Sari la conținut

Schimbat kit ambreiaj si volanta

De ceva timp ma pregateam sa merg la Petre (mecanicul meu) sa schimb niste piese la masina. Nu era nimic grav, dar mie imi place sa am grija de Fortzosul si nu prea las nimic pe ultima clipa.

Trebuia sa schimb bucsele bascula, bieletele de directie, placutele de frana de pa fata si niste kituri de protectie la amortizoarele din spate. Dupa atatia km (125,000) era cazul sa schimb si eu ceva, nu? :)

Cand am ajuns la Petre i-am explicat eu, ca am niste probleme si i-am spus simptomele. Mergand normal, sa zicem aveam 2000 ture dau sa accelerez brusc si surpriza, motorul se accelereaza, turatia creste, dar masina nu se misca "mai cu talent" si se mai si auzea un suierat aiurea. Apoi, la relantiu, daca ridicam usor ambreiajul, intr-un anumit punct se simtea un fel de trepidat. Se mai si auzea ceva nasol.

Asta i-am povesit lu’ Petre si mi-a zis din prima ca e ambreiajul si volanta. Auzisem eu de la SIP ca treaba asta costa destul de mult, asa ca m-am panicat putin.

In cele din urma am aflat preturile, volanta plus kitul ambreiaj 1530 ron. Nu eram pregatit, chiar nu eram pregatit de asa ceva, dar am zis hai sa le schimbam. Simteam eu ca nu e ok sa accelerez si masina sa nu miste, pana la urma era vorba de siguranta noasta. I-am zis sa le schimbe si p’alea.

In seara asta am fost dupa masinuta si am fost foarte placut surprins sa vad ca acum merge impecabil. Nu mai am nici o urma de "neaccelerare" nu mai bate si nu mai scoate nici un sunet ambreiajul meu.

Toata afacerea m-a costat 2700 ron, incluzand toate cele spuse mai sus, plus manopera.

Nu au fost putini bani dar sunt convins ca in comparatie cu alte locuri am isesit chiar bine.

Seby, cand a auzit povestea mea a sarit repede, ca un prieten ce-mi e, sa-mi dea un pret mai bun. A sunt la mecanicul lui si a obtinut un pret de 2800 ron, doar kitul ambreiaj si volanta (plus manopera, parca). S-a ofticat putin cand a vazut ca nici nu se cumpara cu pretul meu, si acum crede ca eu m-am pacalit dar il anunt ca nu are dreptate. Am vazut atat pisele scoase de pe masina, cat si cele puse, sunt identice, aceeasi firma, aceleasi date erau trecute pe ele. Deci, mi-am pus piese 100% originale.

M-am convins, daca mai era nevoie, ca nu are nici un rost sa merg la Porcche sau la Midocar sa fac ceva la masina. Il am pe Petre pe care il cunosc deja de 3 ani si care nu m-a dezamagit niciodata. Intotdeauna a facut ce a fost mai bine pentru Fortzosul si n-am avut nici o problema.

De ce as incerca in alta parte daca sunt multumit? Daca nu stau la coada? Daca nu ma pacaleste? Daca nu e scump?

Eu sunt foarte incantat de mecanicul meu si rar pot sa spun lucruri d’astea despre persoane pe care nu le cunosc "de o viata."

Ca sa fiu mai clar, pentru persoana care nu-l stiu pe Fortosul (ca sa-si faca si ele o idee), Fortzosul e un Polo de 100cp, tunat putin (inca de la 2000 km). Acum are 130cp. Acesta e si motivul pentru care s-a dus asa "repede" dar… poate nu e chiar asa. Din ce-am inteles (nu sunt eu un expert in mecanica) chiar daca avea motorul de 130cp din fabrica tot discul ala de ambreiaj il avea… asa ca… na, 125000 km i-au fost suficienti.

Poate nu am condus eu cel mai linisitit dar nici nu l-am fortat prea tare, poate… din cand in cand :)

Voi unde "mesteriti" la masina, aveti un mecanic al vostru sau mergeti la vreun service. Daca aveti un service de care sunteti multumit, puteti sa-l spuneti, poate sunt si altii pe aici in cautare de un service de incredere :)

Si, daca ati schimbat ambreiajul, la cati km ati facut-o?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
22 comentarii
  1. epep 21 Apr 2011 @ 06:10

    Al meu logan are 260000km si inca nu am schimbat discul :)

    Raspunde
  2. AdrianG 21 Apr 2011 @ 08:56

    Piese 100% originale aftermarket ;)

    Raspunde
  3. DAD 21 Apr 2011 @ 09:05

    Socrul meu detine un service auto.Inca nu am masina mea proprie dar cand o sa am una stiu deja unde o sa o repar :D

    Raspunde
  4. SIP 21 Apr 2011 @ 09:09

    Eu l-am schimbat la 190.000, deci revin la intrebarea mea, care firma e mam buna : VW sau Citroen …? Sau aici o fi vorba de sofer ????
    Pana acum se pare ca Loganul lui epep este cel mai bun !!!
    Cat priveste preturile tale sunt extrem de bune , nu bune !

