Sari la conținut

Cateva despre lansarea lui iPhone5

Am mai spus-o si am sa o repet, nu-mi place brandul Apple, nu sunt fan. Am avut si eu cateva bucati si nu am ramas impresionat dar… sunt carora le place asa ca, mai jos aveti niste poze surprinse la lansarea iPhone5 de catre cei de la engadget, care apropo, au facut o transmisie live de mare clasa.

appleipgone520124616img0091img0094img0096img0098img0099img0116

Cam cu asta vine nou iPhone-ul 5. E mai mare, mai subtire si mai usor. In rest?

Nu stiu de ce dar la fiecare lansare iPhone lumea e innebunita, vanzarile cresc neasteptat de mult si telefonul este banal. Marketingul lor este de nota 10, pacat ca produsele nu mai sunt asa cum ne-am obisnuit la inceputurile smartphone-urilor cand chiar veneau cu ceva nou.

De data asta mai seamana si extrem de mult cu Samsungul Galaxy S, ceea ce nu e frumos din partea unora care s-au tot judecat cu Samsung-ul.

iphone5-samsung-galaxy-s

Asa cum am zis… o lansare grandioasa, multa valva, o multime de oameni care-l vorbes de rau dar cu toate astea as paria ca o sa aiba vanzari enorme…

Oare de ce?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
29 comentarii
  1. Dan 12 Sep 2012 @ 21:14

    Pai si rahatul ala de samsung cu cine seamana, nu te uiti pe calendarul lansarii? Ia vezi ca e copie, daca nu stiai, si au pierdut si 1 mld de parai pe tema asta prietenii tai de la samsung..

    Raspunde
  2. Irina 12 Sep 2012 @ 21:28

    Ai zis ca iphone 5 a copiat galaxy s, dar galaxy s pe cine a copiat oare?:)

    Raspunde
  3. criserb 12 Sep 2012 @ 21:51

    @Dan – cu iPhone. Dar dupa ce Samsung copiaza iPhone, sa vii tu acum sa copiezi Samsungul, un telefon de rahat cum ai zis, nu e cam penibil? :)

    @Irina – cu cine?

    Raspunde
  4. Irina 12 Sep 2012 @ 22:13

    Dupa parerea mea, daca compari fostul telefon al danei, iphone 2 cu galaxy s o sa vezi cat de mult seama la design….

    Raspunde
  5. Mihai Ioan 12 Sep 2012 @ 22:13

    Treaba asta seamana cu intrebarea: “cine a inventat roata?”. Ca s-a copiat sau nu la design, nu cred ca da nimeni doi bani. Este mult mai important ce noutati aduce gadgetul in sine.

    Raspunde
  6. criserb 12 Sep 2012 @ 22:14

    @Mihai Ioan – si ce aduce in plus fata de ce este acum pe piata?

    Raspunde
  7. criserb 12 Sep 2012 @ 22:16

    @Irina – ti-am zis si pe FB, asta seamana cu S-ul. S-ul a fost copiat dupa iPhone. Si acum Apple ce face, copiaza un model mai vechi? Ma asteptam sa mearga inainte…

    E trist ca fara Jobs, Apple nu prea mai merge inainte, mai mult bate pasul pe loc. O sa vina vremea cand fanii Apple (asa cum am fost si eu) o sa-si dea seama ca exista alternative mult mai bune…

    Raspunde
  8. Dan 12 Sep 2012 @ 22:24

    Mai citeste o data ce mi-ai raspuns mie la primul post.Deci Samsung copiaza Apple, si dupa 6 ani Apple copiaza inapoi ce au copiat ei de la Apple?Se vede ca esti hater! Cam asa au pus problema la proces si prietenii tai coreeni si…oops.
    P.S. voi va faceti ca nu intelegeti sau pur si simplu sunteti autosuficienti, voi iHaterii?

    Raspunde
  9. criserb 12 Sep 2012 @ 22:30

    @Dan – totusi, cu ce vine nou asta nou, mare fun de iPhone care esti :)

    Raspunde
  10. Cristi 12 Sep 2012 @ 22:41

    Asta e tare, iphone 5 a copiat galaxy s3. Mi-a scapat iphone-ul pe jos de ras.

