Sari la conținut

Cum mă ajută tehnologia în viața cu copilul

shutterstock_175114280

Tehnologia este peste tot în viața noastră. Sunt tot felul de chestii care au apărut pentru a ne face viața mai ușoară. De data asta am să vorbesc despre două chestii care ne fac viata mai ușoară în ceea ce privește copilul.

Feed Baby – Tracker & Monitor (o găsiți aici) – este o aplicație care ne ajută să ne monitorizăm masa copilului. În momentul în care copilul mănâncă apăsăm pe un buton și când termină pe altul. Astfel știm de fiecare dată când a mâncat copilul, cât a trecut de la ultima masă și cam cât timp mai avem până la următoarea.

De asemenea aplicația monitorizează somnul copilului, știm exact cât a dormit în fiecare zi și aplicația face medii săptămânale, lunare, etc.

Pe lângă astea, chestii pe care le folosim mai des, aplicația monitorizează și medicamentele pe care le ia micuțul (în cazul în care ia) sau timpul petrecut cât timp se joacă. Se pot monitoriza și scutecele schimbate, orele la care a avut scaun sau a făcut pipi.

Nouă ni se pare de ajutor. Până să o găsesc pe net era greu de fiecare dată să ne aducem aminte când a mâncat, când s-a trezit etc. Mai ales pentru perioada nopții când uitam destul de ușor orele la care aveau loc anumite evenimente.

Este mișto pentru că poate fi instalată pe mai multe device-uri, în cazul nostru două telefoane și putem să vedem/adaugăm amândoi date în ea. Știm exact ce a făcut copilul dacă nu suntem lângă el.

Sistem video Philips-AVENT SCD610 (îl găsiți aici) – este un sistem de monitorizare video a bebelușului, sistem ce ne ajută să stăm liniștiți și să nu intrăm periodic în camera puștiului să vedem dacă este ok. La noi ușile izolează destul de bine și nu prea l-am auzi altfel, sau l-am auzi deja în faza în care țipă prea tare. Așa, cu acest sistem de supraveghere ne este foarte ușor să-l vedem din camera alăturată fără a-l deranja cu uși deschise/închise.

Sistemul funcționează foarte bine și ziua și noaptea, imagina este foarte clară.

Partea bună este că se pot conecta mai multe camere la el pentru a vedea copilul din mai multe unghiuri, dacă se dorește asta. Noi avem o singură cameră și cred că este suficient așa, dar două camere nu ar strica, l-am vedea din mai multe unghiuri :)

Până acum asta folosim noi pentru puști când vorbim de tehnologie nouă. Sunt curios voi ce ați folosit, sau ce folosiți, poate ne dați și nouă niște idei.

Poză copil cu căști via shutterstock.com

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Cati Serafini 15 Jan 2015 @ 14:03

    wonderweeks-despre puseele de crestere si ce se intampla in ele. Mie mi se pare f utila. Multe detalii gasesti si pe site: http://www.wonderweeks.com

    Raspunde
  2. zzz 15 Jan 2015 @ 14:41

    Si cum ramane cu alaptatul la cerere?
    Sunt momente cand copilul mananca la 4 ore si altadata cere la jumatate de ora, deci e cam inutila aplicatia,

    Raspunde
  3. criserb 15 Jan 2015 @ 15:10

    @zzz – păi la cerere e alăptatul și aplicația este cu atât mai utilă. Știu exact când a mâncat și cât timp. Dacă era după program aplicația nu mai era așa utilă pentru că atunci îmi erau clare orele la care mănâncă.

    Cred că m-ai înțeles greșit, aplicația este doar una de monitorizare, în momentul când începe alăptatul apăs un buton, la final altul. Apoi aplicația știe să-mi spună cât a mâncat pe zi, de câte ori, cât timp în total, etc., face tot felul de statistici.

    Raspunde
  4. criserb 15 Jan 2015 @ 15:14

    @Cati Serafini – linkul pe care mi l-ai dat nu merge. Poți verifica dacă este scris ok?

    Raspunde
  5. criserb 15 Jan 2015 @ 15:23

    @Cati Serafini – Am căutat eu și cred că de asta îmi ziceai http://www.thewonderweeks.com/about-the-wonder-week-app/ pare interesantă, văd că este destul de cunoscută și apreciată.

