Sari la conținut

Tzeapa cu Agentia Alibaba Tour

Cu permisiunea lui Serb, va povestesc cum am plecat noi in Turcia, si ce tzeapa ne-am luat de la faimoasa agentie Alibaba din Bucuresti.

Merge prietenul meu Dani la o vestita agentie Alibaba pe undeva pe la Victoriei, sa cumpere bilete. Am ales asta, pentru ca am auzit tot felul de surprize de la agentii “no-name”  cum le spune Dani, si pentru ca tocmai venisem din Bulgaria unde am nimerit intr-un hotel de 4 stele in care ploua pana langa pat. Domnisoara de la Alibaba foarte amabila, Alexandra Simonis, recomanda un hotel de 4 stele in Alanya: Sun Flipper, si un altul de 5 stele. Sustine ca ea a fost la cele 2, si sunt superbe. Am ales pe cel de 4 stele, mai ales ca era hotel recomandat, a zis ca a fost fata acolo si e super bine… hai si noi!

Am plecat noi fericiti la mare. Ajungem la hotelul recomandat ca find de 4 stele. Undeva in mijlocul campului (am zis ca nu e problema, abia ne relaxam departe de agitatia orasului) receptia dezastruoasa, pupitrul din lemn vechi de 20 de ani rupt si scris pe el cu toate pixurile ce au trecut pe acolo in ultimii 10 ani, masutele din hol din sticla nestearsa si cu urme de suc dulce… de cateva zile sigur; fotoliile oribil de murdare. Am preferat sa nu stam pe ele, eram cu hainele totusi curate. In camera dezastru: lenjeria de pat groaznic de murdara, am pus o bluza pe pat sa ma pot aseza. Peretii crapati si rupti, gresia sparta pe la colturi, urme de moloz in camera. Panze de paianjen, praf nesters de 3 zile cel putin. Minibarul mirosea a hoit pt ca era usa inchisa si el nu era in priza… de mult. Pe masa trona o unghie de turcoaica probabil care a trecut sa faca curat pe acolo, dar si-a facut ea manichiura… a uitat sa faca si curat. In baie cada ruginita, si jegoasa… imposibil sa faci acolo baie. Gresia imposibil de privit.

Am sunat urgent la Alibaba, sa ne mute de acolo… nu puteam sta nici macar o zi. Nici nu vroiam sa-mi imaginez cum era mancarea intr-un asemenea loc.

Domnisoara Alexandra, acum nu mai era nici amabila, nici draguta. Zice ca ea nu are ce sa ne faca, noi am ales hotelul. Ea nu raspunde de oferta pe care a vandut-o. Am stat toata ziua pe telefon din Turcia in Romania. Am cerut sa ne transfere la alt hotel, platim diferenta. Apoi mi-a dat sa vorbesc cu directoarea de la Alibaba, asa a zis ea ca e. Doamna directoare, m-a vazut destul de nervoasa la telefon (cine nu ar fii fost in locul meu?) si imi zice pe un ton rastit: “auzi, voi ati ales hotelul ala, nu e vina mea. Daca nu ai grija cum vorbesti, te las acolo 7 zile si nu ma mai interesez sa va mut de acolo. La banii astia, ce voiai sa gasesti?” (am platit 928 Euro, ca sa intelegeti ca banii astia nu valoreaza nimic). Nu ne-a rezolvat nimic, si-a batut joc de o zi din concediul nostru. Abia pe seara ghidul roman, care lucra la Alibaba Turcia ne-a gasit un hotel in Lara de 5 stele, si am platit diferenta. Diferenta am vrut sa fie platita din Romania, ca sa nu ramanem acolo fara bani. Alexandra i-a trantit telefonul in nas tatalui lui Dani in Bucuresti, zicandu-i: ”nu am ce discuta cu tine!“ … asa ca ne-a aprobat foarte tarziu transferul, la 9 seara am ajuns la noul hotel. Treziti de la ora 5, si am mancat doar o gustare in avion.

Ghidul Alibaba la noul hotel (Daniela) nu ne-a bagat in seama, si-a batut joc de noi. In ultima zi ne trimite fax la hotel cu ora de plecare, fax scris in germana… bataie de joc (nu ca nu am inteles, dar lipsa de respect… nici macar in engleza, nu stiam ca in Romania trebuie sa stii germana) . Cand am intrebat-o daca ne-a vazut  in alea 6 zile, fiind si sefa cu ea, a zis ca da… ne facea prosti in fatza.

La aeroport am intalnit o alta familie, la fel de suparati pe Alibaba… au  zis ca nu le mai trebuie Turcia, si nici Alibaba. Pe aia au uitat si sa-i aduca  la aeroport, au platit taxi, desi aveau transport inclus in pachet.