    Raspunde
  11. Alina 12 Sep 2012 @ 22:41

    No, cand ai patent pe colturi rotunde la telefon, e cam greu sa nu te copieze lumea…
    Eu astora de la patente le-as da cateva peste ceafa, poate le sare din gat spagile primite pentru patentele de tot baul…

    Raspunde
  12. Dan 12 Sep 2012 @ 22:42

    1: nu intru in polemici.Am incredere ca daca citesti putin despre el, stii imediat cu ce vine in plus. Daca erai in sala la prezentarea oficiala aveai curaj sa te ridici in picioare si sa pui intrebarea asta?eu zic ca nu, tu recunosti si stim de ce :)
    2: te-ai lamurit ca raspunsul care mi l-ai dat era…sa zic asa…ciudat? :)

    Raspunde
  13. Ciprian 12 Sep 2012 @ 22:43

    Inainte de a se adresa “pietei” iPhone 5 se adreseaza milioanelor de useri curenti. E un upgrade. Dupa ce am cheltuit niste sute de euro de-a lungul timpului pe muzica, aplicatii si abonamente la reviste, nu ma prea tenteaza sa schimb tabãra. Pentru mine i5 e un terminal cu ecran mai bun, mai rapid, mai subtire si mai usor decat al meu i4. Cu asta vine nou. E vreun smartphone pe piata pe care daca-l cumpar imi face cadou cele mentionate mai sus?

    Raspunde
  14. criserb 12 Sep 2012 @ 22:59

    Ia @dan, sa te lamuresti si tu pe cine ai pariat ;)

    Cat despre polemici departe de mine, eu ti-am raspuns la intrebare, tu nu… why? Am vb urat, am jignit? Nu cred…

    Raspunde
  15. criserb 12 Sep 2012 @ 23:01

    @Ciprian – “Dupa ce am cheltuit niste sute de euro de-a lungul timpului pe muzica, aplicatii si abonamente la reviste, nu ma prea tenteaza sa schimb tabãra.” asta e diferenta dintre Apple si Android… eu n-am dat niciun euro si am tot ce ai platit tu ;)

    Raspunde
  16. Cartusel 12 Sep 2012 @ 23:03

    eu, prefer iphone-ul… fara suparare

    Raspunde
  17. Ciprian 12 Sep 2012 @ 23:19

    @criserb – Speachless.

    Raspunde
  18. Dan 12 Sep 2012 @ 23:19

    Sa te lamuresc acum eu: jur ca nu suport nici un ecran mai mare decat cel de 4S.nu joc jocuri e tramvai, etc.
    La capitolul calitate rupe tot, deci Apple m-a castigat pe viata!Nu se compara sticla si aluminiul cu niciun plastic(chiar reciclat :) )
    Daca pana aici te-am lamurit, trecem mai departe:
    Un soft platit( sau orice, melodie, joc care costa) intotdeauna e mai bun calitativ decat varianta free.Asa ca eu as tacea.daca ai prieteni de 16-17 ani, iti povestesc ei cum e sa fii free developer :P
    Restul e can can
    Aaaa, am uitat eu sau la lansarea s3 s-a difuzat doar pe OTV?Glumesc!asta spune tot nu…?

    Raspunde
  19. criserb 12 Sep 2012 @ 23:34

    @Dan – nici eu nu ma joc si nici nu-mi plac ecranele mari. Pana aici ne intelegem :P mai departe e chestie de gusturi…

    Cat despre softuri platite, sunt curios ce ti-ai cumparat tu. Eu nu am nicio aplicatie cumparata. Folosesc doar de am nevoie, 10-15 aplicatii. In rest nu am aplicatii aiurea pe telefon, nici daca sunt moca. La ce sa tin o aplicatie pe care nu o folosesc?

    Cat despre open source… vorba aia cu “unde-s multi puterea creste” nu e chiar degeaba, dar nu, nu vreau nici eu sa intru un polemici, subiectul era cu ce vine in plus. M-ai lamurit, daca nu vreai mai mare decat 4S-ul, pentru tine iPhone-ul 5 nu e mai bun, cum nu e nici pentru mine :)

    Raspunde
  20. TyT 13 Sep 2012 @ 00:52

    Sincer mie imi place !
    Am aproape toata gama Apple , exceptand time machine-ul de la ei ! Imi place cum se “pupa” ios-ul cu macbook-ul , cu imac-ul , cu apple tv-ul etc .
    Acum astept sa ma joc putin cu el sa vedem daca se merita sa trec de la 4 la 5 :D

    Raspunde
  21. raul 13 Sep 2012 @ 10:35

    ce imi plac mie discutiile astea de clasa a I-a..

    WINDOWS PHONE

    WINDOWS PHONE

    WINDOWS PHONE

    .
    .
    .

    Raspunde
  22. Alina 13 Sep 2012 @ 10:48

    @Criserb Nu cred ca are de-a face cu Jobs. Fiecare companie are ups and downs, cand mai bine, cand mai usurel. E greu sa vii cu inovatia in fiecare an.

