Sari la conținut

Cu copilul la volan în centrul Bucureștiului

Am văzut poza de mai jos pe pagina de facebook dedicată fanilor trafictube.ro și pur și simplu m-am crucit. Pur și simplu nu mi-am putut imagina că există un părinte care să-și supună copilul unui asemenea risc în mijlocul orașului.

Nu mai vorbim de legile pe care le-a încălcat conducătorul autoturismului, pur și simplu nu mai contează. Este major, vaccinat și bănuiesc că știe ce ar fi pățit în cazul în care ar fi fost prins. Este pur și simplu treaba lui.

Dar copilul, copilul ce vină are?

Ce se putea întâmpla în cazul unui mic accident, în cazul în care cel din față punea o frână iar părintele nu putea opri în siguranță? Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmpla în cazul în care un airbag își făcea datoria.

Și pentru ce? Pentru 5 minute de bucurie dăruite copilului?

copil la volan in Bucuresti

Îmi aduc aminte că și pe mine m-a învățat tata să conduc, tot așa mă ținea și el în brațe și eu învârteam volanul, dar asta nu se întâmpla pe un drum public, ce să mai vorbim de un oraș.

Eram undeva în mijlocul unui câmp pe niște drumuri de țară, pe d’alea pe care circulau tractoarele când se ducea și se întorceau de la câmp. Eram undeva în mijlocul pustietății și nu exista niciun risc.

Sunt convins că mai sunt părinți care își învață de mici copiii să conducă, hai să recunoaștem asta și să nu ne ascundem după degete, dar chestia asta se face pe unde ai voie, pe drumuri pe care nu mai circulă alte mașini, pe câmpuri, prin zone prin care nici legea nu are ce-ți face dacă se întâmplă ceva.

Nici aia nu știu dacă este bine, probabil că nu, dar să faci așa ceva în mijlocul orașului, a unei capitale super aglomerate mie mi se pare inconștiență.

Dar poate doar mie mi se pare…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)