Sari la conținut

Câteva gânduri după alegeri și o dorință, să dispară Antena 3

Pentru că peste tot se vorbește despre alegeri nu am cum să evit aceste subiecte așa că am să vă povestesc câteva lucruri care au legătură cu alegerile ce tocmai s-au încheiat. Lucruri fără o ordine anume, chestii care mi-au venit în minte zilele astea și pe care aș vrea să le notez aici.

Mi-aș dori ca Antena 3 să nu mai existe, să o închidă cineva, să le ia licența.

Sunt pentru libertatea presei, dar chiar nu mai pot să-i înghit pe ăștia. Au manipulat în așa fel încât au fost momente în care îmi venea să arunc cu ceva în televizor. Totuși m-am abținut. De ce m-au enervat așa de tare? Pentru că mizerabilii de la Antena 3 au reușit să facă mulți oameni să se urască între ei. Așa de multă informația falsă au băgat în capul unora de nu le-o mai poți scoate nicicum din cap. Nu acum și probabil niciodată.

Este adevărat, este și vina oamenilor, dar să spunem că presa are rolul de a te informa, de a te educa, nu de a stârni ură între oameni.

Sunt oameni care nu mai vorbesc între ei, doar pentru că acum ei nu mai acceptă alte păreri, decât minciunile ieftine ale celor de la A3.

Ah, și da, m-am bucurat când i-am văzut aseară cu lacrimi în ochi. Au avut o emisiune pe cinste.

Mi-aș dori ca oamenii să facă deosebire dintre o informație falsă și una adevărată.

Da, trăim în secolul internetului și unii au access la el non stop. Cu toate astea ei îl folosesc pentru a pune poze cu pisici pe facebook sau pentru a da like-uri la poze. Nu caută deloc informații când aud o știre, nu se uită dacă este validă sau nu, ei o iau ca atare.

Aveți acum access la ce vreți voi, sunt site-uri care vă ajută să vă dați seama dacă o informație este adevărată sau nu. De exemplu vedeți factual.ro. Puteați acolo să vedeți fiecare afirmație a celor doi candidați dacă este falsă sau nu, dar.. cine să caute, cine să se informeze?

Nu vă certați cu copiii voștri din cauza unor convingeri politice

De multe ori adevărul este la mijloc. De multe ori nu-l știți nici unul din voi și cu toate astea vă certați. Noi ca nație nu prea știm să avem discuții dacă avem păreri diferite, noi trebuie să ne certăm și la final să nu ne mai vorbim.

Păi este ok?

Eu am o părere, tu alta, hai să o dezbatem, să ascultăm cu calm punctele fiecăruia de vedere și să nu ne certăm. Știu mulți tineri care acum nu-și mai vorbesc cu părinții doar pentru că unii au fost de partea lui Iohannis și unii da partea lui ponta. E urât. Politica este o mizerie, chiar nu merită să vă certați aiurea pentru ea.

Cel mai bun post de știri în acest moment este Digi 24.

Le-am urmărit pe toate, și cei de la Digi au fost ok. Nu au fost perfecți nici ei, dar au fost cel mai aproape de realitate, au manipulat mai puțin. Dacă o să fie la fel și de acum înainte o să fie bine, dacă nu… găsim alții mai buni.

De ce Iohannis?

Pentru că Iohannis este politicianul pe care eu l-am văzut că are bun simț. Chestia asta este o mare problemă în țara asta, dar uite că totuși mai există. Mai sunt oameni și zone în țara asta în care oamenii mai au bun simț. Și asta este un mare lucru, să nu uitați asta. Poate că Iohannis nu este un bun președinte, dar sunt convins că o să învețe și sper din suflet să rămână același om cu bun simț. Când ai bun simț, când ești un gospodar eu te apreciez. Nu aș putea veci să-l apreciez pe unul care nu a făcut nimic, nu a dovedit nimic prin fapte, dar știe să vorbească și să atace pe la spate.

De ce nu ponta?

Pentru că este un mincinos. Pentru că a plagiat. Un mincinos pe mine nu mă reprezintă… mi-e silă de al de când cu măreața lui lucrare de doctorat, mi-a înșelat încrederea, de atunci nu mai există pentru mine. A fost simplu să mă decid.

Am fost surprins plăcut de rezultatul alegerilor.

Nu am să mă bat cu pumnii în piept că știam că o să câștige Iohannis, nu. Nu am știut și chiar nu am fost sigur că o să câștige. Am sperat, dar în sinea mea îl vedeam cumva pierzător la limită. Sincer, așa îl vedeam și în cel mai bun caz îl vedeam învingător, dar nu la mare diferență de scor. Am fost convins ca pot ăștia să fure mai mult decât putem vota noi. M-am înșelat și mă bucur de asta.

De la ponta încă mă aștept la o mizerie.

L-am văzut că este docil acum și lasă cumva impresia unui pierzant demn. Dați-mi voie să am dubii și să cred că în orice moment ne putem aștepta la o mizerie din partea lui.