    In plus nu cred ca cei care prefera Android o fac pentru ca e mult soft gratis. Marii consumatori de smartphonuri cumpara software in general, nu numai pentru telefon(stiu ca in Ro se prefera piratatul, dar in rest chiar se cumpara). Iti pot spune ce am cumparat eu. Am cumparat puzzle-uri pentru fetita, am cumparat programele distractive pentru copii iar sotul a cumparat softul pentru drona. Ce mi se pare mai fain decat la Apple este ca merge pe orice device care are Android. De exemplu sotul poate controla drona fie cu tableta care este un Asus, fie cu telefonul care este HTC. Nu esti legat de hardware, daca imi vine maine sa cumpar vreun Samsung, fie tableta sau telefon, ghici ce? Merge sa controlez drona cu acelasi software.

    @Dan Tin sa te contrazic, nu orice soft este mai bun daca este cu bani. Exista multe software-uri free si chiar open source care sunt mai mult decat bune.

    Pana la urma se rezuma la gusturi. Mie toate mi se par toate la fel, ca e Android, ca e iOS. Ma distreaza cand aud, vai ce ecran fain are x si y, cand producatorii de ecrane sunt doar unii si fac pentru toata lumea… Ce e inauntru e cam la fel, impachetarea difera, si asta tine de gusturi, mie de exemplu chiar imi place HTC-ul meu cu ultimul Android.

    Raspunde
  23. ValyCo 13 Sep 2012 @ 12:46

    Deja aici ( in USA ) este nebunie cu lansarea astuia. Eu sunt cu Galaxy all the way. I afara de mare trambitare si bani mai multi , Apple -ul nu apare cu ceva utilitati diferite de Galaxy. Imi vine sa ii iau de gat pe unii pe aicia, care se posteaza cu IPhone dar nu isi cumpara masina, si circula cu autobuzul sau pe bicicleta, si asta in tara in care masina e cam necesitate. Este exact ca vorba aia din Romania : Nu mancam dar ne purtam ! , si dau din gura ca au IPhone.
    Admiratori ai IPhone -ului , felicitari pentru inca un orgasm avut acum la alta lansare.Poate ca la urmatoarea lansare va aparea un IPhone care va va face si clatite, si atunci “IARASI ” o sa va mandriti ca sunteti Apple fani si cine mai e ca voi.
    mia stiu eu cativa care , ca sa rupa gura la curiosi , strang cureaua ca sa isi cumpere produsele Apple dar nu au facut o vacanta de ani de zile.
    Tineti-o tot asa.
    Si cum zicea Cabral : Acum ca a aparut IPhone-ul nou , Apple a mai lansat cu succes si un alt produs iCredit -ul pe care trebuie sa il faca cei bolnavi cu capul , ca sa isi poata cumpara IPhone-ul ! :-)

    Raspunde
  24. Anonimus 13 Sep 2012 @ 16:42

    “Steve Jobs and Apple marketing has etched in stone….3.5″ display is perfect. No other size could possibly be considered.”

    Mi se pare mie sau acum “Perfect Size” e 4″… :)

    Raspunde
  25. mike 13 Sep 2012 @ 16:43

    @ValiCo Looool, serios? tara in care masina e cam necesitate? New York: masina, loc de parcare iti ia ceasuri sa gasesti, bicicleta e perfecta pentru state. Am fost in state si stiu cum e. Si un iPhone pe contract e la un pret foarte ok mai ales acolo, 200$? jumatate de saptamana de lucru.

    De ce gandesti ca un roman? tu esti cu galaxy all the way… serios? cat costa un SIII ? la liber? pun pariu ca depaseste pretul unui iPhone 5. Nu mai vorbi prostii si gandeste inainte sa scrii ceva..

    Raspunde
  26. criserb 13 Sep 2012 @ 17:57

    @mike – America nu inseamna New York ;)

    Raspunde
  27. Dana 13 Sep 2012 @ 19:43

    Doamne…rad cu lacrimi:))) unii oameni chiar se consuma pentru un telefon? Dupa reactiile voastre, pare ca mai aveti un pic si v-ati da in cap unii altora:) Pe bune?:))) sunt atatea alte probleme in lumea asta. Si fiecare are dreptul sa isi spuna parerea: unuia ii place Samsung, altuia Iphone… sa fie sanatosi cu totii. Daca iti place Samsung esti “iHater”, sau daca iti place Iphone esti “retard”??

    Raspunde
  28. cristian 14 Sep 2012 @ 15:29

    Mi se pare penibila treaba asta ..Ihaterii. Oare nu le inchide gura faptul ca Iphone este pe primu loc de cand s-a lansat si va ramane probabil mult timp ?chiar atat de multi retarzi o fi in lumea asta ?? cumparati-va samsung, nu vad de ce ar deranja ?nu vad niciun “consumator” iphone sa va conteste deciziile. sunteti atat de frustrati de lansarea iphone-ului 5 , pt ca este mai performant decat orice rashnitza de telefon ati avea si nu mai aveti liniste ! … si da ,am un iphone ,sunt foarte multumit, asa cum sunt si restul posesorilor. !

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)