    Raspunde
  5. MooNy 21 Apr 2011 @ 09:13

    Din experienta proprie, un service bunicel e pe fundeni, exact vis-a-vis de DiBas (reprezentanta Opel). Fie din Morarilor cum treci de pod pe stanga, fie dinspre Colentina inainte de pod cam cu 300-400m pe dreapta.

    Inlocuit cauciucuri (jos iarna, sus vara), indreptat 2 jante din aliaj plus geometrie, 120 de lei.
    Au si hotel de cauciucuri, 3 lei/cauciuc/30 de zile.

    Raspunde
  6. Istvan 21 Apr 2011 @ 09:46

    Acelasi lucru trebuie sa schimb si eu la Astra mea (kit ambreiaj+volanta) si caut un service bun. Imi poti da un contact de la mecanicul tau? Merci!

    Raspunde
  7. ipo 21 Apr 2011 @ 10:25

    Dar cat ai mers cu ambreiajul bulit de s-a dus si volanta? In mod normal nu trebuia sa schimbi decat disc + rulment si ai fi iesit mai bine la bani.
    La a mea kitul de ambreiaj e relativ nou, schimbat la 180000, acum am 198.000 si e ok.

    Raspunde
  8. criserb 21 Apr 2011 @ 11:27

    @epep – Loganul e masina buna man, nu ca VW :)

    @AdrianG – Cum zici tu prietene ;)

    @DAD – te-ai scos ca sa zic asa :P

    @SIP – Intrebarea ta nu isi are sens. Se stie care masina e mai buna ;) si asta nu o zic eu, o gasesti prin tot felul de clasamente auto. In plus daca e buna masina de ce vrei sa o schimbi, daca esti asa de multumit de ea? In plus, daca e o masina asa fiabila de ce i-a scazut pretul asa de mult? :) Sunt niste intrebari doar…

    @MooNy – Preturile sunt ok, mai ales ca ai indreptat jantele de aliaj. Am sa tin minte

    @Istvan – Ai mail.

    @ipo – am simitit eu ca nu merge ambreiajul ok din vara trecuta cand am urcat pe Grossglockner (cca 2700 m) dar am zis ca e de la drum. Nu i-a fost usor masinii. Apropo SIP, sper ca-ti mai aduci aminte ca tu nu te-ai incumetat sa urci cu Citroen-ul tau si ai vrut sa urci cu o masina nemteasca.

    Atunci am simtit prima problema, dar na, dupa aia si-a revenit. Nu ma pricepeam eu ca sa stiu care e problema, dar cand am semnalat-o mecanicului am schimbat…

    Raspunde
  9. jules 21 Apr 2011 @ 12:29

    Hahaaa ! Petre din curte de la Electrica ?
    Daca e el, nota 20.
    Eu am schimbat tot kitul si volantul si rulmentul de vreo patru ori. Ultima data la Petre.
    Si e foarte bun pretul de 1530 pentru volanta si kit. De obicei e pe la 26-30 mil.

    Raspunde
  10. criserb 21 Apr 2011 @ 12:50

    @jules – Probabil e alt Petre. Al meu e mai departe putin, in Branesti :)

    Raspunde
  11. alin 21 Apr 2011 @ 13:43

    Are putina dreptate cineva pe aici despre volanta. Cum naiba ai bulito?
    De obicei se schimba doar placa de ambreiaj, disc si rulment. Sau poate ai incurcat placa cu volanta? Ca despre volante schimbate nu am mai auzit decat in cazuri rare cand s-au dus dintii de pe coroana sau altele mai grave. Oricum pretul e bun. A; nu mai lauda atat de mult masinile germane ca nu da bine. Masina lui SIP e foarte buna doar ca nu e asa de puternica de aia nu e util sa urci cu ea la munte.

