Sari la conținut

Sistem hands-free portabil, Parrot Minikit Neo 2 HD – review

Înainte să plec în concediu am zis că-i un moment bun pentru a testa un Carkit. Mai aveam eu o casă bluetooth pe care o foloseam prin oraș, dar la drum lung un astfel de sistem este mai bun pentru simplu fapt că e acolo, nu tre’ conectat, deconectat, face toate astea singur. Apoi siguranța, e mult mai ușor să folosești un astfel de sistem decât să vorbești la telefon. Nu vorbim acum de faptul că este ilegal vorbitul la telefon în timp ce conduci, trecem peste chestiile legale, ne referim în primul rând la partea de siguranță.

Dar hai să vă prezint niște statistici:

  • Peste 20% dintre accidentele de circulație sunt provocate de folosirea neadecvată a telefonului mobil la volan.
  • Vorbitul la volan scade viteza de reacție în mod similar cu o alcoolemie de 0.8 la mie și crește de 4 ori riscul de a fi implicat într-un accident.
  • Amenda pentru vorbirea la telefonul mobil fără a utiliza hansfree (indiferent de sistem) este de aproape 300 de lei și 2 puncte de penalizare.

Așa, acum să ne întoarcem la Parrot Minikit Neo 2 HD, pentru că despre el vreau să vă vorbesc.

După o lună de utilizare pot să vă spun că bateria ține undeva la 5-7 zile în condițiile de folosire frecventă. Adică eu din concediu am vorbit numai pe el și am fost ceva timp pe drumuri. Deci la autonomie eu zic că stă bine. După ce se descarcă bateria se poate încărca fără să-l luați de la parasolar, datorită cablului cu care a venit, cablu ce este suficient de lung. Ăsta este un mare plus față de un alt model ce-l foloseam acum câțiva ani de zile.

Are o chestie foarte mișto, când te dai jos din mașină și de îndepărtezi de hansfree se deconectează, iar apoi, când te întorc se conectează automat la telefon, fără nicio intervenție, datorită unui senzor de mișcare. Practic simte că ai închis portiera și atunci iese din modul de standby. Mișto. Nu îi mai porți de grijă.

Dispune de comenzi vocale pentru inițierea apelurilor sau pentru recepția lor. Practic nu trebuie să atingi deloc telefonul sau carkitul.

De auzit se aude bine, nu s-a plâns nimeni că nu mă aude. Au fost totuși momente când persoana cu care vorbeam m-a pus să repet, dar era din cauza zgomotului din mașină, zgomotul de fond de la viteză mare.

Cam ăsta ar fi singurul lui minus, la viteză mare trebuie să fii foarte atent ce zice omul cu care vorbești, la viteză mică, când zgomotul de fond este mult mai mic nu sunt problemele astea.

E adevărat că asta este la mașina mea, una nu antifonată prea bine, probabil la mașinile făcute mai cu simț de răspundere problema asta nu există.

Se încarcă relativ repede, 4 ore în mașină, în casă nu știu că nu l-am dar jos din mașină de când l-am montat.

În caz că aveți și voi o mașină mai veche, așa ca mine, aparatul este minunat. Poți vorbi la telefon fără probleme și fără să iei mâinile de pe volan.

Cât costă? Păi atât cam cât este amenda pe care o iei dacă te prinde polițistul vorbind la telefon ;)

Bine, ăsta este un model portabil, oamenii de la Falcon au mai multe modele, atât fixe cât și portabile, le găsiți pe toate aici.

Vă las și cu niște poze, iar dacă aveți întrebări lăsați un comentariu.

Și acum o veste bună, cei de la Falcon mi-au comunicat că toți cei care vor să achiziționeze un carkit și au citit acest articol beneficiază de o reducere de 20% pe baza codului cristiserb20.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. cartus 15 Jul 2017 @ 18:36

    …. si intimitate din parti – suntem in 2017, astea se vindeau bine acum 5-6 ani, pana au aparut alea mici, de se baga in ureche. Ca posesor de Plantronics de aproximativ 4 ani, pe care il port permanent in ureche cel putin 10 ore pe zi, pot sa zic ca bate la fund (ochiometric) modelul asta mare pana la lacrimi. Autonomie tot 5-7 zile, in functie de utilizare. Am avut M25, Explorer 500, acum M90, care are autonomia un pic mai spre 5 zile maxim, dar se incarca repede. E o senzatie deosebit de placuta sa poti vorbi la telefon si sa ai intimitate, plus sa poti face ceva cu ambele maini, in acest timp. Pot zice ca am eliminat, aproape total, castile cu fir, de tot atata vreme.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)