Social media a decis alegerile

Totul a început de la voturile din diasporă, de la proasta organizare. De acolo oamenii s-au sesizat și au început să riposteze. Cei care l-au susținut pe ponta nu au crezut că se întâmplă așa ceva, au zis că-s falsuri… restul, cei care au verificat informațiile s-au revoltat. De acolo a plecat totul, mobilizarea, votul, victoria. Social media este o putere și trebuie să ne obișnuim cu asta. Suntem mult mai rapid la locul faptei cu ajutorul internetului, nu mai putem fi prostiți așa cum eram până acum. Avem un mijloc în plus de informare, un mijloc mult mai rapid și LIBER.

Cam atât pentru moment, pe măsură ce-mi mai fac timp am să mai completez aici, nu are rost să mai fac încă un articol. Acesta nu este un blog în care să discut despre politică, nu-mi place politica, dar sunt evenimente care merită menționate.

Acesta este unul dintre ele.

Vă felicit pe toți cei care ați ieșit la vot și care m-ați făcut să cred că mai avem o șansă.

shutterstock_157678289

Poză think outside the box via shutterstock.com

Update:

A analiză interesantă asupra votului o face Moise Guran și puteți să o vedeți aici.

Dacă este totuși să regret ceva este că în județul Hunedoara a câștigat ponta. Aveam mai multe așteptări de la cei din județul în care m-am născut.

harta-alegeri

Am început să o plac pe prima doamnă, nu prea am fost noi obișnuiți cu atâta modestie. Adică, o primă doamnă merge pe jos și își continuă activitatea de bază. Tot respectul pentru ea.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Crox 18 Nov 2014 @ 02:14

    Inchiderea postului Antena 3 este cap de lista.
    Ideile care se emana in emisiunile lor au depasit prin gravitatea lor jurisdictia CNA-ului. Si dau exemplu doar intro-ul Sinteza Zilei din 17 Noiembrie. Exista suficiente probe pentru instrumentarea catorva dosare penale.
    Este absolut normal sa ai in spatiul public opinii diferite, dar este strict ilegal sa instigi populatia la ura si violenta.
    Pana de curand era un post distractiv. Cand vezi o sleahta de descreierati care se ridiculizeaza seara de seara din convingere (si daca nu e convingere, atunci crema Antena 3 merita un Oscar colectiv, nu “Gremi”) te amuzi. Din momentul in care Voiculescu a intrat la puscarie, show-ul nu mai este amuzant. Doza de instigare a acaparat complet emisia Antena 3.
    Conflictul acesta pe care ei tot spera sa il genereze tare mi-e teama ca se va intoarce impotriva lor, mai violent decat replicile primite in ring de Badea de la un motociclist. Motiv in plus pentru ca legea sa se aplice si delincventii de la Antena 3 sa fie trasi la raspundere pentru delictele pe care le comit in direct inainte ca extrema cealalta sa “aplice legea”. Este o situatie foarte, foarte delicata pentru justitie pentru ca efectele implicarii sunt greu de cuantificat, dar asta nu inseamna ca legea nu trebuie sa se aplice. Situatia este agravata cu atat mai mult cu cat CNA-ul ramane indiferent la derapajele postului, in loc sa aplice sanctiuni menite sa tempereze.

    Antena 3 a devenit “elefantul din camera” pe holurile procuraturii. Este un caz extrem de delicat.

    Raspunde
  2. Victor Dulu 18 Nov 2014 @ 08:44

    Ai mare dreptate cu Antena 3. Modul in care acestia considera sa faca jurnalism e total nepotrivit. Nu inteleg ei oare ideea ca presa este obiectiva nu subiectiva? De ce nu isi fac mai bine un site si gata. Dau acolo cu informatii si nu mai folosec tv-ul ca pe o arma impotriva presedintilor si oamenilor care nu sunt sau fac precum ei.

    Sunt foarte curios ce va spune CNA despre acest aspect. As vrea sa existe o politie a jurnalismului, sa ii amendeze pe cei care fac din tv bucataria unor doamne de la etajul 7….

    Raspunde
  3. Simina 18 Nov 2014 @ 12:59

    Eu nici nu mă uit la Antena 3. Am impresia că tâmpesc dacă mă uit la emisiunile lor. Pe durata campaniei electorale m-am uitat la Digi 24, mai ales duminică seară. Eu mă bucur că a fost ales Iohannis. Am speranțe că poate chiar se schimbă ceva la noi în țară. E cu totul alt om, are bun simț, în Sibiu a reușit. Într-adevăr, acum vorbim de o țară întreagă. Dar se pune el pe treabă :)

    Raspunde
  4. vali 19 Nov 2014 @ 04:51

    Cel mai simplu este sa folosesti telecomanda, vorba lui Basescu. Ar fi foarte greu sa-l inchida, este postul de stiri cu cea mai mare audienta din tara si cum poporul are intotdeauna dreptate…

    Raspunde
  5. vali 19 Nov 2014 @ 04:56

    Imi pare rau ca trebuie sa v-o spun, dar ati devenit usor fanatici, nu este bine.

    Raspunde
  6. Tim 24 Nov 2014 @ 15:58

    Daca tot ne dam capitalisti si democratici sa lasam audientele sa asasineze a3… asa ca nu avem dreptul sa inchidem o televiziune doar prin prisma faptului ca nu ne place ce vedem/ auzim acolo… Ca doar nu om fi in mama Rusie a lui Putin? Hm…

    Raspunde
  7. criserb 24 Nov 2014 @ 16:32

    @Tim – nu-i vorba că nu ne place. Una este să aibă și ei o părere și alta să instige.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)