Sari la conținut

Alte ștergătoare, de data asta Valeo

Îmi schimb periodic ștergătoarele pentru că mie îmi place să văd bine. Cum lasă dungi deranjante pe parbriz cum le schimb. De obicei o dată pe an, hai de două ori în anii în care nu am grijă de ele peste iarnă.

Adică na, știți cum este, sunt momentele alea când nu ai chef să aștepți până se dezgheață complet parbrizul și mai forțezi cu ștergătoarele. Ei bine, lucrul ăsta le cam scurtează viața și atunci trebuie schimbate mai des.

Sau cel puțin eu le schimb mai des, că știu oameni care nu le schimbă niciodată, ei nici nu știu că sunt consumabile și nu-și dau seama că un parbriz curat este foarte ok mai ales la plimbările prin ploaie.

Nu știu cum sunt unii care nu le schimbă niciodată, chiar nu pricep cum se pot chiorî prin parbrizul ăla mizerabil, plin de dungi lăsate de ștergătoarele deja uzate. Mă rog, este treaba lor.

Eu voiam să vă spun că până acum îmi luam ștergătoare de la Bosch, modelul aerotwin, dar anul ăsta le-am schimbat. Nu pentru că nu am fost mulțumit de cele de la Bosch, dar mi-au fost recomandate cele de la Valeo. Cică sunt mai bune ca cele de la Bosch și în același timp mai ieftine. Nu cu mult, dar mai ieftine.

La mine au fost 100 toate trei, două pe față și unul pe spate. Pe spate am mai schimbat și brațul ăla că era rupt în locul în care se prinde de cuiul care iese din lunetă. Pe braț am dat vreo 45 lei. Nu original, aftermarket, făcut de o firmă din Polonia.

20141014_101204

20141014_101209

20141014_101224

Le am deja de două săptămâni și sunt mulțumit de ele. Nu știu dacă sunt mai bune ca Bosch-ul, momentan sunt la fel. Șterg impecabil, nu am de ce să mă plâng, să vedem acum și cum o să reziste în timp.

Dacă vreți să vedeți prețul pentru dimensiunile de care aveți voi nevoie intrați aici, prețurile diferă.

Ah, am mai auzit de la unii că ei își cumpără din supermarket-uri ceea ce găsesc pe acolo cu 5 lei și le schimbă odată cu lichidul de parbriz. Vă sfătuiesc să nu faceți așa, mai bine mai puneți un leu și luați ceva ok decât să testați tot felul de ștergătoare ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Mihaela Curea 24 Oct 2014 @ 14:31

    Bosch a avut sotul pe masina lui si le-am aruncat, au fost cele mai naspa stergatoare, nu le recomand nimanui si am dat si o gramada de bani pe ele. Tinand cont ca masina este tinuta in garaj, iarna, vara, deci nu au fost fortate…sau afectate de temperaturi.
    Pentru masina mea, am comandat stergatoare originale, dar nu se potrivesc la sistemul de prindere, asa ca mi s-a recomandat Valeo, acum sunt curioasa cum va fi cu ele.
    Oricum e groaznic sa conduci pe ploaie, mai ales dimineata si seara, nu mai vezi nimic prin parbriz daca stergatoarele nu sunt ok.
    Te anunt peste cateva zile cum e cu ele.
    PS – acum imi spune sotul ca sunt 3 categorii la Valeo, high, medium si low, parca…

    Raspunde
  2. blue77max 24 Oct 2014 @ 14:46

    Daca partea metalica a stergatorului e buna si vrei sa o pastrezi se pot schimba doar lamelele. Astfel iti poti lua ceva mai de calitate si te costa mai putin decat ar costa tot stergatorul. Eu unu asa fac. Depinde si de stergator. Daca e modelul clasic se schimba si alea dar trebuie sa ai mana. Cele mai bune sunt cele cu o singura lamela din cauciuc ,la alea se schimba usor.

    Raspunde
  3. criserb 24 Oct 2014 @ 14:51

    @Mihaela Curea – vezi în poze de care mi-am luat eu. Nu știu de care sunt high, medium sau low, dar sunt f mulțumit de ele.

