Sari la conținut

Ultimele etape la foişor

Mi-au atras niște oameni atenția că nu am mai scris nimic despre finalizarea foișorului și am zis să nu rămân dator cu aceste etape.

În povestea noastră cu foișorul am rămas aici și urma să-l termin.

L-am terminat în decembrie, chiar înainte ca vremea să se înrăutățească.

Ok, să revenim la etape.

După ce i-am pus acoperișul am învelit foișorul cu o folie pentru a proteja OSB-ul și cam aia a fost. O bună parte din timp a rămas așa.

În toamnă, m-am apucat de finisarea pereților exteriori, i-am placat cu un lambriu de plastic, genul caselor americane. Am considerat că-i mai ușor pentru mine să fac operațiunea asta decât să ajung la tencuit și decorativă, operațiune de care nu aveam habar.

După ce l-am îmbrăcat în PVC am pus și sageacul.

Ulterior l-am finisat și pe interior cu lambriu, pe care l-am lăsat pe tata să-l vopsească. E plăcerea lui :)

Între timp mi-a venit și pazia (cred că așa se numește) și am instalat-o.

Și l-am lăsat în această fază până în decembrie când mi-au venit geamurile.

Inițial am vrut să-mi pun pereți de sticlă, dar toate firmele mi-au spus că mai repede de 60 zile lucrătoare nu au cum să-i facă, așa că am renunțat și am comandat termopane culisante. Nu-i tocmai ceea ce-mi doream, dar sunt bune pentru ceea ce le-am vrut. Adică să nu plouă în interior, să-mi protejeze lucrurile ce le am pe acolo.

Și cam asta a fost. Golurile le-am umplut cu spumă și după ce aceasta s-a uscat am tăiat surplusul și așa a rămas. Așa este și acum.

A trecut cu bine iarna, a prins și ceva zăpadă și chiar și niște rafale de vânt de 75km/h. Ceea ce înseamnă că l-am făcut destul de bine :)

Mai am de pus ceva pe jos, în interior, dar dacă o să rămână o vreme cu placa de beton nu cred că-i cea mai mare problemă.

Și cam asta e povestea foișorului. Am plecat de la un simplu plan și acum am o lucrare finalizată și funcțională, făcută cu mâna mea. Am avut parte și de ajutoare, tata, socrul, vecinul și cel mai important de ajutorul lu fii-miu. El nu a lipsit la nicio etapă :)

Sincer să fiu nu mai știu care au fost costurile, dar zic că undeva la 3-4000€. Nu mai știu pentru că întreaga lucrare s-a întins pe un an și jumătate și mai făceam câte ceva din când în când, când mai aveam niște bani.

Una peste alta sunt mulțumit de ceea ce a ieșit și vreau să vă spun că mare parte din vara trecută, apoi toamna am stat acolo. Nu prea am mai intrat în casă decât să ne culcăm.

Peste iarnă nu l-am putut folosi, era cam frig în interior pentru că izolat nu este. Nici nu am vrut să fie, am vrut doar să avem un spațiu pentru vară, atunci când soarele bate prea tare și pe terasă nu prea putem sta.

Dacă mai aveți întrebări le aștept în comentarii.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Albert 19 Feb 2020 @ 12:44

    Felicitari. Arata super bine.
    Ce vrei sa pui pe jos pe interior?

    Raspunde
  2. haivas 19 Feb 2020 @ 12:57

    Lemn, lambriu, nebunii dupa care: jap! “După ce l-am îmbrăcat în PVC am pus și sageacul”. – asta a fost ca pe Targu Ocna. :)

    Raspunde
  3. criserb 19 Feb 2020 @ 16:32

    @haivas – ha, nu așa îi zice? :)

    @Albert – sincer nu știu, cel mai simplu ar fi să pun dec, dar nu știu dacă am loc, cât mă înalț ca să mai pot deschide ușile. Sau poate o gresie ce imită lemnul, aia ar fi mai ușor de curățat.

    Raspunde
  4. Liana 20 Feb 2020 @ 15:09

    Ce suprafata are foisorul?

    Raspunde
  5. criserb 20 Feb 2020 @ 16:57

    cam 20mp

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)