Sari la conținut

Va recomand o periuta de dinti

periuta-dintiDe multe ori mi-ati sarit in cap ca va recomand lucruri scumpe, sunt convins ca o sa o faceti si de data asta, dar daca eu vreau sa va recomand ceva de calitate am sa o fac. Cei care o sa urmeze sfatul meu o sa-mi multumeasca, cei care nu, o sa-mi zica ca e prea scumpa :)

De ziua mea mi-am dorit o periuta de dinti electrica. Nu am vrut un oarecare model, am vrut Braun D32-546. Am fost norocos si dorinta mi-a fost indeplina.

De atunci au trecut 7 luni. 7 luni in care am folosit periuta zi de zi, de doua ori pe zi. Pot sa va spun ca isi face fiecare ban.

Nu mi-am simtit niciodata dintii asa curati ca acum. Nush daca se vede, nush daca sunt mai albi ca in trecut. Imi e greu sa-mi dau seama ca ma vad in fiecare zi. Dar va zic ca senzatia pe care o ai dupa spalat e de-a dreptul placuta si de durata. Simt ca m-am spalat pe dinti si peste 2 ore de spalare. Simt acea prospetime ce ti-o lasa pasta de dinti, lucru pe care nu-l simteam inainte cand foloseasm o periuta obisnuita.

De ce mi-au trebuit 40.000 de pulsatii? Pai pulsatiile alea au facut pur si simplu ca tartrul sa dispara. Nu 100% dar intr-un procent de 70% cu siguranta. Asa ceva chiar nu puteam obtine de la o periuta manuala.

Pe langa asta, spal fiecare parte a gurii in aceeasi masura. “SmartGuide-ul” wireless imi spune in fiecare moment cat mai am sa ma spal intr-o anumita zona a gurii, cand trebuie sa trec mai departe, astfel incat la finalul periajului intreaga gura este curatata uniform.

In plus, periuta imi spune singura cand trebuie sa schimb capul, cand l-am folosit destul si asta pentru fiecare cap in parte. Nu mai uit de periuta ca pe vremuri, cand foloseam una pana nu mai era buna de nimic. Acum daca vad mesajul zilnic ma duc sa si iau alt cap.

Noi folosim impreuna periuta, fiecare cu capul de periaj preferat. Periuta stie singura de cate ori am schimbat capul si care este uzura fiecariuia.

Se pot folosi 5 programe de periaj, in functie de necesitatea fiecaruia: curatare zilnica, sensibil, masaj, albire ai curatare profunda.

Eu am folosit la inceput “profunda” dar ulterior am trecut la “zilnica” si am fost foarte multumit.

De asemenea se trasporta foarte usor, are un suport in care incape periuta si doua capete. Foarte misto facut.

Incarcarea se face prin inductie, fara nici un fie, fara un contact propriu zis.

O singura incarcare tine 10 zile in cazul in care este folosita de 2 ori pe zi.

E o periuta pe care eu v-o recomand. E mult mai ok un periaj d’asta electric, fata de unul clasic. Practic pulsatiile fac ca perii sa intre peste tot, sa curete mai bine.

Daca pana acum n-ati incercat una electrica e timpul sa o faceti. Si va rog, nu o luati pe cea mai ieftina, incercati ceva de calitate. Una ieftina are putine turatii si nu se compara cu cea pe care v-am recomandat-o eu. Am avut si d’alea ieftine si nu se compara cu asta.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
24 comentarii
  1. un Prost 10 Jan 2012 @ 12:10

    Ai schimbat si capatul sau de 7 luni il folosesti pe acelasi?

    Raspunde
  2. Amzis 10 Jan 2012 @ 13:55

    interesanta. m-ai facut curios :)

    Raspunde
  3. Crox 10 Jan 2012 @ 16:13

    Mos Craciun nu a vrut sa-mi aduca aceeasi periuta nici cand era la oferta (310RON). Am tot Braun, mai ieftina, 60RON (la oferta, bineinteles), dar sunt multumit.

    PS. modelul D32-546 e Braun 5000 Triumph

    Raspunde
  4. manfreD 10 Jan 2012 @ 16:45

    de unde cumperi capuri si cat costa ?

    Raspunde
  5. criserb 10 Jan 2012 @ 18:21

    @manfreD – Momentan nu am cumparat. Periuta mea a venit cu 4 capete, deci mai am. Am fost in schimb cu niste prieteni care cautau si si-au luat din Real sau Carrefour, nu mai stiu exact. Acum vad ca au online aici.

    @un Prost – l-am schimbat o singura data, cand “mi-a zis periuta” sa-l schimb ;)

    @Crox – da, asa e. Se numeste 5000 Triumph. Eu m-am hotarat asupa acestei periute dupa un material ce l-am vazut pe Discovery, prea o laudau si am zis ca vreau. Se pare ca n-au vorbit aia chiar prostii.

    Raspunde
  6. un Prost 10 Jan 2012 @ 20:12

    Te sfatuiesc sa o schimbi la maxim 3 luni. :-P

    Raspunde
  7. criserb 10 Jan 2012 @ 20:59

    @un Prost – de ce zici asta? Fiecare cap d’ala are niste peri albastrii. In momentul in care perii aia isi pierd culoarea e momentul sa schimbi capul. Asa au fost facuti. De ce zici tu ca tre’ schimbati la 3 luni?

    Raspunde
  8. Miha 11 Jan 2012 @ 02:05

    Trebuie schimbat capul ( sau orice periuta) la trei luni pentru ca se umple de bacterii…lol

    Raspunde
  9. Crox 11 Jan 2012 @ 11:03

    @Miha nu si daca folosesti un “UV sanitizer”. Devine rocket science spalatul asta pe dinti.