    @blue77max – am înlocuit și eu așa cum zici tu, dar nu mai știu de unde să iau cauciuc de calitate. Luasem ceva de pe amazon sau ebay, dar mă enervau că scârțâiau foarte tare. Ștergeau impecabil, este adevărat, dar făceau un zgomot…

    Tu de unde iei cauciuc de calitate?

    Raspunde
  4. Ionut O. 24 Oct 2014 @ 19:04

    Sunt unele care sterg bine dar fac un zgomot urat care ma scoate din sarite si chiar daca sterg bine, le schimb imediat. Am avut SWF facute de Valeo din fabrica (Opel Astra Classic II Made in Poland), iar acum am Bosch care sunt la aceeasi performanta ca cele din fabrica.

    Raspunde
  5. blue77max 26 Oct 2014 @ 14:48

    @criserb – Eu le iau din supermarker de la raionul auto,toata chestia e ca sunt mai multe tipuri.Aici ma refer la materialul din care sunt facute.De exemplu unele ieftine merg mult mai bine si nu fac zgomot decat alea mai scumpe.Si la denumire la fel,nu trebuie sa fie un brand cunoscut. In general omul se arunca la nume cunoscute,sa fie si colorate daca se poate si sa contina si terminatii de gen Super,Premium sau mai nou HD ca merge la orice.
    Importand e sa fie cu grafit.Asta e secretul.Daca scartaie si fac zgomot dar sterg bine nu le arunca.Cumpara un spray cu grafit de la un magazin de componete electronice si aplica pe lamelele de cauciuc ale stergatoarelor, pe ambele parti.
    Dispare zgomotul. Alea care fac zgomot ori sunt dintr un silicon ceva sau sa dus stratul de grafit.

    Raspunde
  6. criserb 26 Oct 2014 @ 16:00

    @blue77max – merci pentru asta cu spray-ul cu grafit, nu o știam. Am să iau și eu unul și cum mai scârțâie le rezolv. Dacă tu zici, am să le testez și pe cele din supermarket, să vedem dacă este chiar așa. M-aș mira totuși să fie la fel de bune și de câteva ori mai ieftine, dar na, până nu încerc nu mai zic nimic. 10x ;)

    Raspunde
  7. Vlad 3 May 2016 @ 16:19

    Fac taximetrie in afara si Bosch si valeo, cele mai scumpe ) nu tin mai mult de 1-2-3 luni…1-2 luni cand apar primele urme de “ceata” pe geam, pana la 2-3 luni max cand deja lasa cateva linii fine de 1 mm grosime pe toata cursa lor.

    Asa caca am cautat pe net si cineva ii zicea altuia sa is stergatoare PIAA de silicon.

    Am luat din astea PIAA si is absolut periculoase. Daca Bosch/valeo erau vreo 12-18 lire bucata, astea din silicon pe eBay is 22 bucata DAR deja de am de 2 luni si is perfect.
    Practic siliconul nu mai crapa/deterioreaza la cicluri frig/cald/soare.
    Is absolut cele mai bune posibil.
    Practic cand le montezi au fiecare un servetel umed in plic cu alcool si silicon, dai pe geamul proaspat spalat si uscat, deci freci bine cu servetelele si apoi partea socanta: in instructions scrie ca la instalare trebuie lasate sa stearga geamul pe uscat 5 minute ca sa se depuna silicon pe sticla.
    Asa am facut si de acum nu mai cumpar alte stergatoare decat PIAA. Efectiv merg pe uscat la 2 luni vechine fara zgomot si fara urme. Pe apa zboara dupa ce s-a umezit bine parbrizul…ploaie torentiala e fix zero.

    Raspunde
  8. criserb 3 May 2016 @ 16:56

    @Vlad – ia să văd dacă găsesc PIAA din astea pe la noi, că eu nu am auzit de ele. Dacă găsesc, încerc și eu, merci ;)

    Raspunde
  9. Dan 20 Jul 2016 @ 11:02

    @criserb – Ai gasit?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)