Concluzie: Alibaba e o agentie care da tzepe, am patit-o noi si am aflat si de la altii, care au platit mult mai multi bani decat noi. Iar romancele care lucreaza la Alibaba Bucuresti nu au nici pic de respect, vorbesc vulgar dupa ce te vad plecat din tara. Tzipa la telefon, vorbesc urat si nu mai recunosc nimic din ce promit cand te duci la ele la agentie. Sper macar sa va ganditi de 2 ori inainte sa apelati la aceasta agentie.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
36 comentarii
  1. Cami 25 Sep 2009 @ 13:16

    pacat ca nu am citit pe net despre agentie,inainte sa apelam la ei:

    http://www.iturism.ro/forum/index.php?showtopic=1111

    Raspunde
  2. simona 25 Sep 2009 @ 13:32

    Mama, e chiar revoltator ce vi s-a intamplat!! Cata indiferenta si nesimtire din partea alora de la agentie!!Auzi cica 1000 euro pt un sejur e putin!!Mama, cred ca o luam la bataie prin telefon!!Oricum cand ajungeam in tara sigur ii faceam o vizita!!x(

    Raspunde
  3. De Ce 25 Sep 2009 @ 19:54

    Nu trebuie sa le dai bataie sau sa ii injuri, este de ajuns ca ai scri aici.
    Cei ce citesc trag concluzii si cand isi fac planul pentru vacanta exclud din start aceasta agentie.
    De ce sa fi si tu nesimtit si idiot precum angajati agentiei?

    Raspunde
  4. raca 25 Sep 2009 @ 20:39

    Asta cu hotelul n-o inteleg. Esti suficient de educata in ale internetului ca sa scrii un post pe un blog, dar nu te-ai uitat in ce hotel te duci inainte sa-l alegi? Acum pe bune, te asteptai sa-ti zica agentul de vanzari ca pari curatica si jegul oribil din hotel s-ar putea sa te enerveze? :)

    In plus, 4* in Turcia e foarte putin. E de datoria agentului de vanzari sa-i faca pe clientii cu mai putini bani sa se simta bine cu alegerea facuta. Ar fi chiar penibil sa-ti spuna ca “daca n-ai bani de 5* n-ai fatza de Turcia” :D

    Si ar mai fi ceva… situatia ta a fost una de negociere cu Alibaba, in care singurul tau atu era reputatia operatorului. Intr-adevar ar trebui sa conteze mai mult reputatia, dar nu in Romania (si aici vorbesc de toti furnizorii de servicii, se pare ca noi chiar nu suntem facuti pentru asa ceva). Sincer, in locul tau as fi urlat bine in perna si abia apoi as fi pus mana pe telefon, desigur cu cea mai mieroasa voce disponibila :P. Scopul era sa obtii schimbarea rezervarii, nu “sa le arati tu lor…”.

    Raspunde
  5. raca 25 Sep 2009 @ 20:44

    Apropo, am fost cu un partener Alibaba in Turcia si am obtinut un pret cu vreo 800EUR mai mic decat romanasii aterizati acolo prin alti operatori. Hotelul a fost exact cum il vroiam, iar ghidul… n-am avut chef sa vorbesc cu el si l-am cam flituit, chiar daca saracul s-a chinuit :D.

    Altceva nici nu imi doream de la agentie, deci pentru asteptarile mele a fost super-ok. Problema e cand vrei mai mult, nu? :)

    Raspunde
  6. Cami 26 Sep 2009 @ 09:40

    Raca: e usor sa arunci cu piatra. Ma bucur ca tu esti asa descurcaret si nu o sa iti iei tzeapa niciodata. Dar hai sa iti explic ca nu sunt asa toanta cum insinuezi tu: agentia in acest moment nu mai are pe site acel hotel.Am aflat de la ghid ca nu e prima agentie care isi i-a tzeapa cu acest hotel, dar ei au fost nesimtiti si au incercat. Poze am vazut cu hotelul, si erau frumoase. Erau 3 poze insa, care nu corespundeau cu realitatea. Iar ce am gasit pe net, erau la fel. Iar cat de frumoase pot fii unele hoteluiri in poze “bine facute” nu cred ca e un secret pentru nimeni, nu?
    Nu era vorba ca nu aveam bani de 5 stele, parintii prietenului meu au fost cu o saptamana mai devreme in Turcia, la 4 stele, si a fost foarte ok. So, 4 stele in Turcia in unele locuri NU e foarte putin asa cum zici tu.
    Nu am vrut sa mi se spuna ca e jegos hotelul pentru mine, voiam doar sa imi arate adevarul. Ei au dat acest hotel de 4 stele, pe care nu le avea. Daca pe site scrie 4 stele, iti arata poze fictive, cam cum iti dai tu seama de aici ca ala are de fapt 2 stele? Si ca pozele nu sunt reale?
    Eram in criza de timp, si trebuia sa ne hotaram in 24 ore. Nu am avut 2 luni la dispozitie de search pe google. Si daca aveam, nu ma duceam prin agentie. Imi luam singura bilet de avion, apoi mergeam direct la hotel. Am apelat la agentie din cauza lipsei de timp,si am intrebat doar ce imi recomanda, nu am obligat-o sa imi spuna minciuni gogonate.
    Iar la telefon nu am vrut sa “le arat eu lor”, am vrut doar sa imi schimbe rezervarea, dar traiesti in Romania! Nu ai aflat pana acum, ca fara sa faci scandal, cu vorba buna, nu obtii decat un “imi pare rau, nu se poate”?
    Am scris acest post, pentru cei care cred ca au nevoie. Cei prea desepti sau prea calitzi cu viata care le stiu pe toate, rog a se ocoli postul. Pe langa reputatia operatorilor din Ro, mai avem ceva;specific noua: “haha, ce fraier esti. Eu nu as patii niciodata asta”:) Never say never, nu? :)

    Raspunde
  7. criserb 26 Sep 2009 @ 11:07

    @Raca – nu pot sa-ti dau dreptate pentru ca nu ai. Nu e normal ca atunci cand platesti un serviciu sa observi ca ai platit altceva. Nu e normal sa vindem cacaturi si sa ne batem joc de clienti doar pentru a incasa niste bani pe moment.

