Sari la conținut

Sa mori cica e (inca) gratis

Statul asta pune taxe la orice, chiar si de doua ori pentru aceiasi chestie, ba au reusit sa puna si taxa "la taxe" dar uite ca moartea e gratis. Inca ne mai permitem sa murim gratis :)

Bisericile mari, precum Sf. Elefterie, Sf. Spiridon, Sf. Mina sau Sf. Silvestru percep sume maxime: 1.000 de lei pentru o nuntă şi 500 de lei pentru botez. Preoţii vor elibera chitanţă. Teoretic cel puţin, netaxată a rămas moartea. Înmormântările sunt gratis, pentru că, spun preoţii, familiile sunt îndurerate.

[realitatea.net]

Eu chiar as vrea sa puna taxa si pe moarte sa vedem atunci cati si-ar mai permite sa moara, sa lase in urma toate aceste taxe pe care le are de achitat pentru ca traieste. E incredibil, pe noi ne pune sa platim tot felul de dari dar pe morti nu. Ei se pot bucra de liniste…

Lasand gluma la o parte nu stiu ce tot zic astia in presa ca eu am avut de platit taxa la biserica tot 1000 ron… deci nu e nimic nou. In plus as vrea sa-l vad si eu pe ala ce o sa primeasca chitanta de la popa…

Si in plus nu dau 2 lei pe ce zic astia de popi, as vrea sa ii aud pe cei care au trecut prin situatii grele, sa-mi zica si mie cineva ca nu a dat nici un leu la popa la o inmormantare.

Chiar daca… sa zicem ca popa e moca, groparu‘ tot nu e moca si atunci ce facem, ramane mortu’ neingropat?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Denisa 18 Jan 2011 @ 23:25

    Vezi-ţi de treabă, nu s-a născut încă popa care să îţi îngroape mortu’ gratis.

    Raspunde
  2. Mihai 19 Jan 2011 @ 00:55

    stiu oameni care au ramas cu mortu-n casa ca popa nu vroia sa cante pe gratis, asa ca… :D

    Raspunde
  3. Alex Dima 19 Jan 2011 @ 07:27

    Sunt mulţi preoţi care încă mai percep taxe şi pe înmormântări. Plus că în unele zone, în special la sate, trebuie să faci pomană mare, ca să fie, să fie pentru tot satul.

    Şi cheltui de-a bani că mai bine mureai tu decât cel în cauză.

    Raspunde
  4. mariana 19 Jan 2011 @ 09:03

    Ce hotaras astia de la patriarhie e o mare pacaleala.
    Eu m-am casatorit acum 4 ani si am platit 500 la biserica,desi de pe atunci erau biserici cu 1000 taxa (Casin,Sf.Elefterie….).
    Inmormantarea gratis…..flori…Anul trecut a costat groparu si popa 800.Deci….aberatii sau mai marii Bisericii Ortodoxe habar au pe ce lume traiesc.
    Chitanta……nici pomeneala

    Raspunde
  5. ipo 19 Jan 2011 @ 11:17

    Si daca rupe chitanta ce mare smecherie, biserica ortodoxa tot nu e impozitata. In loc sa-si bage popa banii in buzunar si-i baga preafericitul.

    Raspunde
  6. SIP 19 Jan 2011 @ 11:31

    Cu siguranata nu e gratis. Cat despre chitanta trebuie doar sa ceri si iti va da.Nu are incotro.
    Sper ca in scurt timp o sa vezi cu ochii tai.
    Pana la capela costurile ar fi in jur de 3000 de lei. Cu groapa cu tot e posibil sa se ajunga la 4000-5000. Asta la Arad .

    Raspunde
  7. Marius 19 Jan 2011 @ 11:48

    Astia dau clasa Camorrei …

    Raspunde
  8. Alina 20 Jan 2011 @ 18:00

    In Franta trebuie sa ai grija sa nu mori inainte sa iti dai averea altfel ti-o ia statul aproape pe toata…

    Se poate si mai rau :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)