Sari la conținut

Stația radio CB Cobra 75 ST EU te scapă de amenzi și te ajută în trafic

Eu v-am mai spus că sunt fan al stațiilor radio CB, am deja din 2010 și pot să vă spun că de atunci nu am mai luat nicio amendă auto. M-am ferit de radare, dar mai important este că m-am ferit de ambuteiaje și drumuri blocate.

Am avut plăcerea să circul iarna cu ea pe mașină și să ajung la destinație pe drumuri ocolitoare pentru că am fost informat din timp că un anumit drum este blocat.

Chiar și în străinătate mi-a fost utilă, pentru că Românii sunt peste tot și cei care fac parte din această lume a CB-iștilor sunt niște oameni foarte ok. Ei sunt conștienți că această metodă de comunicare în trafic ajută mult și atunci oamenii îți oferă tot felul de informații utile.

Stația, pe lângă cele de mai sus te ferește și de accidente. Au fost cazuri în care am fost anunțat că în față mea am o căruță pe drum, că am animale pe drum, sau că pe Defileul Jiului sunt căderi de pietre în față mea. Toate informațiile de mai sus le-am primit noaptea, pe o vreme ploioasă, atunci când vizibilitatea nu era deloc favorabilă.

Dacă nu aveți până acum o astfel de stație, eu vă recomand să vă luați. O să vă ajute mult. Nu trebuie să vă gândiți numai la poliție atunci când vă achiziționați una, sunt mult ale lucruri pe care le puteți afla în plus mai sunt și moment în care o să prindeți discuții amuzante între ceilalți participanți la trafic. Astfel timpul la volan nu o să vi se mai pară așa de lung.

Bun, să revenim la stația pe care am testat-o în weekend, pentru că despre ea voiam să vorbesc.

Stația CB Cobra 75 ST EU

Este o stație bună pentru cei care au loc mai puțin în mașină și nu vor să aibă o stație mare și poate greu de amplasat într-un autoturism. Este mică și are toate butoanele pe microfon. Cobra-75-st-eu-3-800x800Are și o cutie, nu de dimensiuni foarte mari, care poate fi plasată undeva sub scaun, să zicem, de care nu o să aveți nevoie niciodată în timpul mersului.

Cablul care vine de la antenă intră în respectiva cutie și de acolo pleacă mai departe cablul la capătul căruia se găsește microfonul.

Microfonul este tot ceea ce vă interesează pentru că din fericire acest model de stație are toate comenzile amplasate pe el.

Aveți acolo atât butonul pe care trebuie să apăsați atunci când vreți să vorbiți cu colegii cât și celelalte butoane de reglaj fin. La multe dintre ele nu o să umblați niciodată, doar două butoane vreo două butoane sunt importante. Butonul de volum și cel de reglaj al sensibilității stației, squelch. Ei bine, acestea sunt butoanele pe care o să le folosiți frecvent, restul nu. Le setați o dată și așă rămân setate.

Statie_radio_auto_CB_Cobra_75_ST_EU_2670

În poza de mai sus vedeți un buton pe care scrie “ST”, ei bine, acest buton este de reducere a zgomotului și se pare că este o funcție care chiar funcționează foarte bine. În manual scrie că reduce până la 90% din zgomot, eu nu aș spune totuși o cifră așa de mare. Reduce mult, este adevărat, dar nu 90%, poate undeva pe la 70% după părerea mea.

Statie_radio_auto_CB_Cobra_75_ST_EU_2664

O altă chestie mișto la stație este posibilitatea de a monitoriza în permanență două canale. Un lucru pe care nu foarte multe stații îl oferă. De exemplu, stația pe care o folosesc eu nu oferă așa ceva și tare mi-aș fi dorit. Funcția asta este bună atunci când ești cu niște prieteni pe drum și vrei să fii în permanență legătură cu ei. Nu este ok să ai discuții private pe canalul public, deci trebuie să te muți pe un alt canal. În același timp, dacă te-ai mutat pe alt canal nu mai auzi informațiile importante din trafic, cele care sunt pe canalul 22.

Eh, această stație permite acest lucru.

Statie_radio_auto_CB_Cobra_75_ST_EU_2665

Statie_radio_auto_CB_Cobra_75_ST_EU_2666

În concluzie este o stație mică, care nu ocupă loc în mașină și care vă poate ajuta în multe situații.

Prețul 549 lei.

Dacă este să-i reproșez ceva, este felul în care este amplasat butonul de squelch. Pentru mine a fost destul de greu să mă obișnuiesc cu poziția lui. Este adevărat, m-am obișnuit după ceva vreme, dar mi-a luat ceva timp. În rest, este o stație la care nu i-am găsit alt cusur…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. elGigel 1 Oct 2014 @ 16:41

    Pare utila o astfel de statie.
    Sunt statii de genul care sa nu aiba nevoie de o antena asa mare ? care sa se foloseasca de caroseria masinii pentru a capta undele radio ?
    Sau este vre-o posibilitate sa ascunzi pe sub masina antena respectiva ?

    Raspunde
  2. criserb 1 Oct 2014 @ 16:45

    @elGigel – din ce știu eu nu sunt. Sunt antene mai mici, dar nu o să vrei, cu cât antena este mai mare cu atât o să poți comunica mai ok cu ceilalți participanți la trafic, practic crește distanță de emisie-recepție.

    Raspunde
  3. Spanac 1 Oct 2014 @ 17:21

    Era sa zic “uitre ce misto face pozele note 3-ul”… abia apoi am vazut ca e nikon d90…
    Tu-i pui watermark din camera foto? vad ca zice lightroom in poza.

    Raspunde
  4. criserb 1 Oct 2014 @ 17:46

    @Spanac – nu, toate pozele pe care le fac le trec prin lightroom și acolo pun watermark pe tot :)

    Raspunde
  5. costel 15 Aug 2015 @ 14:16

    imi poate spune cineva ce lungime are cablul din statie in receptor?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)