    Banii incasate sunt ultimi bani incasati de la respectivii clienti si mai mult ca sigur agentia si-a pierdut si alti clienti in urma review-urilor.

    Pentru ca lucrez cu clientii imi dau seama ca cel mai important lucru pentru mine ca furnizor de servicii este ca clientul sa se intoarca sa ii pot lua banii si data viitoare, sau tu gandesti altfel?

    Faptul ca Cami nu s-a interesat pe net e irelevant… adu-ti aminte cand am vrut sa mergem noi la pensiunea Vila 9 Tusnad si ce-am patit acolo, asta dupa ce m-am interesat o gramada pe net.

    Problema la noi este mentalitatea si dorinta de a baga mana in buzunarul clientului indiferent daca e multumit sau nu, dar lucurile astea in timp se vor rezolva de la sine ;) o sa dureze ce-i drept…

    Cat despre bani, 1000 de euro nu sunt bani putini pentru o excurise in Turcia si 4 stele de asemenea nu e putin.

    Eu am fost la 3 stele si am fost foarte multumit, hotel curat, ingrijit, mancarea buna, chiar daca mobila nu era de ultima generatie.

    Timpul nu e pierdut, probabil o sa ai si tu “sansa” sa fii nemulumit si vedem atunci ce zici :P

    Raspunde
  8. dan 26 Sep 2009 @ 18:53

    Deci cei care mai patiti de-astea, luati aparatul digital cu resolutie mare pt ca acum toate compactele au peste 6 megapixeli cu care v-ati doat pentru excursie si faceti poze, si cand va intoarceti scrieti un articol cu poze si cu detalii ca sa stie toti ceilalti ce sa se astepte de la agentii / hoteluri. Si apoi o sa fie un turism mult mai ok, o sa ne orientam prin excludere :D.

    Stiti vorba aia ca o fotografie face cat o mie de cuvinte….

    Iar un articol bine scrie cu fotografii poate fi preluat ( furat ) si de un ziar mai si atunci cineva va lua masuri impotriva lor sau macar nu vor mai vinde …. o perioada

    Raspunde
  9. simona 27 Sep 2009 @ 02:32

    Una peste alta e bine ca ai facut public ce ti s-a intamplat iar daca apare si in presa e perfect!!Trebuie sa afle cat mai multa lume ca sa stie la ce sa se astepte si sa ii evite. Comportamentul celor de la agentie a fost lipsit de profesionalism si plin de nesimtire!

    Raspunde
  10. Andrea 28 Sep 2009 @ 01:07

    Stiu ca dupa razboi multi viteji se arata..dar poate se pot invata unele lucruri de la unii sau altii care mai aud, vad, stiu cite ceva..innainte a o mai pateasca si altii. Asadar in asemenea cazuri cel mai indicat este sa documentezi totul . Serviciile platite de voi descriau altceva!!! Exista dupa cite stiu eu in Uniunea europeana un drept al turistului de a i se restitui procentual cu paguba cauzata o suma.Dupa ce ai ajuns acolo fotografiezi tot ceea ce nu e ok, cauti oameni care pot depune o marturie in caz de proces…contactezi persoana de contact la fata locului. In general firmele iti dau mereu si o persoana de contact acolo. Incerci sa remediezi pe loc …daca nu merge cind ajungi acasa depui o reclamatie in scris la agentie in care le explici ca e dreptul tau( sic ca ei stiu…dar ii doare nu stiu unde )pentru ca asa ca tine toti le accepta nesimtirea. Exista o pagina pe care o recomand cu caldura tuturor celor care ies in concediu oriunde ar fi el. http://www.holidaycheck.de eu va dau varianta germana desi pagina e internationala. Ei pe pagina asta( eu o cunosc de aici din Germania) turistul neamt sau ma rog care e…atunci cind revine din concediu isi face timp si scrie in citeva fraze cum a fost hotelul ,mincarea, servirea, puncte de atractie. Sint parerile fiecariua …ca nu sint mereu la unison e clar ca na unuia ii place sa ii schimbi zilnic lenjeria de pat si crede ca in 2 stele primeste service de 5…dar in general bate descrierea cu ceea ce gasesti. E bine ca innainte sa pleci si sa platesti o asemenea excursie sa arunci un ochi si pe siteul acesta…te poate scuti de multe experiente neplacute. Poti sa descrii experimentul tau in engleza pe acest site. Eu il sustin deoarece chiar aflii insider tips…unde poti minca bine si ieftin, ce poti vizita , unde sa nu mergi…oricum aruncati o privire pe el merita!!Ah da si cu siguranta puteti obtine cred eu vacante la preturi mai bune ca din Romania-si de la firme mult mai civilizate…

    Raspunde
  11. Mihai 17 Oct 2009 @ 13:53

    Pentru ca informatia sa fie completa, spune-ne si noua – pretul de 928 de Euro e pentru o persoana sau pentru amandoua? Daca te gandesti ca pretul include si transportul cu avionul si taxele de aeroport (numai acestea din urma fac cam 1oo de persoana) cat mai ramane pentru cazare si masa (mic dejun sau all inclusive…)? Agentul de turism nu te poate jigni, intr-adevar, si sa iti propuna numai hoteluri de 5 stele – iti propune cel mai bun hotel la banii pe care ii ai, dar intotdeauna decizia e a ta. Asta ca sa nu te plangi dupa ce ajungi acolo ca te ploua in camera in hotelul ieftin de 4 stele in care ai “nimerit”.

