Sari la conținut

Veneția vrea să se desprindă de Italia și să redevină Republica Veneția

venetia

Toată lumea este cu ochii pe alegerile care au loc în Crimea, foarte puțini sunt cei care au aflat că un astfel de referendum are loc acum și în Veneția, pentru că cetățenii acesteia doresc să se desprindă de Italia și să refacă ceea ce a fost odată Republica Veneția.

Referendumul din Veneția a început de duminica trecută (16.03.2014) și se termină vineri pe 21 martie.

Conform ultimelor sondaje se pare că peste 60% din votanți sunt pentru independență.

Venețienii doresc desprinderea de Italia pentru că plătesc foarte multe taxe către Roma, dar foarte puțini bani se întorc înapoi. Ei susțin că Veneția aduce statului italian cele mai multe venituri, din turism, și asta nu prea se reflectă cu nimic asupra Veneției.

From a fiscal standpoint there’s a huge gap between what we pay in taxes and what we receive as public service. We are talking about a difference of 20 billion euro.

Lodovico Pizzati

În cazul în care Veneția ar deveni provincie autonomă banii ar rămâne acolo și ar putea să se dezvolte mult mai ușor. Ceea ce pare chiar logic. Bine nu este firesc ca orice provincie mai bogată să-și ceară independența, ar trebui să se mai gândească și la restul populației, dar asta este o altă poveste.

O să vedem după finalul referendumului ce o să se întâmple, până atunci putem doar să sperăm că nu o să avem nevoie de viză ca să vizităm frumosul oraș.

P.S. Partea cu viza era o glumă, ei au tot interesul să-și mențină crescut numărul de turiști.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)