Sari la conținut

Cardul de sănătate și urgențele medicale

Un amic a căutat pe net informații despre această problemă și nu a ajuns la nicio concluzie, de aceea m-a rugat pe mine să pun întrebarea pe site.

So, dacă ajungi la urgențe și nu ai cardul de sănătate la tine, te tratează sau nu?

Întrebarea vine pentru că o persoană cunoscută a amicului meu, a ajuns la urgențe și aceștia au refuzat să o opereze până nu au adus cardul de sănătate.

Deci cum e asta, ai un accident, o problemă, și nu beneficiezi de tratament de urgență pentru că nu ai cadrul la tine?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Ioan M. 28 Jan 2016 @ 10:08

    Teoretic nu trebuie sa fie asa. Regimul de urgenta este independent si diferit de restul. Totusi, principala problema a cardurilor nu este “unde sunt necesare” si unde nu, ci faptul ca oamenii nu stiu sa le utilizeze iar adoptarea lor o sa fie prea grea. Avem nevoie de o perioada de tranzitie de la un sistem “analog” la unul digital. Este pur si simplu imposibil sa o pui pe tanti x-uleasca, la 84 ani, sa memoreze codul pin al cardului. Cu atat mai putin sa-l opereze.

    Raspunde
  2. Iuliana 28 Jan 2016 @ 10:58

    Acum doua luni la Floreasca nu l-au cerut.

    Raspunde
  3. Dana 28 Jan 2016 @ 11:48

    Salut! La urgente nu e obligatoriu cardul de sanatate. Lucrez intr-o firma de IT unde dezvoltam soft medical pentru spitalele de stat si clinici private. Serviciile medicale oferite prin urgenta nu necesita card. De exemplu: ma internez prin urgenta pe sectia X azi, fiind internate prin urgenta nu trebuie sa fie semnata internatea cu cardul. Daca externarea este peste cateva zile o sa am nevoi de card ca sa semnez externarea, eventuala prescriptie medicala sau concediu medical.

    Raspunde
  4. Angela 28 Jan 2016 @ 12:22

    Am fost la urgenta de o saptamana. Doar buletinul mi l-au cerut. M-au tinut 3 ore, mi-au facut analize, mi-au dat o perfuzie cu calmante. Asta se intampla la UPU Cluj.
    In schimb la internarea in spital, tot in regim de urgenta au cerut cardul. Scria la internari ca trebuie neaparat cardul si daca stai mai mult de 3 zile in spital ai nevoie si de hartie de la CNAS.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)