Sari la conținut

Vreau să-mi spuneți voi ce mai gătiți cu ajutorul blenderului

Nu știu cum am ajuns să discut cu prima mea soție de belendere, habar nu am, cert este că-i o “sculă” pe care ea o folosește frecvent în bucătărie. La câteva zile hop e blenderul pe blatul de lucru.

Pe lângă că-l folosește ea îl mai folosesc și eu.

De fapt eu folosesc blenderul vertical mai des, ea pe celălalt.

Eu fac maioneză cu cel vertical, vedeți cât este de simplu, practic nu înțeleg de ce aș mai cumpăra. E mai rapid să o fac decât să mă duc până la Mega.

Apoi Dana, ea îl folosește la greu pentru supe creme (de broccoli, de conopidă, de roșii, de linte, de mazăre, de legume), pentru tot felul de smoothies, griș cu lapte cu jeleu de kiwi, o delicatesă, înghețată de toate felurile, piure, pate pentru cel mic, chiar și salată de vinete. Toate foarte simplu și cu un minim de efort.

În trecut însă, când fii-miu era mic, aveam un alt tip de blender, ceva special, în care și fierbea legumele, la abur, le și pasa. Eh, ăla era super tare, dar din păcate micuț. Era bun doar pentru cel mic. Modelul ăsta, de la Avent. Probabil a fost cea mai folosită chestie din bucătărie în perioada în care micuțul se hrănea cu tot felul de piureuri.

Cel ce a inventat blenderul a fost un mare geniu, sau un leneș, pentru că na, multe se pot face și fără blender, dar timpul de lucru este mult mai mare.

În concluzie blenderul este un real ajutor în bucătărie, îți economisește o grămadă de timp, și face treaba mai ușoară, diminuând efortul. Dacă nu aveți unul, luați de aici, au o mulțime de modele, multe din ele la promoție.

Bun, de ce am scris asta? Pentru în continuare caut rețete noi, vreau să știu voi ce mai faceți cu blenderul pe acasă, ce rețete deosebite aveți? Neapărat la blender, pentru că de acolo a pornit discuția cu prima mea soție.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Haivas 26 Oct 2017 @ 11:23

    Există blandere care au mecanismele alea, rotițele alea care angrenează chestiile, alea din interior, DIN metal? Sau măcar un plastic rezistent!?

    Raspunde
  2. Ada 26 Oct 2017 @ 11:59

    Kefir + fulgi de ovaz + fructe de padure congelate + miere = LOVE la micul dejun
    supe creme – stiu ca s-a mai zis
    spanac, humus de casa, si alte zdrobiri din gama proteinelor vegetale
    pireu – NU recomand
    Alte smothieuri si milkshakeuri (banane+ lapte (eventual vegetal))
    sosuri pt paste/friptura (rosii proaspete oparite, fara pielita pasate cu usturoi/putin apa)

    Raspunde
  3. crina 26 Oct 2017 @ 13:13

    Pasta de peste

    Raspunde
  4. crina 26 Oct 2017 @ 13:18

    Pasta de peste cu cel vertical si gazpacho cu blenderul cu bol.

    Raspunde
  5. criserb 26 Oct 2017 @ 15:46

    @Haivas – al meu pare solid, ceea ce se vede, în exterior, e metal. Ce-i în interior nu știu.

    @Ada – sună bine ceea ce zici tu, am să încerc și eu kefirul ăla :P

    @crina – da, o idee bună, nu m-am gândit.

    Raspunde
  6. Ionut 26 Oct 2017 @ 18:01

    @Haivas – WARING – Nu stiu pret. Tot ce pot sa iti spun este ca il folosesc in laborator pt diverse si se invarte cel putin 4-5 ore pe zi. Sigur au si modele de bucatarie

    Raspunde
  7. Ro 26 Oct 2017 @ 21:54

    @Haivas – există dar nu pe stoc ;)
    În rest numa daca nu au cei de la miele

    Raspunde
  8. Georgi 27 Oct 2017 @ 03:33

    Pai, in general, piureuri si supe creme, sosuri pentru paste si ce ai mai enumerat tu.

    Dar, postarea mea nu va fi doar pentru a ridica in slavi belnderul, ci, inca niste lucruri care, folosite pentru scopul corect, salveaza “vieti”, intr-o era in care 24 de ore nu prea mai ajung:

    De cand am Crock Pot, reporduc retetele de supe Fru Fru si cu 10 lei (cat ma costa niste legume aruncate in crock), mananc 3 zile :)))). Evident, blenderul joaca un rol important, caci, dupa ce s-au fiert legumele, beg blenderul si iese supa crema.
    Mi-a venit ideea cand, eram moarta de foame intr-o zi, nu aveam nici timp sa mananc cum trebuie si vroiam si ceva sanatos. Am vazut o supa din aia Fru Fru si am luat-o asa (cu inima stransa, ca e 10 lei una, dar am zis sa vad care e baiul cu ea) si am baut-o pe drum, ca pe shake. Mi-a placut, asa ca am cumparat cate un sortiment din fiecare si acum am retetele salvate si paharele alea pastrate, iar acum, iau dupa mine, la servici, si sorb din supa aia la maxim, pentru ca, neavand carne sau ceva calit, se pot manca si reci, ca nu sunt soioase.
    N-am mai facut supe creme la aragaz de aproape un an.. Nu mai zic de banii economisiti.

