Sari la conținut

Refolosirea capsulelor Dolce Gusto

Post scris de blue77max

nescafeDolceGustoCapsuleCapsulele sunt incarcate cu cafea, nu cum am citit pe unele forumuri ca au cafea plus nu stiu  ce E-uri prafuri, etc. Au doar cafea. Eu am folosit cafea Doncafe Expresso Crema Intenso. Deci se poate folosi orice cafea Expresso. Pentru a face o capsula reincarcabila ai nevoie de 2 capsule folosite de expresso intenso (nu capsule de lapte).

O capsula e impartita in 2 compartimente, cel din partea de sus care este perforat de acel ac prin care vine apa sub presiune si partea de jos a capsulei unde se afla cafeaua. Cele doua compartimente sunt separate de o folie de celofan cu niste orificii foarte mici. La una din capsule folosite se taie partea de jos si se indeparteaza acea parte rotunda. In interior este cafeaua care se indeparteaza sub jet de apa. Partea rotunjita care se taie contine un fel de filtru din plastic care se pastreaza si o folie de aluminiu care se perforeaza in momentul folosirii capsulei.

Cea de a doua capsula se taie in zona de mijloc, vom folosi jumatatea de jos. Din interior se indeparteaza folia de aluminiu si filtrul si se spala, iar acel filtru din plastic negru se introduce la loc. Acum avem nevoie de folie de aluminiu ca cea folosit in bucatarie la diverse alimente. Se taie cu o foarfeca un disc de diamentrul aprox cu folia scoasa din capsula de preferat putin mai mare cu un mm decat mai mica,daca e mai mica nu va functiona sistemul.

In jumatatea de sus a primei capsule se introduce cafea cu o lingurita, se preseaza usor apoi se introduce iar pana se umple la nivel, nu trebuie presata foarte tare cafeaua pentru ca va iesi prea tare.Acum cea de a doua jumatate de capsula in care am introdus inapoi flitrul apoi discul din folia de aluminiu, se pune peste prima jumatate de capsula si avem iarasi o capsula intreaga.Toata smecheria tine de acel disc de aluminiu care trebuie taiat cat mai exact pe dimenisunea interioara.Eu am un sablon si mi am taiat cateva zeci.

Acum introducem capsula in aparat tinand cont ca orificiul facut deja in capsula de acel ac sa fie pe directie ca acul sa patrunda prin acelasi orificiul.

Pare mai greu la inceput dar nu e, eu mi am facut deja o rezerva de cateva capsule si nu e nevoie sa fac in fiecare zi. O astfel de capsula merge reumpluta de mai multe ori..trebuie doar sa o curatati de cafea , introdusa cafea noua si schimbat acel disc din folie de aluminiu. Daca nu va place la gust schimbati cafeaua, totul tine de cafea si de cantitatea folosita in doza.

Aveti mai jos si un filmulet:

Multumec Blue77max pentru postul scris, cat si pentru filmulet, Am sa incerc cu prima ocazie!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. cosmin 27 May 2011 @ 17:08

    Interesant dar e tare incomod. La cat de indemanatic ma stiu o sa umplu bucataria de cafea si o sa imi petrec WE aspirand. :))
    Patesc asa si cu alea de espressor normal si acolo trebuie doar sa pui cafea o data, cand faci cafea. Si sunt de metal.

    PS: ziceam si pe twitter, la nemti au facut containere speciale de gunoi pentru asa ceva ca sa le recicleze ca au vazut ca mult prea multa lume le arunca la gunoiul menajer. Si deh, ii plastic mult in ele.

    Raspunde
  2. octavian 27 May 2011 @ 17:46

    cool

    Raspunde
  3. blue77max 27 May 2011 @ 18:12

    La primele am dat rateuri si eu, primele 2 capsule.Mi am facut un dorn dintr o teava de dimeniunea respectiva pentru discul din aluminiu am pus mai multe coli de aluminiu una pste alta si..PACCC….am taiat 30 o data..am un suport de capsule, o data pe sapt stau 30 de min su fac 10 capsule.

    Raspunde
  4. blue77max 27 May 2011 @ 18:18

    Ce conteaza foarte mult e si in ce ceasca puneti cafeaua..daca folosit o cana sau pahar de juma de kil logica iese apa chiara cum am mai citit pe unele forumuri…

    Raspunde
  5. maddy 27 May 2011 @ 23:52

    ghetto. ori iei capsule noi, ori o lasi balta.

    Raspunde
  6. Ghiocel07 28 May 2011 @ 00:11

    Asta-i lucru manual. Iti piere cheful de cafea pana tricotezi :)

    Raspunde
  7. Crox 31 May 2011 @ 14:47

    ESPRESSO!
    Sa nu se mai intample!
    :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)