Sari la conținut

Tastaturile astea au și ele un standard care să definească aranjarea tastelor?

Tastatura-Logitech-Media-Keyboard-600Folosesc de foarte mult timp tastatura de mai sus. La fel am una și la birou și m-am obișnuit foarte bine cu ea.

Problema este că aș vrea să îmi iau una nouă pentru că asta este deja foarte murdară. Oricât de mult aș vrea să o curăț nu se mai poate. După 8-9 ani de utilizare chiar nu se mai poate.

Aș mai vrea să o schimb și pentru că vreau să scap de cablul ei, vreau una fără cablu și la fel și un mouse tot fără cablu. Acum îl am pe ăsta (Microsoft Comfort Optical Mouse 3000), tot de o grămadă de timp, dar aș vrea unul nou, la fel de mare și la fel de bun, dar fără cablu.

Dacă la mouse mă mai descurc să îmi aleg unul, la tastatură îmi este foarte greu și de aceea vă întreb dacă există un standard care să definească felul în care sunt aranjate tastele?

Vreau cu Enter-ul așa mare cum se vede în poza de mai sus și cu Home, End, Page Up, Page Down și Delete la fel. Nu vreau cu ele poziționate în alt mod.

Dar cum să caut după un layout de tastatură dacă nu mă prind ce standard este? :)

Vă pricepeți voi mai mult, puteți să-mi dați o mână de ajutor? Puteți să-mi recomandați și un mouse dacă ați avut și voi Microsoft-ul 3000 și știți ce mouse bun este. Bănuiesc că și voi ați avut aceeași problemă când ați vrut să-l schimbați.

Dar repet, nu mouse-ul este problema, problema este tastatura. Am fost prin tot felul de magazine și am căutat ceva asemănător, dar nu prea am avut succes. Am mai găsit așa cum îmi doresc eu câteva modele, dar erau no-name și eu prefer ceva de calitate și durabil.

Orice indiciu este apreciat, multumesc anticipat ;)

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Cristian Tanase 19 Mar 2014 @ 13:53

    in general sunt 2 mari standarde ANSI si ISO http://deskthority.net/wiki/ANSI_vs_ISO

    Raspunde
  2. criserb 19 Mar 2014 @ 14:39

    @Cristian Tanase – în general…

    Mai sunt cunoscute AZERTY și QWERTY, dar nici astea nu par a rezolva problema mea…

    Raspunde
  3. un om 19 Mar 2014 @ 16:46

    AZERTY e de obicei layoutul pentru unele limbi (vezi Franceza)
    QWERTY este comun pentru EN, DE etc.
    A noatra RO este o derivata a DE nu datorita utilizarii literelor (caci asa s-au stabilit standardele) ci mai degraba datorita importurilor masinilor de scris din DE.

    Ceea ce cauti tu este banuiesc o tastatutra cu taste EN si QWERTY dar care sa aiba niste particularitati in ceea ce priveste tasta ENTER si grupul de taste de navigare dintre numerice si alfanumerice.
    Din pacate cred ca va trebui sa le cauti una cate una caci nu cred sa fie standard modul acela de aranjare al tastelor de navigare. Mult mai comun este modul cu doua randuri de cate trei taste.

    Raspunde
  4. Alex Capruciu 20 Mar 2014 @ 09:20

    Enter mare doar la uk layout, din pacate nimeni nu prea scrie ce tip de layout este uk, us sau altceva. Nu stiu sigur daca si restul depind tot de layout dar eu prefer uk layout, enterul mic si tasta backspace sunt foarte enervante la us layout.

    Raspunde
  5. MMarco 20 Mar 2014 @ 13:08
    Raspunde
  6. criserb 20 Mar 2014 @ 13:10

    @MMarco – să știi că până acum nu am văzut-o, merci frumos. Tastatura îmi place, mai tre’ să găsesc și un mouse mai mare ;)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)