    Deci, pana sa imi vina ideea geniala, mi-a zacut CrockPot-ul in fundul dulapului, un an de zile, am zis ca am aruncat banii degeaba. Acum il folosesc atat de des, incat l-am mutat direct pe blatul de bucatarie, ca e destul de greoi si ma enerva sa stau toata ziua sa il bag si sa il scot, ca sa nu mai zic, ca, de multe ori, fix asta ma tinea departe de a-l folosi, ca imi era lene sa il scot :))))).

    Idem si aparatul de gatit la aburi. Eu mananc piure de legume, sau, ador sfecla fiarta/ coapta. Barbati-miu adora orice fel de legume fierte, simple, ca de bolnavi, eu trebuie sa le pun unt, parmezan, 100 de condimente si apoi sa le fac piure, ca sa pot sa le mananc. In afara de sfecla. E singura pe care o mananc doar cu sare, goala. Asadar, pun legumele la aburi, nu stau sa le pazesc, ca la aragaz, ies si gustoase, apoi bag blenderul in ele, gata piureul.
    E genial atunci cand as manca piure, dar ala de cartofi e prea greu la silueta, asa ca din asta de legume pot sa mananc oricat, pana bubui, ca e sanatos si are calorii minime. (pun broccoli, mazare congelata, morcovi, etc, le belnduiesc acolo si mananc).

    Clar, astea mi-au salvat viata la maxim, mai ales ca mananc mai sanatos si scutesc si timpul de stat in bucatarie si pazit oala, sa nu dea in foc. Aragazul mai pupa doar carne la gratar, la wok, ceva paste, omlete sau prajituri.

    Legat de paste, folosesc fierbatorul de apa, ca sa imi dea apa in clocot. Fierbe muult mai rapid decat la aragaz. Trick-ul asta l-am invatat de la Jamie Oliver.
    In general, fierbatorul e o binecuvantare, mai ales ca, daca pun doar apa pentru doua cani, fierbe in maxim 1 minut. Si e perfect pentru mine, ca eu beau ness. Are si infuzor de ceai incorporat si fac ceaiuri mai multe acum.

    Si stai, ca in curand imi cumpar masina de spalat vase. O sa fie pure blisssss!!!!!!
    Si staaaai! Ca am pus ochii pe un aspirator robot!!! Dar ala mai asteapta pana la anul.

    Deci, traiasca tehnologia asta… sunt total recunoscatoare ca m-am nascut in era asta si am apucat lucrurile astea, inca de la inceputurile vietii. Cand zic ca e viata de rahat, ma gandesc la parintii/ bunicii mei, care au crescut copiii, cu spalat la mana haine si vase, fara aspirator, fara tigai antiaderente pe care le cureti cu minim de efort, fara sterilizatoare de biberoane, fara scutece de unica folosinta, fara baby- camera, fara aer conditionat, pluuus alte neajunsuri.

    Raspunde
  9. Raluca 27 Oct 2017 @ 13:52

    @Georgi – esti cea mai tareeee!
    care sunt retetele preferate cu Crock?

    Raspunde
  10. Georgi 27 Oct 2017 @ 23:21

    @Raluca – Multumesc, haha!
    Pai, la Crock fac doar supe creme si cateodata pulled pork, sau fasole iahnie cu coaste (gateste coastele alea de pica de pe os. Dar, recomand doar coaste gata afumate, nu crude). Pun combinatiile de pe eticheta de supe Fru Fru sau arunc ce legume apuc in oala.
    Fripturi nu fac, pentru ca, Crock Pot-ul doar gateste mancarea, nu o rumeneste. Nu stiu sa explic dexact termenul, practic, nici cu fierbe, nici nu rumeneste. Doar “inmoaie”, dar pastreaza textura in acelasi timp :))).
    Eu fac mereu reteta asta de Pulled Pork https://slowcookergourmet.net/best-slow-cooker-pulled-pork/ (in general, pe pinterest gasesti retete la slow cooker cu duiumul, americanii sunt fani, eu n-am avut timp acum, dar o sa caut sa incerc retete noi). Daca iti place, poti sa incerci. chiar iese super carnea, nu se simte ca trebuie rumenita in prealabil.

    Am incercat sarmale si ardei umpluti dar gustul e oribil, iese ca mancarea de bolnavi, ca nu rumeneste. Tot cuptorul e baza. Si fasole iahnie daca fac, mai intai trag putin legumele la tigaie, inainte sa le pun in crock.

    Am mai incercat si o reteta de cheesecake si a iesit ok… nu ma plang. Dar, prefer cuptorul.

    Overall, supe si pulled pork… eu sunt mare supareasa si e mare lucru ca dimineata (sau seara) arunc bolbotinele acolo si cand ajung acasa/ sau plec la servici, doar le belnduiesc si mananc.
    Ma rog, momentan, astea sunt treburile principale la care il folosesc. Daca mai sunt sugestii, le astept :)).

    Raspunde
  11. Costi 19 Nov 2017 @ 23:16

    Pun în Crock-Pot o pulpa de curcan/porc și ficat. Cu blenderul fac pate de ficat, din carne fac pulled pork sau burger, rilettes.
    Daca fierb niste legume și adaug urechi de lemn, ceapa verde, tăieței de orez, sos de soia și carnea de curcan iese o supă asiatică. La blender mai fac pesto cu busuioc,usturoi și semințe de pin, mujdeiul de usturoi, supa de midii. Fără blender și slowcooker nu as putea trai. Slowcookerul lucrează noaptea, economisesc mult timp.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)