Sari la conținut

Să crească amenzile, de ce nu?

shutterstock_152142200

Am auzit astăzi la radio că se intenționează mărirea amenzilor de circulație. Dar nu o mărire de câteva procent așa cum am fost învățați până acum, ci că vor fi niște amenzi cu adevărat mari.

Auzisem de sume de 500 – 2000 lei, pentru diverse încălcări ale legii.

Din punctul meu de vedere să se mărească. Să fie așa de mari încât să ne fie cu adevărat frică să încălcăm legea.

Sunt sigur că atunci când un om de rând o să trebuiască să scoată din buzunar 500 lei pentru o amendă că data viitoare o să fie mai atent.

Am tot zis noi “uite în Germania de aia respectă lumea legea pentru că acolo sunt amenzi mari”. Da, probabil că așa este. Și atunci la noi de ce să nu fie așa? Nu respectăm legea plătim, o respectăm… atunci nu ne ating noile amenzi.

Să nu credeți că sunt un sfânt, și eu mai încalc legea pe ici pe acolo. Nu-s perfect și nici nu vreau să se înțeleagă așa ceva. Dar dacă o să fiu prins greșind să plătesc, poate data viitoare am să mă învăț cumva minte.

Ah, că noile amenzi nu o să-i atingă pe milionari, asta este altă poveste, dar cu siguranță o să fie mulți care vor fi atinși și o să se mai îndrepte puțin lucrurile pe drumurile publice. O să fie mai bine.

Polițiști via shutterstock.com

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. 1qlee 4 Feb 2015 @ 20:05

    Da amenzi cu puscarie nu se poate?
    Adica ceva de genul 3 zile de puscarie, sau macar o zi. Asa si milionarii nu vor mai fi indiferenti. Asa vom fi ceva mai egali.

    Raspunde
  2. criserb 4 Feb 2015 @ 23:28

    @1qlee – o idee foarte bună și asta

    Raspunde
  3. Soacra 5 Feb 2015 @ 18:25

    Totuși 1600 de lei pentru centura… Care ar fi logica…

    Raspunde
  4. Irina 5 Feb 2015 @ 20:28

    Totusi, amenzile astea trebuieac raportate cumva la venituri.
    Ori noi, salarii nu avem, strazi nu avem, locuri de parcare nu avem..
    Dar avem amenzi uriase.
    Nu poti compara amenzile din germania cu cele din romania asa cum nu poti compara veniturile lor cu ale noastre.

    Raspunde
  5. Dragos 7 Feb 2015 @ 20:01

    @Irina – partial deacord, la depasirea vitezei de pana in 30 km/h, centura sau telefon ar fi mai bine sa raman acceasi, dar la stationari unde incurca traficul, alcool sau alte nesimtiri din partea mea sa fie chiar peste cele din germania. Nu e nici o scuza.

    Raspunde
  6. Marius 21 Feb 2015 @ 14:40

    Si eu sunt de acord… dar uiti ca amenzile astea sunt aplicate de niste oameni care pot fi subiectivi (asta ca sa folosim un cuvant bland si sa evitam epitetele). Asa ca te poti trezi cu o amenda din asta pe care ti-o da un sef de post dintr-un sat uitat de lume pentru ca poate si pentru ca asa vrea **** lui. Dupa care tu trebuie sa o platesti, si sa incerci sa-ti faci dreptate prin justitie. Unde dupa cum stii, e tare complicat. Poti sa iesi si *****, si cu banii luati, si cu timpul pierdut.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)