Sari la conținut

Un american mai roman ca un roman

galerieAcum aici e casa mea şi aici o să mă îngropaţi. În America am locuit în mai multe state şi după aia am trăit în mai multe ţări din lume, Anglia, Mexic, Spania, Italia, Israel, în fiecare am întâlnit lucruri interesante. Dar România are tot, mare, munţi, oraşe frumoase, aer proaspăt, apă bună, mâncare sănătoasă, femei frumoase. Ce mai doriţi, sincer, când toată lumea care vine aici rămâne şocată când vede ce ţară extraordinară e România? Am stat de vorbă cu o grămadă de turişti din toată lumea şi toţi mi-au spus că aici e un fel de paradis. Sigur, nu e totul perfect, nici vorbă, e şi sărăcie, şi corupţie, am stat şi eu la coadă, OK! Dar e o ţară foarte bogată, cu resurse care nu se pot cumpăra, cu bani se cumpără maşină sau casă de lux, dar ce preţ are aerul proaspăt sau apa bună? Nici pentru un milion de dolari nu se găseşte aşa ceva în alte părţi. Păi, unde se găsesc urşi în Italia, de exemplu, urşi cum am văzut eu la Sinaia şi la Braşov?

Intreaga poveste aici.

Cred ca avem ce invata de la omu’ asta.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Cezar 3 Nov 2011 @ 13:01

    Ce anume sa invatam de la el?

    Raspunde
  2. criserb 3 Nov 2011 @ 13:03

    Sa invatam sa nu ne mai plangem si sa apreciem ceea ce avem.

    Raspunde
  3. Cezar 3 Nov 2011 @ 14:18

    Eu in general nu ma plang si apreciez ceea ce are tara (ca despre asta vorbeste domnul “Sam” care nu vrea sa i se stie numele adevarat… cred ca s-a reinventat cand s-a mutat aici), insa mi se pare usor ca un american care cica “s-a indragostit de Romania” sa-mi spuna ca avem o tara extraordinara in care se traieste ca’s paradis. Asta in timp ce a trait aici ca’n vacanta, din economii cica, apoi s-a angajat la o “agentie guvernamentala” din State si acum traieste dintr-un ghid in care le explica strainilor cum e cu Romania.

    Mi se pare trasa de par povestea lui si in general ma lasa rece strainii care imi reproseaza mie ca nu stiu in ce comoara de tara m-am nascut. Probabil nenea Sam inca n-a avut nevoie de asistenta medicala intr-unul dintre multele orase in care a locuit in cei 7 ani de cand vietuieste printre noi.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)