Sari la conținut

Depoul de locomotive Simeria

DSC_3431_stitch

Pot sa va spun ca n-am fost niciodata pana acum intr-un depou, intr-un mod organizat :)

Am mai ajuns in depoul de locomotive de la Arad (fiind copil saream gardul si ne jucam pe acolo), ba chiar am avut placerea ca in copilarie sa vizitez Uzina de Vagoane Arad, dar intr-un depou, asa mare ca cel de la Simeria n-am avut ocazia sa ajung.

In Vizita in HD stiam ca depoul este pe lista si abia asteptam sa-l vad. Stiti voi cum suntem noi barbatii, vrem sa vedem locomotive, vagoane si tot felul de chestii care pentru gagici nu par interesante.

Ajuns in fata depoului am fost preluati de un ghid, un angajat al depoului, un tip foarte fain care povestea cu mare pasiune despre munca lui, despre depou si ne raspundea cu amabilitate la zecile de intrebari cu care era asaltat.

Ne-a fost dat sa aflam ca Depoul de Locomotive din Simeria a fost infiintat la jumatatea secolului 19, pentru a veni in sprijinul marelui nod feroviar care se formase la Simeria, nod care la vremea respectiva era unul dintre cele mai mari noduri feroviare din Europa. Nici acum nu este de neglijat marimea lui, astfel Simeria ramane unul din cele mai importante noduri feroviare din tara.

De atunci si pana in zilele noastre acolo se repara locomotive. Se imbunatatesc si se aduce tehnologia invechita din ele la zi.

Cu surprindere am aflat ca locomotivele trenurilor de marfa sunt de zeci de ori mai bine dotate si mai performante decat cele ale trenurilor de persoane si asta pentru ca deh… marfa nu circula cu nasul, ca sa-l citez pe Robintel.

Chiar daca locomotivele sunt foarte moderne, problema ramane calea de rulare care este cu 100 de ani mai veche decat elementele de automatica ale locomotivelor.

Am ramas surprins cand am vazut ca locomotivele folosesc leduri pentru a-si lumina drumul, pentru ca, la cum stiti, sunt putine masini care folosesc leduri in acest scop.

Nu vreau sa va pierd prea mult in amanunte, va las mai jos cu niste poze, sa traiti si voi putin din experienta traita de mine in depou.

DSC_3382DSC_3384DSC_3385DSC_3388DSC_3389DSC_3390DSC_3397DSC_3398DSC_3399DSC_3404DSC_3401DSC_3403DSC_3406DSC_3416DSC_3418DSC_3423DSC_3434DSC_3437DSC_3439

Daca vreti sa vedeti mai multe poze cu locomotive intrati aici, o sa aveti cu siguranta ce vedea ;)

Vizită în HD” 2013 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi HD Travel. Proiectul este susţinut de Primăria Oraşului Simeria, Agenţia de turism TOC Internaţional, Best Hotel Hunedoara, Cred ONG, CastelulCorvinilorHD.ro,Webbusiness.ro. Partener media: săptămânalul REPLICA.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. mardum 18 Jun 2013 @ 07:36

    Interesant.
    Ar fi fain sa se poata vizita si depoul din Bucuresti (poate sunt mai multe).

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)