    Raspunde
  12. SIP 21 Apr 2011 @ 14:27

    @Criserb – Cu un an inainte urcasem si eu pe acelas traseu.
    Daca ti bine minte am urcat cu masina ta pentru ca era absurd sa urcam cu doua si pentru ca eram 4 persoane .Una este motorul de 1,9 si alta cel de 1,6. si unde mai pui ca am preferat s-o uzam pe a ta !!!
    Daca mai tii minte eu de atunci ma plangeam (aveam 180000 km)ca ceva nu e in regula cu ambreajul. Dar aveam cu 55000 de km mai mult ca tine.
    Pentru mine e clar n-o sa-mi iau never VW Polo !
    @Alin – Sofronica e tare de tot, de aceea urmatoarea masina va fi tot C4 sau poate noul Opel Astra, cu motor tot de 1,6 si 110 CP, diesel, la fel ca al Sofronicai !

    Raspunde
  13. criserb 21 Apr 2011 @ 14:49

    @alin – nush man, tremura la relantiu… am schimbat-o acum nu mai tremura… de ce s-a dus, nush.

    @SIP – Cum zici tu. Nu e frumos sa ne contrazicem inainte de Paste :)

    Raspunde
  14. alin 21 Apr 2011 @ 17:42

    Cristi,
    Sigur volanta? nu era placa de ambreiaj(sau de presiune cum i se mai zice)?
    @SIP – buna alegere noul Opel Astra. O masina iarasi foarte asemanatoare cu Astra e noul Megane. Zici ca sunt gemene. Parca sunt facute in aceeasi fabrica. Si la calitate sunt cam la fel. Avantajul totusi la Megane este ca poti sa iei unul cu motor de 1,5dci si cu vreo 110 CP la mai putini bani decat un Astra. Adica undeva la 16000 de eur. Mai exista varianta in 2 usi si cu motor de 1.9dci si 130CP dar e mai scump; undeva la 19000 de eur.

    Raspunde
  15. alin 21 Apr 2011 @ 17:51

    @SIP – Opel nu are motoare de 1.6 Diesel. Alea sunt pe benzina. Diesel sunt doar 1.3, 1.7 si 2.0. Dar am intrat acum pe configurator si e cam nasol. Au niste preturi…. cam mari. Cel mai ieftin diesel pleaca de la 18000 eur si e 1.3 diesel. ala de 1.7 pleaca de la 18500. Scump domne scump. La Renault de banii astia iti iei super dotari.

    Raspunde
  16. Ghiocel07 21 Apr 2011 @ 19:12

    Uite asa a venit Iepurasul la Fortosul. Cred ca el si Sofronica sunt singurele din familie care primesc cadouri de la Iepuras…. :)

    Raspunde
  17. Flavius 25 Jan 2012 @ 12:40

    Logan mcv 1.5 dci 298.000 km, ambreajul da semne de oboseala. manopera se pare ca e cam mare 400ron mi-a cerut la un service. e mult sau putin ? nu am idee

    Raspunde
  18. saragea 23 Jun 2012 @ 13:15

    400 ron e un pret ok la manopera pentru volanta si ambreiaj! Din ce am citit, mie mi se pare nu prea ai cum sa compari un opel astra sa zicem cu un renault megane! Mi se par masini din alta clasa, opelul e net superior din toate privintele, pe cand megane-ul are are tot aspectul de logan mai cizelat! Daca ati stii mecanica cat de cat, ati stii ca volanta se duce, in special cea cu masa dubla, la motoarele diesel mai potente, din pricina cuplului motor mare!

    Raspunde
  19. Premiantul 16 Nov 2012 @ 13:13

    fara sa fiu carcotas, citez “Am vazut atat pisele scoase de pe masina, cat si cele puse, sunt identice, aceeasi firma, aceleasi date erau trecute pe ele. Deci, mi-am pus piese 100% originale” , de unde stii ca sunt originale ?
    Auzisem ca si piesele contrafacute copiaza/imita la maxim sigla,ambalaj astfel incat sa fie confundate cu cele originale

    Raspunde
  20. jon 17 Sep 2014 @ 19:40

    @SIP – vw bora 235000 schimb chit ambriaj si volanta 1250 ron . De manopera inca nu stiu. Zi frumoada

    Raspunde
  21. Magy 27 Feb 2017 @ 14:40

    265.000 km, si m-am programat pe joi, sa schimb ambreiajul la Golf 5… uneori suna ceva… E drept ca am tinut mult ambreiajul apasat la semafoare…

    Raspunde
  22. Mikey 12 Dec 2017 @ 21:18

    @alin – Se numeste volanta cu masa dubla…mai studiaza si tu

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)