    Raspunde
  12. vizitatorul 11 Jan 2010 @ 20:13

    Daca scazi costul avionului si al taxelor de aeroport ajungi la un cost de cazare de cca 200 euro de persoana. asta inseamna vreo 800-900 lei pentru o saptamana. mai putin de 150 de lei pe zi. Ce servicii ai in romania pt banii astia? Poate un mic dejun daca ai noroc:)

    Asta e, ne bucuram ca e un pret mai mic pentru ceea ce ne imaginam ca ar fi 4-5 stele. de multe ori esti mai castigat la un hotel de 3 stele mai scump decat la unu de 4 ieftin.

    Am fost si eu in Turcia si stiu multe hoteluri. Dar ma documentez temeinic inainte si caut sa am mereu mai multe variante. Pentru vacantele viitoare te sfatuiesc sa cauti recenzii ale hotelului respectiv. Sunt mai pertinente decat pozele de prezentare din brosuri sau decat sfatul agentului de vanzari care vrea un comision rapid pt ca stie ca nu te va revedea prea curand.

    Raspunde
  13. Adriana 16 Feb 2010 @ 18:50

    Dragilor

    Imi pare rau sa aud cele intimplate. Eu am avut doua experiente excelente cu Alibaba. Doi ani la rind mi-au facut super recomandari (Delphin Palace si inca una pe care nu o retin). E drept ca eu mi-am facut temele acasa si m-am uitat pe net, forumuri etc sa vad cum arata citeva hoteluri si ce zice lumea. Eu m-am dus si i-am intrebat ce sa aleg intre mai multe variante.
    Ca idee generala e bine sa faci o munca de documentare inainte de a pleca undeva. Turcia este o tara extraordinara. In anul 2000 am fost cu rucsacul pe acolo, de la Istanbul la Kusadasi folosind vaport, tren si autobuz. Am stat in hoteluri mici, ieftine dar pline de respect pentru calator. Toate insa erau trecute in ghidul Lonely Planet. Pentru mine e ca o Biblie. Nu plec intr-o tara fara sa citesc din ghidul tarii respective.

    succes in viitor

    Adriana

    Raspunde
  14. miau 3 Mar 2010 @ 16:58

    Cu acesta agentie am fost in Bodrum la hotelul Art of Bodrum. Acolo am luat camera de club. Nu stiam ce e aia. Ziceau ca e in gradina de portocali.
    In realitate nu erau portocali deloc ci doar niste tufisuri aproape de ghena.
    Cand am vazut camera, am facut o criza de nervi cu urlete.
    Cand am ajuns acolo era ora 11 noaptea , asa ca barul se inchisese si ne-au asteptat cu 3 sandwichuri. Acestea le-am dat toate fiului nostru , noi rabdand de foame.
    O porcarie.

    Raspunde
  15. lucian 4 Mar 2010 @ 12:30

    sal’
    ce sa zic,aia care cica se dau descurcareti si au nimerit bine,au avut noroc.si eu am apelat la alibaba o data(si ultima!) si a iesit cam naspa.sunt paraleli cu termenul de profesionalism si de bun simt nu mai zic nimik.”varza” e cuvantul potrivit.ex:fac rezervari,primesc confirmare,zbor cu tarom la ora cutare,zic buni tata…in seara dinaintea plecarii primesc pe fax ca zburam cu blue air(capabili) la ora 19.00.hai fie zic,cu toate k zburam cu ei prima data.ziua plecarii,asa cum trebuie ne prezentam cu 2ore inainte(16.30 chiar) si intr-un final ni se spune ca decolam la 21.00.si stai cu copil de 3ani prin panarama aia de aerogara(baneasa) 4ore…k la un moment dat era sa-l “impachetez” pe un agarici d-ala nonsalant de la alibaba,dk nu intervenea garda.asa k…fitzi pe faza
    shi dk vreti o agentie k lumea,incercati “jeka turism”.am plecat cu ei in trei randuri,am ales transport personal,insa la alegerea destinatiilor au fost super:cu sinceritate au evidentiat si calitatile si defectele unei locatii,urmand k alegerea sa fie a noastra.asa am stiut din serva la ce sa ne asteptam.si nu am fost niciodata dezamagiti.
    hai bafta!

