Sari la conținut

TMC in Romania

In cele din urma porneste si la noi sistemul TMC (Traffic Message Channel). Astfel GPS-ul, pe langa faptul ca ne indica drumul pe care trebuie sa-l parcurgem pentru a ajunge intr-un anumit loc, o sa ne spuna si strazile care sunt aglomerate, cele pe care ar fi bine sa le evitam.

Mai jos aveti un material pe care l-am vazut ieri la stiri.

Datele reale transmise de sistemul TMC pot fi gasite pe siteul traficok.ro.

smailo-hd-TMCPentru moment TMC-ul poate fi accesat numai prin sistemele GPS Smailo TrafficOK pe care le puteti cumpara de aici cu preturile sunt cuprinse intre 549 lei si 949 lei. Sper sa intru in posesia unui astfel de device cat mai repede, pentru a va putea arata cum functioneaza.

Nu stiu ce parere aveti voi despre TMC-ul asta, dar eu il asteptam de peste 10 ani.

Cand am iesit prima data din tara l-am vazut functional la altii si de atunci am vazut cat este de util. Practic GPS-ul iti spune ca urmeaza o portiune de drum aglomerata si iti sugereaza o ruta ocolitoare. Este foarte tare, mai ales in orasele aglomerate.

Acum sa speram ca o sa apara si o versiune pentru mobil, sa nu trebuiasca sa imi cumpar un GPS pentru treaba asta. Mie mi-ar fi mai util.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Ciprian 6 Nov 2012 @ 11:22

    Prima data trebuia sa ii dea drumul pe radio! Aproape orice radio care il ai in masina are un buton pentru asta, dar la noi pauza… lipsa semnal sa zic asa :D

    Raspunde
  2. Pingback: » TMC in Romania!

  3. Mihai 6 Nov 2012 @ 12:56

    Ciprian, dar ce sunt prosti ? :) In alte tari TMC-ul este implementat si administrat de stat nu de operatori privati. In cazul de fata, ai nostrii s-au facut ca ploua iar Smailo profita de ocazie. Chiar ma intrebam daca (si in cat timp) se va prinde cineva sa il faca.

    Raspunde
  4. Ciprian 6 Nov 2012 @ 13:07

    Da… asta ma intrebam si eu…. cum adica doar marca aia de gps preia semnalul TMC… ceva nu miroase bine! Clar trebuia facut de stat si statul sa ia bani de la toti furnizorii de harti sau device-uri… iar prin STS sa dea semnal pe radio!

    Raspunde
  5. criserb 6 Nov 2012 @ 14:17

    In alte tari, dar daca la noi statul nu a considerat necesar sa bage bani in asa ceva… La noi banii au ajuns in alte locuri.

    Raspunde
  6. Tudorache 7 Nov 2012 @ 10:38

    @Ciprian
    Vezi ca faci o confuzie
    Pe radioul din masina poti vedea mesaje de tipul TA (traffic announcement) nu are legatura cu modulul TMC integrat in navigatoare si mesajele de tip TMC …
    In alta ordine de idei privat sau de stat un astfel de serviciu nu poate sa suplineasca lipsa de drumuri din Romania. Degeaba stii ca e blocaj daca nu ai alta varianta pe unde sa mergi

    Raspunde
  7. Voicu 7 Nov 2012 @ 14:50

    Si smailo.ro este client al acestui serviciu… De transmisie date prin RDS solutie implementata de operatori privati: europaFM care pune la dispozitie infrastructura, acoperirea si partea de comunicatie, Arobs encoderele si tabela tmc cerificata Tisa, bemobile partea de informatii din trafic – real time floating data-… Serviciul politiei rutiere pentru infotrafic si informatii f la accidente, regia de drumuri cu info privind drumurile in lucru etc…

    Ar fi frumos ca radio actualitati sa se implice, apropo au vazut solutia dar ca nu au decis nimic…

    Iar solutia de navigatie smailo cu TMC si serviciul Traficok costa 549 pret cu tva in altex, emag, domo, flanco etc… E mult e putin…trebuie vazut si ce

    Raspunde
  8. criserb 7 Nov 2012 @ 18:26

    @Voicu – vorbesti din partea smailo.ro?

    Raspunde
  9. octavian 7 Nov 2012 @ 20:54

    traficul dn google maps de ce nu va place?

    Raspunde
  10. criserb 8 Nov 2012 @ 00:10

    @octavian – pentru ca nu este live. Traficul de pe google este statistic ;)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)