Sari la conținut

Sa criticam de ce nu e bine?

Mai vad cate o poza pe facebook care nu imi place sau care cred ca e de hi5 si o spun intr-un comentariu. Lumea se supara si nu pricep de ce?

Ma uit la sutele de comentarii de genul "esti frumoasa", "esti superba", "esti cea mai dulce" la poze care scuzati-ma, arata ca naiba. Si atunci cand vad asa ceva nu ma pot abtine si imi spun parerea.

Lumea se supara. De ce?

Este ok doar atunci cand laudam? De ce nu luam o critica intr-un mod constructiv?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Alina 26 Sep 2012 @ 23:38

    De ce o poza nu ar fi de fb si ar fi de hi5? De fapt intrebarea era ce e hi5:D

    Si ca sa iti raspund la intrebare, orgoliul. Exista putini oameni care isi pot inghiti mandria si care pot accepta un adevar, verde in fata. E o reactie umana. In plus, daca respectiva/ul a pus poza online, deja considera ca poza merita, tu ii zici ca nu merita, e normal sa se simta prost.
    Daca eu ma duc la servici cu 3 ore de somn si seful imi zice, arati ca naiba, sunt de acord cu el, asa este, dar daca ma duc cu o fustita, machiata, toculete si el imi zice ca arat bizar cand eu de fapt mizam pe elegant, frumos atunci intr-adevar ma simt prost.

    Raspunde
  2. criserb 26 Sep 2012 @ 23:52

    @Alina – si nu te ajuta totusi ca data viitoare sa te privesti inca o data in oglinda. Absolut, daca omul ofera si argumente. Nici eu nu sunt adeptul comentariilor de genu’ “Esti naspa” dar “fusta aia nu se asorteaza cu pantofii” sau “buzele alea arata mai bine daca sunt normale nu tuguiate” sunt comentarii care iti spun ceea ce omul vede nepotrivit.

    Raspunde
  3. Alina 26 Sep 2012 @ 23:59

    Nu am zis ca nu ajuta, am zis ca indiferent de argumente tot ma simt prost :) Si prima reactie, umana de altfel, este defensiva. Ca dupa, la rece, imi dau seama ca fusta era cam stridenta, ma cam clatinam pe toace si rimelul mi se intinsese pe juma de fata, este alta chestiune.

    Raspunde
  4. Alina 27 Sep 2012 @ 00:02

    Apropo, mie poza respectiva mi se pare prea photoshopata. Si desi machiajul este destul de puternic, nu asta ma deranjeaza, ci senzatia de plastic, cum ai zis si tu, dar nu cred ca vine de la machiaj.

    Raspunde
  5. criserb 27 Sep 2012 @ 00:26

    @Alina – posibil. Ori photoshop ori machiaj. Una din ele este cu siguranta. Asa ceva nu iese din aparat :) Este plastic acolo si nu este ok. O fatza nu este asa de perfecta niciodata.

    Raspunde
  6. maddy 27 Sep 2012 @ 08:56

    am fost si eu in situatii din astea si mi`a venit sa scriu dar m`am stapanit pentru ca:
    1. nu ma afecteaza cu nimic ca ala/aia e penibil/a pe facebook
    2. persoana respectiva nu e intr`o relatie de prietenie apropiata cu mine ca sa aiba nevoie de opiniile mele
    3. as parea complet sociopata daca as lasa singurul comentariu negativ intre 10 pozitive si nu`mi fac nici o favoare.

    Raspunde
  7. maddy 27 Sep 2012 @ 09:18

    legat de poza din link`ul tau, e chestie de gusturi. mie de exemplu imi place. ok, se vede ca e photoshopata dar scoate in evidenta trasaturile frumoase ale modelului si machiajul nu mi se pare strident deloc. apreciez sprancenele faine, nu`s nici virgule nici tatuate, per total arata bine si modelul si poza.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)