    Raspunde
  16. Bianca 9 Mar 2010 @ 14:17

    Eu am plecat cu maicamea acum 2 ani in vara cu alibaba si in afara unui avion de intoarcere putin ramolit nu ni s-a intamplat nimic dezamagitor. As spune chiar dimpotriva. Si nu am platit in niciun caz atatia bani si am stat la Derici in Kusadasi.
    Data viitoare te sfatuiesc sa te uiti pe review-uri la hoteluri. Multe dintre situatiile de genul asta se intampla pt ca nu ne informam inainte. Eu am stat pe multe site-uri pt fiecare dintre hotelurile recomandate in pretul nostru. Plus ca in fiecare oferta era specificat la ce distanta de mare, oras sau aeroport se afla hotelul. Al nostru a fost chiar pe malul marii cu toate conditiile. Iar fetele de la agentia din turcia au fost f dragute de fiecare data.
    Nu cred ca Turcia, in sine, ca tara are vreo vina in serviciile oferite. Pana la urma aveati netul la indemana sa va documentati despre tara si despre conditii.Poate data viitoare n-ar strica sa te interesezi din timp. Pana una alta Turcia e frumoasa si turcii uimitor de primitori.
    Eu tot cred ca fara agentie ramai si cu bani mai multi in buzunar si cu un concediu cum ti-l faci(nu mai ai pe cine da vina atunci:P)

    Raspunde
  17. Cami 9 Mar 2010 @ 17:34

    Bianca: si aceasta adaugire e valabila pentru toti cei care ne-au sugerat sa stam ore intregi pe net pentru documentatie:
    daca aveam timp sa ma documentez, nu plecam cu agentie. Ma duceam din timp sa-mi iau bilete, ma uitam din timp la toate hotelurile posibile si imposibile din turcia, si ma duceam pe contul meu. Ce nu ati inteles voi, e ca am apelat la agentie pentru ca trebuia sa ne hotaram in ziua RESPECTIVA, si sa plecam in 2 zile, nu aveam prea mult timp la dispozitie. Am avut o mica problema care ne-a facut sa luam aceasta destinatie intr-o zi, si sa plecam peste 2, nu avem timp de pierdut cu search pe google, de aceea am apelat la o agentie” cu experienta”, ca intr-o zi nu puteam sa rezolvam singuri tot.Pentru cei care stiu din ianuarie ca pe 12 iule au concediu si pot pleca, e ok sa stea sa caute oferte. Dar noi aveam cateva ore, nu cateva luni cat au altii sa caute. Si poate nu ai inteles, ca si ghidul de acolo, le-a dat telefon aici in romania si le-a spus de multe ori ca acel hotel e tzeapa, dar aici nu s-au luat masuri. Iar tipa de la agentie, ne-a asigurat ca ea a dormit in hotelul ala, atunci cum naiba sa nu o crezi?
    Pai daca stau sa dau search pe google, si ma dau cu capu sa caut, sa stau ore intregi in fata calculatorului, de ce mai apelez la agentie? Ca sa le mai dau si lor un comision, sau pentru ce?
    Multi viteji…..

    Raspunde
  18. Bogdan 9 Mar 2010 @ 23:45

    Servus,
    Multumim frumos de informatii… am inceput sa cugetam la o iesire in Turcia pentru vara asta si tocmai pomenise cineva de operatorul Ali Baba. Acuma l’am scos din ecuatie. Daca nu ar fi problema tranzitului de la/la aeroport cazarea direct la hotel pare o varianta mult mai serioasa.
    Toate cele bune!

    Raspunde
  19. Maria-Magdalena 10 Apr 2010 @ 23:41

    Si in concluzie…….cunoasteti alti operatori pt. Turcia?

    Raspunde
  20. criserb 11 Apr 2010 @ 15:54

    As zice ca sunt mai multi, ca doar nu o fi Alibaba unicul. Poti sa-ti iei excuria direct de pe net chiar la operatori din alta tara. Eu asa fac… nu prea ma incumet sa iau din ro. Prefer sa imi organizez singur excursia.

    Raspunde
  21. pensiuni 12 May 2010 @ 14:04

    rolul unei agentii “no-name” este de consiliere….
    ei stiu toate oferte de la toti touroperatorii; au vazut hotelurile; vand cu acelasi pret cu care vand touroperatorii; iti ofera mai multa atentie;

    p.s. un ADEVARAT ultra all inclusive la 5* in turcia este cam in jur de 800 eur de persoana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde
  22. Razvan Dobre 25 Jun 2010 @ 15:20

    Salutare,

    In perioada 12-19 iunie 2010, am fost in vacanta in Turcia, la Kusadasi, impreuna cu sotia si fiica. A fost vorba de un sejur All Inclusive (~1300 EUR) cumparat prin agentia Ali Baba Tour. Totul a decurs foarte bine, vacanta in sine a fost o reusita totala si as recomanda oricui complexul hotelier unde am fost cazati – Ephesia Holiday Beach Club. Un singur lucru a facut exceptie si m-a dezamagit cumplit si a fost legat de o excursie optionala cumparata in Turcia de la agentia Suntimes Tour. Mai jos, va relatez in detaliu experienta:

    Sejurul a fost cumparat din Romania, beneficiind de early booking, cu transport inclus cu avionul.
    La aeroport, in Turcia, am fost preluati de catre un reprezentant roman al firmei turcesti Suntimes Tour (care banuiesc are o intelegere cu fima romana Ali Baba Tour) si transportati pana la hotel. Pe drum, ne-au fost prezentate succint excursiile disponibile contra cost.
    La hotel am primit un plic cu lista excursiilor optionale. Am fost invitat la o intalnire, pt a doua zi, cu un reprezentant Suntimes pentru a plati eventualele excursii alese de noi. Intamplator, a venit aceeasi doamna Geta care ne-a condus si de la aeroport la hotel.
    Din lista excursiilor, am ales Adaland Seapark care era descrisa asa: “Ia parte la viata mamiferelor noastre marine, atinge-le si traieste aceasta experienta de neuitat pentru intreaga zi! Rasfata-te in acest pasaj tropical. Pranzul este inclus.”
    Pretul era 43 EURO de persoana, fiica mea, datorita varstei, avand gratuitate. Doamna Geta mi-a spus ca, platind intrarea la Seapark, avem posibilitatea de a intra si la Aquapark, o lata sectiune a Adaland, cu tobogane si alte distractii acvatice.
    Excursia am platit-o pe data de 13 iunie, urmand sa aibe loc pe 18 iunie.
    In dimineata zilei de 18 iunie, dupa o scurta intarziere, un autocar ne-a preluat de la hotel si ne-a dus la Adaland. Soferul ne-a transmis ca la ora 18 ne vom intalni pentru intoarcerea la hotel.
    Dupa ce am intrat la Seapark, am primit echipamente de snorkeling pentru 2 adulti si 1 copil. Ni s-a facut o scurta prezentare afland, cu acest prilej, ca inotatul cu delfinii nu este inclus in bilet, pretul fiind 80 EURO de persoana, indiferent de varsta. Astfel, posibilitatile de a petrece o zi intreaga, pe baza biletului, au fost limitate la:
    – snorkeling intr-un bazin cu cativa pestisori coloratidar cu stanci si corali artificiali.
    – hranirea la anumite ore a unor pisici de mare
    – privitul celor aprox. 6 acvarii de la intrare
    – privitul celor 2 pui de crocodil

    Totodata, am aflat ca pranzul nu este inclus, fiindu-na sugerat sa il platim si apoi sa incercam sa ne recuperam banii de la agentia de turism.
    La fel, transferul la Aquapark ar fi costat 20 EUR de persoana.
    Am sunat la doamna care ne-a vandut excursia si am intrebat ce se intampla. Mi-a spus ca ii pare rau, ca a fost o incurcatura, ca anul trecut au fost alte conditii, ca e vina ei pt ca nu s-a interesat dar ca nu ne putem recupera banii platiti. I-am spus ca asa ceva nu este acceptabil si ca trebuie sa gaseasca o solutie. M-a rugat sa o las sa sune la agentie sa vada ce se poate face. Neprimind niciun raspuns, am sunat peste 30 de minute numai ca doamna Geta avea telefonul inchis. Era ora 12, deja vazusem tot ce era de vazut in parc si, pentru ca nu era osibil sa asteptam pana la 18, am decis sa ne intoarcem la hotel cu transportul in comun.
    Mai tarziu, pe la 13:30, am primit un SMS de la dna Geta in care ma anunta ca singurul lucru pe care l-a putut face este sa intram la Aquapark pt 10 EURO de persoana (in loc de 20).
    Facand un calcul, noi am platit catre Suntimes 86 EURO pentru transport si intrare la Seapark. Facand acelasi lucru dar pe cont propriu, ar fi costat exact 64 EURO (30 EURO intrarea la Seapark + 2 EURO biletul de microbuz).

    va multumesc pentru atentie,
    razvan dobre

    Raspunde
  23. draghicescu viorica 31 Jul 2010 @ 21:52

    exagerati prea mult plec de 4 ani cu aceasta agentie si nu am luat deloc teapa ,inainte sa plecati in vacanta si sa platiti un bilet interesativa pe site-uri,vedeti poze si alegeti,sau probabil voi vreti la 5 stele si la pret mai mic dect romania sa va spele turci si pe picioare ,sunteti niste snobi ca de altfel toti romani care in romania se imbraca de la 3 lei si pleaca la turci la 5 stele

    Raspunde
  24. eu 22 Aug 2010 @ 12:52

    eu am plecat doi ani la rand 2008 si 2009 cu alibaba tour in turcia in statiunea belek in antalya hotel papillon zeugma care e de 5 stle . a fost super excursia am platit daca mai tin bine minte 800 si ceva de euro pentru 7 zile si a fost totul ok . am avut all inclusive si ne-am distrat de minune. noi nu am luat teapa de la agentie . ne-au vorbit frumos ,ne-au respectat si nu ne-au mintit :d ,adica cum ne-au spus la agentie asa a fost si la hotel . in plus o curatenie si o mancare super . totul era curat peste tot plaja, piscina , camera ba chiar cand intrai in baia de la receptie se aprindea lumina si cata muzica si mirosea absolut superb. anul asta nu am mai mers pt ca ne-am saturat de turcia si am fost in croaziera cu colibri.

    Raspunde
  25. Sara 23 Sep 2010 @ 04:58

    Ce ma bucur ca am citit despre Alibaba Tour, tocmai ma gandeam sa merg cu ei in Turcia, acum ii sterg complet din optiunile mele, bine ca nu am facut greseala sa-i caut!!!!