    Raspunde
  10. Vizitatorul 11 Jan 2012 @ 13:32

    Acest produs nu mai face parte din oferta eMAG :D

    Raspunde
  11. un Prost 11 Jan 2012 @ 18:29

    Cum a spus cineva mai sus, se aduna bacterii. Nu mai zic daca lasi periuta descoperita la oglinda. Atunci cand tragi apa, o parte din microbii din vasul de veceu vor ajunge si pe periuta ta. Ce zici? O mai folosesti? :))

    Cel mai bine este sa o schimbi la 3 luni si sa o pui undeva intr-un dulap dupa ce o folosesti.

    Raspunde
  12. valer 12 Jan 2012 @ 00:42

    ce pasta de dinti folosesti la periuta?

    Raspunde
  13. criserb 12 Jan 2012 @ 12:52

    @valer – eu de o vreme folosesc Blend-a-Med dar nu pot sa zis ca n-as folosi si altceva. Iau si eu cam ce mi se pare atragator in magazin ;)

    Raspunde
  14. un Prost 12 Jan 2012 @ 19:19

    Ce ar mai fi de zis este ca si pasta de dinti trebuie inlocuita dupa fiecare terminare a tubului. Adica odata folosesti Colgate, cand se termina iei Aquafresh si tot asa.

    Nu este bine sa te speli cu aceeasi pasta de dinti mereu pentru ca flora microbiana capata rezistenta la acel “sortiment” si exista riscul mai mare de a aparea carii. Sper ca m-am facut inteles. Eu iti spun acum ce am auzit si eu pe la cursuri.

    Raspunde
  15. moronel 11 Dec 2012 @ 10:00

    M-am tot uitat la periuta asta de dinti dar nu m-am indurat sa dau 480Ron pe ea. De curand un prieten a vazut-o la un cabinet stomatologic in Brasov si era la un pret mult mai bun 275ron (se pare ca este o promotie ceva pt cabinete stomatologice).

    Azi am intrat in posesia ei. Este un model mai nou fata de cel mentionat de tine: Braun Oral-B Triumph 5000 D34.575.5X

    un link cu produsul exact am gasit pe amazon la 107eur:
    http://www.amazon.de/Oral-B-D34-575-5X-Elektrische-Premium-Zahnb%C3%BCrste-Aufsteckb%C3%BCrsten/dp/B009M432X2

    Raspunde
  16. criserb 11 Dec 2012 @ 10:37

    @moronel – si nu iti place?

    Au fost perioade in care a fost mai ieftina si pe net, stiu ca am luat-o eu cadou la un moment dat cu vreo 240 de lei. De la perioada la perioada, cand este mai ieftina cand mai scumpa…

    Raspunde
  17. moronel 11 Dec 2012 @ 13:02

    Imi place, imi place.
    e misto si ca te atentioneaza cand trebuie sa schimbi zona de periaj si cand ai terminat practic periajul.
    Modelulasta vine cu 7 capete!! Din pacate fiecare capat e pt un anumit tip de periaj. Deci daca vor mai multe persoane sa foloseasca periuta trebuie achizitionate alte capete pt tipul de periaj dorit.

    Raspunde
  18. Dan M. 30 Mar 2013 @ 23:02

    Vroiam sa iti spun ca sunt multumit de periuta dar am aflat si de completarea la periuta: dus bucal BRAUN OxyJet MD 20

    Vorbind de periuta cu ceva prieteni am aflat ca ei folosesc si acest “dus bucal” (mama cum suna :P ). Ziceau ca chiar dupa ce folosesc periuta tot raman resturi de mancare intre dinti. Jetul asta de apa+aer elimina aceste resturi (care sunt cauza principala a cariilor).
    Exista si set cu periuta mentionata de tine + dus-ul
    Braun Oral B Professional Care Oxyjet Center 3000:
    http://www.youtube.com/watch?v=rrVv2_meEh8

    eu tocmai am comandat si set-ul (de obicei unul din cei 2 utlizatori mai are obiceiul sa plece de acasa si asa va fi setul acasa si periuta pt deplasari). Plus ca nu as fi vrut sa am 2 chestii de bagat in priza.

    p.s. din greseala va ca am postat cu 2 useri (si moronel). my bad

    Raspunde
  19. criserb 31 Mar 2013 @ 00:17

    Dan M. – hai ca m-ai facut curios, tre’ sa imi iau si d’aia acum. Merci :)

    Raspunde
  20. Dan M. 31 Mar 2013 @ 00:29

    cica un test bun (la inceput ca sa te convingi) ar fi ca dupa ce te speli pe dinti sa folosesti dushul. Cand vei clati gura, daca o sa vezi resturi inseamna ca ceva nu era ok.
    – periuta spala dintii;
    – dusul elimina resturile dintre dinti;

    La indicatii am inteles ca ar fi de 2 ori pe zi seara si dimineata dar persoanele care mi-au spus iniital au spus ca ei folosesc doar seara inainte de culcare (cica ei in timpul noptii nu mananca ca sa se adune alte resturi de mancare :P – makes sens!).

    Astept cu interes noua jucarie.

    P.s. Tare curios cum e cu nevoile astea: pana cand sa auzi de ceva anume nu simti nevoia dar dupa ce stii ai impresia ca fara nu se poate. :|

    Raspunde
  21. Anca 22 Jan 2015 @ 17:06

    Si eu am optat pentru o periuta electrica Oral-B. Am fost sceptica initial, insa acum, dupa mai mult de sase luni de utilizare, pot spune ca e mult mai eficienta decat cea manuala… parerea mea:)

    Cel mai bun test este prin folosirea unei substante “martor” care se gaseste la farmacii. Se aplica pe dinti dupa periaj si se coloreaza acolo unde este prezenta placa dentara.

    Numai bine! :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)