    Raspunde
  6. Dragos 16 Jan 2015 @ 14:57

    Sunt total inutile aplicatiile astea si ca te citez pe tine: Da cand erau parintii nostri mici nu se descurcau si fara astea? :))

    Doar daca are probleme merita si trebuie sa te tii sa monitorizezi hrana si poate somnul in rest mananca cat trebuie si doarme la fel. In plus nu te ajuta sa stii cat mananca ci cat ia in greutate, singura preocupare pana pe la un an, dupa scapi si de astea.

    Enjoy them daca tot le ai, dar iti zic, sunt tool-uri de care te poti lipsi fara probleme, ba chiar nu te mai stresezi sa te trezesti noaptea sa ii dai de mancare si sa apesi pe buton. Ca sa nu mai zic ca unii copii mananca in 5minute aproape adormiti, altii se trezesc si stau si 40min. Ca sa nu mai zic ca unele mame au debit mai mare la san altele mai mic si nah si monitorizeaza asta :))

    In general asta cu monitorizatul la maxim e o prostie crunta promovata nu pentru utilitatea ci pentru profitul companiilor, una ca dispare naturaletea si spotaneitatea, relatia aia intima dintre parinti si copil si doi, un copil n-are nevoie decat de atentie si de dragoste , daca esti atent cu el ai grija sa ii dai orice iar daca ii arati dragoste se simte bine, restul e web 2.0 bullshit.

    Raspunde
  7. Raul 16 Jan 2015 @ 15:44

    Mai ai un poc si intri pe mamico.to

    Raspunde
  8. Raul 16 Jan 2015 @ 15:45

    @Raul – Un pic*
    Mamici.ro *

    Raspunde
  9. criserb 16 Jan 2015 @ 16:41

    @Raul – păi și ce-i rău în asta? :)

    @Dragos – și când pediatrul mă întreabă, “cât mănâncă pe zi?”, “cât doarme pe zi?” eu ce-i răspund dacă nu țin nicio evidență?

    Raspunde
  10. crina 18 Jan 2015 @ 13:50

    Asa intreba acum medicul pediatru? “cat mananaca pe zi” un copil alaptat la san? Am tot respectul pentru tagma medicilor, si sper ca te-ai exprimat tu gresit, e absurda intrebarea.
    Inteleg preocuparea parintilor pentru a creste perfect copilul…dar gasesc complet inutila chestia cu monitorizarea cantitatii??? duratei de hranire??? , ca n-am inteles prea bine cum poate aplicatia sa stie daca a supt intr-un sfert de ora 50 sau 75 de ml de lapte.
    Hai sa iti spun ce tampenie am facut eu acum 17 ani cand nu erau tot felul de gadget-uri. Timp de o luna, Inainte si dupa alaptat puneam copchilu’ pe cantar si astfel aflam cat a supt. si asta de vreo 11-12 ori pe zi, inclusiv noaptea, abia pe la 1 an nu s-a mai trezit de 2-3 ori pe noapte. Faceam totalul si vesnic imi iesea un pic sub limita din carte (Mama si copilul, aia veche, de Capraru) a cat trebuie sa suga un copil de varsta (in luni) respectiva. Cand m-am dus cu notitele la doctor, suparata ca nu mananca cat scrie la carte , doctorita mi-a spus (nu pot sa reproduc tonul:))…”Doamna S., aruncati caietul si nu va mai stresati, e voios copilul? cand doarme, doarme bine? plange nejustificat?” si alte intrebari de bunsimt. “pai atunci inseamna ca mananca cat ii trebuie lui, si la ce ore vrea el, ce daca mananca (si se c…) de 12 ori pe zi? asta e ritmul lui si in timp o sa se adapteze la programul de noapte-zi.” Iar eu disperata ii spuneam : da mananca putin, nu imi dati niste vitamine pentru pofta de mancare? Niciodata nu mi-a dat nimic ( si cu mintea mea de acum zic ca bine a facut) , mi-a spus ca graficul de crestere e in limite normale, sa mananc eu corespunzator ca sa fie laptele cu de toate si daca pot sa ii dau doar san pana la 4 luni si apoi sa inceapa diversificarea. Concluzia mea? cantaririle alea saptamanale sau lunare care dau graficul cresterii sunt suficiente si un medic pediatru destept si dedicat este priceless:).
    Iar micutul va traiasaca si sa fie sanatos!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)