    Raspunde
  26. raluca 23 Sep 2010 @ 22:02

    tocmai am fost si noi in turcia cu alibaba tour….rezervarea a fost facuta din aprilie, la hotel de 5 stele ( dupa documentare pe net si de la prieteni, am ales noi hotelul) care s-a dovedit excelent; bineinteles, deja ‘faimoasa’ Daniela, ghidul alibaba tour ne-a luat de la aeroport dupa ce am cautat jumate de ora autocarul pt ca nu a fost in stare sa ne spuna unde e, ne-a lasat la hotel si ne-a spus ca va trece intr-una din zile pt excursii si ca nu ne poate suna ca nu are credit:)….am mai vazut-o la plecare bieninteles; acelasi fax ni l-a trimis si noua cu modificarea orei de pelcare ( practic luandu-ne jumatate de zi din concediu- am plecat la ora 12 de la hotel, cand initial aveam avion la 21) si, pentru ca se anulase cursa tarom am plecat cu turkish cu escala la istanbul:)..plecat la 12 hotel, ajuns pe otopeni la 19..parca veneam din honolulu , nu din turcia:)

    Raspunde
  27. carmen 13 Oct 2010 @ 16:17

    Eu mi-am luat teapa cu agentia nemo tours din brasov , care era agentia partenera a agentiei paralela 45 . M-am intors acum din Antalya , Lara , hotelel Rixos Lares . Tot asa , ne-au lasat ca pe niste prosti , ne-a preluat cineva de la aeroport dar dupa aceea nu ne-a mai vizitat nimeni . Transferul la intoarcere nu ni l-au asigurat , am plecat noi cu taxiul , le-am facut reclamatie dar nu cred ca o sa se rezolve nimic, ii dau in judecata , nu plecati fratilor cu paralela 45 , sunt niste jnapari , iti iau banii si atat .

    Raspunde
  28. s.g 3 Feb 2011 @ 15:07

    turcia cu tot turismul ei ,cu oameni ,cu hoteluri sunt BESTIALI.eu merg de 10 ani si nu am avut niciodata nici o problema cu ei(cu alibaba tour am mers de 3 ori),in rest cu mr peter company si kusadasi.uitati-va si la targul de turism cum isi fac ei prezentarea comparativ cu romania).deci ,concluzia este ca si cu 3 zile inainte daca ai bani poti merge si la 4 * si e super ok .marmaris este deasemenea ok si la 4 *.

    Raspunde
  29. raluca 12 May 2011 @ 11:48

    Buna,incep prin a va spune ca eu am lucrat la Ali Baba ceva timp si de aceea pot afirma cu tarie ca nu agentii de turism care va vand sejururile sunt de vina.Pe langa faptul ca hotelurile fac overbooking deoarece cred ei ca poate unii vor renunta la sejur mai apare si neplata cate compania care organizeaza charterul(unde si acolo se face overbooking) si de aici apare si schimbarea de data/ora la care se pleaca spre Turcia sau se vine din Turcia.Nu va mai razboiti cu agentii…de vina intotdeauna este proasta organizare a agentiei respective cu care aveti probleme.Va spun cu certitudine ca nu domnisoara Simonis v-a recomndat de la ea acest hotel Sun Flipper,ci asa a primit comanda din Turcia sa spuna ca a vazut hotelul si ca este bun (deoarece presupun ca era singurul hotel care nu avea overbooking).Fiti mai atenti la alegerile pe care le faceti si cum bine a spus majoritatea vizitatorilor DOCUMENTATI-VA INAINTE!Agentiile care lucreaza pe Turcia nu va imaginati ca toate va ofera pachetele lor…poate lor li s-a terminat sejurul la un anume hotel si atunci apeleaza la Ali Baba sau la Kusadasi sau etc.

    Raspunde
  30. criserb 12 May 2011 @ 13:39

    @Raluca – Hai sa o luam logic. Eu vin la tine la agentie, semnez un contract cu niste termeni. Daca ceea ce semnez acolo nu se respecta eu sunt suparat pe tine, ca tie ti-am dat banii, cu tine am avut intelegerea. Nu e firesc asa?

    Raspunde
  31. Cami 12 May 2011 @ 17:27

    Raluca:
    “asa a primit comanda din Turcia sa spuna ca a vazut hotelul si ca este bun” ….WAW!! asta e o mare noutate pentru mine! Asta inseamna ca asa se poarta in Romania?? Mint agentii ca au fost acolo, ca e frumos etc, doar sa vanda biletele? Asa primiti voi ordine din Turcia, sa mintiti?? Multumesc. M-ai lasat fara cuvinte si in acelasi timp, mi-ai raspuns la multe intrebari.

    Raspunde
  32. raluca 12 May 2011 @ 18:35

    REPET: agentul nu are nicio vina pentru ce i se cere sa spuna/faca.
    @criserb: Corect,semnam un contract,dar logic luand-o cum spui tu nu semnezi contractul cu mine ca agent de turism,ci cu agentia.Eu sunt acolo sa te indrum, sa te ajut sa faci o alegere buna,dar daca eu sunt in imposibilitatea de a face asta pentru ca asa mi se cere ce sa fac?!Vorbesc in general,eu nu mai lucrez acolo de ceva timp,dar lucrez la o alta agentie de turism unde nu se procedeaza chiar asa.
    Lumea nu intelege ca nu agentul este de vina…si eu la randul meu inainte sa fac cursuri de specialitate in turism si sa lucrez in turism,tot la agentul de turism ma ratoiam daca nu era ceva ok,dar apoi dupa ce am ajuns sa lucrez in domeniu am inteles ca nu sta chiar asa treaba.

