunde
  7. Sinapsa Pozitiv 20 Nov 2014 @ 15:22

    Am eu unul de vanzare: Xbox 360 Kinect, cu HDD adaugat de 250 Gb, cu vreo 10 jocuri pe el,, cu un extra-hand-controler wired, 1250 lei. M-am agitat de vreo 3 ori in fata senzorului kinect si mi-o trecut interesul pentru jucarie. I-am mai dat o sansa dupa ce i-am achizitionat inca un controler, ca in pachetul original are doar unul si i-am pus cate jocuri am gasit, dar dupa ce m-o batut dentistul meu crunt la FIFA, nu mai am chef nici sa sterg jucatia de praf. O dau.

    Raspunde
  8. octavian 21 Nov 2014 @ 00:32

    Spunei amicei tale ca nu o sa ii cumpere pustiului ei nici un xbox!

    Raspunde
  9. criserb 21 Nov 2014 @ 00:41

    @octavian – de ce mă? Și apropo, poți să-i spui tu, că citește ;)

    Raspunde
  10. mybrainquit 21 Nov 2014 @ 13:08

    Daca ii ia un 360 sa aiba un hard de macar 120 gb, fiecare disc instalat are 4.5 gb minim. Motivul pentru instalarea jocului este de a nu-ti strica cd-romul prea repede (discul oricum va trebui sa fie inauntru)

    Dupa aia vine problema jocurilor: Se gasesc la noi mai multe jocuri de ps3 decat de 360. Deasemenea “exclusivitatile” (jocurile doar pe o anumita platforma) 360 sunt slabute (ps3 e mult peste)

    Daca vrea sa modeze consola ar recomanda sa nu o faca ba chiar sa plateasca anual pentru un xbox live, din mai multe motive:

    * ai acces la cele mai noi jocuri in momentul in care s-au lansat pe piata, la pretul maxim de 66$ (cu tot cu taxa de 10%).
    * youtube, twitch, internet si daca esti un magician, netflix.
    * multiplayer.
    * 2 jocuri gratuite pe luna (downloadabile si pentru jucat offline), unul din ele intotdeauna AAA
    * reduceri lunare (ok, nu e steam dar iti poti lua jocuri misto cu 5-15$, am lua AC4 cu 10$, lost planet 3 cu 15$, l4d2 cu 6$ etc)
    * acces la DLC-uri.

    Xbox live pe an costa intre 65 si 100$ (eu am dat 65, am auzit si de preturi mai mici insa nu am verificat).

    Raspunde
  11. Iulia 22 Nov 2014 @ 18:24

    Trebuie sa aiba hard destul de mare, pentru ca jocurile le instalezi pe el si ocupa destul. Depinde de câte o sa-i ia, de exemplu 120Gb e bine daca nu iei prea multe. Eu am asa si nu prea instalez cine stie ce. Jocuri pt. ea poate sa cumpere de pe ebay sau magazine online daca pe piata se gasesc mai mult pt ps

    Raspunde
  12. Robert 26 Nov 2014 @ 12:06

    Mai bine un Xbox One.

    NU are nici un rost sa mai cumpere acum un 360 pentru ca jocurile o sa inceteze sa mai apara fiind o investitie pe termen scurt. One e una pe termen lung.

    Raspunde
  13. Marian 15 Oct 2016 @ 22:06

    Nu ai nevoie de nici un hdd ca sa joci jocuri pe xbox 360. Iti trebuie doar o stocare pe un stick sau iti ajunge ala de 4 giga ca sa faci salvarile. Hdd iti trebuie daca descarci demo de pe xbox live sau le cumperi de pe xbox live si le joci pe hdd. Cu cont de romania ai xbox live limitat. Iti trebuie un cont din alta tara. Exemplu de Anglia dar si ala daca nu stii sa il faci nu iti da acces la tot xboxul live. Cine nu se pricepe sa nu mai dea cu parerea ca vorbeste prostii.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)