Sari la conținut

Vreau sa-mi schimb statia CB

midland-alan-52-multiAm o statie CB de circa un an jumate, o folosesc foarte des si pot sa va zic ca pana acum am fost multumit de ea. Pana acum. Acum ca stiu mai multe despre statii, ma gandesc sa-mi iau alta mai buna.

Cabral imi spunea ca are o statie Midland Alan 52 Multi si ca e multumit de ea. Prietenul Seby si-a luat de curand o statie Storm Turboextreme 20W si el o lauda mult,  dar o are totusi de putin timp.

Inca nu sunt decis daca sa imi iau una portabila sau una fixa, sunt deschis la oricare din cele 2 solutii. Adevarul e ca se intampla sa o mut de pe o masina pe alta cand plec la drum lung.

As vrea sa stiu voi ce statii aveti si daca le recomandati. M-am uitat foarte mult pe softpedia, am citit pe acolo lucruri interesante despre statii,dar nu as putea zice ca am inclinat balanta spre una anume. Si as prefera sa stiu care e parerea voastra, a celor care ne conversam regulat pe aici. Sunt sigur ca sunt si pasionati de statii asa cum am gasit la un moment dat pasionatii de calculatoare, sau de Android.

As tinde putin spre Midland Alan 52 Multi recomandat de Cabral, pentru simplu motiv ca o gasesc la emag si pot sa mi-o iau cu un voucher plus o diferenta de bani. Si vreau sa schimb si antena. De la inceput am vrut un Midland ML145 dar la vremea respectiva n-am gasit, si grabit cum sunt, am luat ceea ce aveau pe stoc (Midland S9 Plus). Sau alta statie, care considerati voi ca este ok, de la emag.

Daca nu sunt ok acolo, asta e, iau din alta parte.

Si inca o intrebare… se merita sa-mi iau aparat d’ala de calibrat?  Nu stiu cum se numeste, dar eu pana acum am facut vreo 2 calibrari. Am vazut ca nu e chiar mare lucru si as prefera sa le fac singur, asa cum este corect, in afara orasului, nu in mijlocul Bucurestiului.

So chiar astept sfaturi, vreau pana vineri sa o iau ca plec la drum :)

P.S. Si modelul asta pare interesant dar parca nu as vrea sa am atatea cabluri prin masina…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Petreanu 11 Jun 2012 @ 15:17

    Ma tot bate-un gand sa iau si eu una. Unde o montezi – daca e fixa? Adica la ce atelier, na, nu unde in masina :) desi si asta e o intrebare.

    Raspunde
  2. criserb 11 Jun 2012 @ 15:22

    @Petreanu – depinde de locul din masina. Eu o pun cand plec la drum in partea stanga a consolei centrale, cumva pe lateral. Acolo e cel mai bine pentru masina mea… Si nu trebuie sa mergi la niciun atelier, e o treaba de cateva minute, o poti face singur. Sau poti sa iei varianta mobila… depinde de preferinte ;)

    Raspunde
  3. sby 11 Jun 2012 @ 16:10

    Din ce am cautat eu, un aparat de calibrare este in jur de 400 ron (poate ma insel) nu stiu daca se renteaza sa dai banii astia.

    Si pe mine ma bate gandul sa iau un Midland ML145, vezi ca pe km7.ro gasesti antena la aproape jumate din pretul de la emag (120 ron).

    Te astept cand vrei sa facem test cu statia mea sa te convingi ca e ok.

    In rest, drumuri bune colega :)

    Raspunde
  4. vasile 11 Jun 2012 @ 16:23
    Raspunde
  5. criserb 11 Jun 2012 @ 16:52

    @Vasile – e totusi prea mult? O foloseti tu?

    Raspunde
  6. amzis 11 Jun 2012 @ 17:05

    eu nu stiu ce sfat sa iti dau . stiu ca pe a mea am dat 320ron parca cu tot cu antena si nu am.avut probleme cu ea :)) nu e cea mai sofisticata dar isi face treaba

    Raspunde
  7. ionut_d 11 Jun 2012 @ 17:13

    Daca ai bani, una portabila + care sa permita si antena la nevoie, in 4W, ca sa fii si legal. Aparatul de calibrat se numeste reflectometru (parca)

    Raspunde
  8. sby 11 Jun 2012 @ 17:16

    De mentionat ca statia mea Storm Turboextreme are doua moduri de functionare low (4W si high 15-20W). Deci daca se da vreodata vreo lege ca tre sa ai maxim 4W o poti folosii linistit.

    Raspunde
  9. criserb 11 Jun 2012 @ 17:19

    @sby – exista lege. In Romania, precum si in Europa, 4W e legal.

    Raspunde
  10. criserb 11 Jun 2012 @ 17:27

    @ionut_d – pai ambele de care ziceam mai sus au posibilitatea asta, dar nu stiu daca o sa-mi foloseseasca vreodata. Nu prea sunt eu pasionat de munte ca sa o folosesc cu antena proprie iar in masina nu merge cu siguranta. Tot cu antena externa trebuie sa o folosesc.

    Raspunde
  11. mariustin 18 Dec 2013 @ 06:05

    sunt super multumit de storm turboextreme + sirio megawatt 4000 pl, m-am documentat antena asta imi da putere mai mare la emisie-receptie ce conteaza enorm si 1w in plus la statie castigi 800m emisie-receptie. are buton 4w (low). Statia poate intre 15W si 20W, este legala cat poti utiliza 4w fix (si masina mea are 260 pe bord, asta ar insemna sa-mi iau amenda din momentu cand ies din parcare :)), doar daca esti prins ca folosesti mai mult de 4w si cum sa faca asta daca tu o dai la verificat cu butonu low activat ).

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)