    Raspunde
  33. mikkyt 6 Sep 2011 @ 09:56

    Buna!
    Si noi am patit-o cu Alibaba in 2010 urat de tot. Sunt niste nesimtiti, vor doar sa ia banul clientului si in rest nu-i mai intereseaza. Noi am fost 3 familii cu copii mici de un an, am contractat camere sea view si cursa charter in mod expres si nu am primit nicuna nici alta. Ne-am vazut nevoiti la intoarcere sa alergam cu copii si bagaje prin imensul aeroport de la Istanbul, sa cerem permisiunea sa intram in fata pt ca altfel pierdeam avionul de legatura. Am avut noroc cu o romanca care ne-a spus cat e de mare aeroportul si ca trebuie sa alergam ca sa ajungem la timp la imbarcare, si am ajuns in ultimile 2 minute. Am facut reclamatie la intoarcerea in tara pentru returnarea diferentei de bani, ne-au dat dreptatea doar in privinta camerei dar nu si a cursei charter. Au facut un calcul de 485 Euro pt 4 persoane dar de atunci nu am vazut niciun ban inapoi, ba nu au clienti, ba nu si-au luat nici ei salariile, vrajeli dintr-astea. Am fost in audienta la 2 directori de-ai lor, pt ca se schimbasera intre timp, la fel dusul cu vorba, si am ajuns sa-i dam in judecata si asteptam…… NU RECOMAND NIMANUI ACEASTA AGENTIE FOARTE NESERIOASA

    Raspunde
  34. cristian 16 Feb 2012 @ 14:47

    buna,
    acum citesc si eu ce vi s-a intamplat si imi pare rau,sincer. Totusi ca un turist ce merge in Turcia in fiecare an iti recomand sa nu renunti la a vizita aceasta tara din cauza unor tzepari.
    In 2007 am ales si eu un hotel in Bodrum de 4 stele cu all inclusive. – de pe net, cu recomandari, cu poze… etc. Am ajuns acolo si primul lucru pe care l-am vazut a fost o piscina cat un lighean si o plaja noroiasa. Nu ii spun numele, nu merita dar este undeva in Gumbet- Bodrum. Partenera mea de atunci a plans in camera. spre deosebire de voi noi am fost direct, nu prin agentie asa ca nu ne-a mutat nimeni nicaieri.
    A fost prima mea vizita in Turcia si mi-a parut rau de fiecare euro cheltuit pe ea.
    Totusi, de atunci am plecat in fiecare an ce a urmat dar numai pe recomandarile prietenilor si pot sa iti spun ca nu imi pare rau. Un sfat – nu mai mergeti la 4 stele, nu sunt 4 niciodata. Unele de 5 nu sunt 5 dar macar sunt decente. EU am ajuns la concluzia ca pentru un sejur de 2 persoane cu charter , 7 zile ca sa fie decent trebuei sa platesti macar 1.400 euro.

    continui sa merg in Bodrum si este a doua oara cand ma voi duce la Club Voyage Torba. este un club cu vilutze, multa verdeatza si linsite. Plaja cu nisip si locuri de joaca pentru copii. Il recomand cu cladura. A fost renovat in 2009 sua 2008 si arata superb camarele iar personalul a fost destul de serviabil.

    cine mai stie un club de genul asta, adica nu o namila de hotel ci vile si multa verdeatza , astept recomandari.

    cu simpatie,
    Cristian

    Raspunde
  35. Andrei 19 Feb 2013 @ 17:17

    Nu conteaza daca hotelul are 5 stele sau o jumatate de margareta, conditia de a fi CURAT este valabila pentru orice unitate de cazare!

    – Sa fie curat nu este un “feature” in turism!!!
    – Curatenia nu este o facilitate!
    – Curatenia, apa calda si lipsa gandacilor nu sunt servicii “extra”
    – Mancarea in termen de garantie nu este un favor!
    – Prosoape si asternuturi curate la sosire nu sunt termeni care trebuiesc specificati! Sunt obligatorii!

    Cand un client spune ca locul in care a fost cazat nu este CURAT, toti cei care au beneficiat de cel putin un leu din partea clientului trebuie sa faca ORICE ca sa il multumeasca.

    Povestea “atat dai, atat face” este adevarata si o sustin, dar conditia ca locul in care esti cazat sa fie CURAT este obligatorie in turism. Este ca si cum te-ai duce la McDonald pentru ca e mai ieftin decat la Palace, si pentru ca “atat dai, atat face”, ai primi mancare stricata!

    Agentia de turism nu are dreptate! Clientul s-a plans ca locul in care a fost cazat era murdar; ce tot comenteaza agentii ca nu avea 7 stele sau ca nu s-a uitat clientul unde se cazeaza..?!? Nu conteaza! Agentia care l-a trimis acolo trebuia sa trimita manager cu avionul si sa verifice daca ce spune clientul este corect; intre timp clientul trebuia sa fie fericit! Nu conteaza cum! Daca nu avea dreptate, clientul trebuia sa plateasa verificarea, iar daca avea dreptate, contractul cu hotelul trebuia reziliat. Restul sunt povesti.

    Daca eu stiu asta, este inadmisibil ca o agentie de turism sa nu stie!

    Raspunde
  36. Vlad 8 Jul 2014 @ 09:42

    @simona – pare mult 1000 de euro, dar oare pentru cate persoane? 2 adulti si un copil?
    Sau 4 adulti? in fine, banuiesc ca cel de-al doilea hotel a fost ok daca nu ai comentat nimic

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)