Sari la conținut

Niște romi au fost evacuați din case în centrul Bucureștiului

Și după ce au fost evacuați din niște case ce nu le aparțineau (pentru că altfel mă gândesc că nu erau evacuați), și-au montat corturile în plină stradă. Undeva în spatele blocurilor ceaușiste de pe Bulevardul Unirii, mai exact aici.

O zonă plină de romi și de mizerie. O știu de ani de zile, trec destul de des pe acolo, doar că acum romii nu mai mănâncă semințe pe trotuar, acum s-au mutat cu totul.

Au și lozinci, cea mai simpatică mi se pare aia cu Catedrala Neamului. Și pe bună dreptate. Nu mai bine le-ar face lor case? Că deh, cu munca este mai greu…

romi_evacuati_din_case_01

romi_evacuati_din_case_02

romi_evacuati_din_case_03

romi_evacuati_din_case_04

romi_evacuati_din_case_05

Și totuși, chiar o să îi vedem în fiecare zi în stradă?

E periculos, au o mulțime de copii și nu le pasă de nicio culoare că pot fi călcați de vreo mașină. Oare cine ar trebuie să facă ceva în acest sens și care ar fi procedura corectă după ce au fost evacuați din casele pe care le ocupau până acum?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Georgi 1 Oct 2014 @ 03:54

    Sa puna mana sa se mute cu chirie.De ce sa le dea statul case pe degeaba?
    Tiganii cred ca sunt printre putinele minoritati din lume care isi cer cu tupeu drepturile,dar la ei obligatiile nu exista.
    Vrei casa? Muncesti pentru ea.Punct.
    Uite,eu am 22 de ani ,al meu are 26.Muncim amandoi (eu de 4 ani, el de aproape 8).Eu mai sunt si studenta.Si strangem pentru avans ca sa ne luam un apartament doar al nostru.Nu ar trebui sa ne dam noi demisia si sa mergem frumusel in strada, cu cortul, si sa tipam ne dea si noua statul casa? Ca doar avem “drepturi?”.Vorba aia,taxe si impozite platite la greu si asa mai departe.Iar ei nu produc nimic,dar cer case…hai sictir!
    Asadar,procedura corecta ar fi,sa puna mana sa se angajeze la dat cu matura si ,daca tot stau in grupuri, sa puna mana de la mana si sa isi plateasca o chirie.
    Ori, sa munceasca in folosul comunitatii pentru locuintele pe care le primesc.Nu muncesc? afara si de acolo….
    Cata discriminare din partea mea…pfff..

    Raspunde
  2. Andrei 1 Oct 2014 @ 10:38

    hm… ar fi o solutie dar voi fi acuzat de rasism daca o expun aici. Ideea este ca m-am SATURAT sa tot platesc contributrii pentru ajutoare sociale, care merg la aceste lepre si putori ale societatii. Nu vor si nu le place sa munceasca, stiu doar sa fure, sa ceara diverse drepturi, sa faca scandal si sa sara la bataie si linsaj daca nu le convine ceva si sa toarne copii (pentru alocatii, sa ne intelegem).
    Personal, as incuraja o lege care sa OBLIGE la munca (in folosul comunitatii, tuns iarba, adunat caini de pe strada, desfundat canale etc etc) pe toti cei care au ORICE forma de ajutor social de la stat. Nu contribuie cu nimic, nu le dam nici un ban. Nu le convine, sa plece in Franta, Anglia sa “munceasca”.
    Referitor la statul cu cortul pe domeniul PUBLIC, as face sesizari la primarie de s-ar satura. Ar trebui adunati de acolo cu buldozerul, cu cort cu tot, de la puradel la bulibasha.

    Raspunde
  3. criserb 1 Oct 2014 @ 11:12

    @Georgi – nu-i treaba noastră dacă vor sau nu să-și închirieze ceva, treaba noastră este că-i vedem că ocupă un trotuar iar noi nu ne putem deplasa pe acolo. Nici pe drum nu te mai poți deplasa în siguranță, ce să mai vorbim de trotuar. Asta este ceea ce ne privește pe noi, în rest… sunt problemele lor.

    @Andrei – rasistule :P

    Raspunde
  4. Simina 1 Oct 2014 @ 12:56

    Am trecut și eu pe acolo acum câteva zile cu mașina și mă gândeam că au fost evacuați. Cel mai „frumos” a fost că se apropiau foarte tare de mașină, ca să-și expună punctul de vedere cu pancarte cu tot, și mă gândeam că poate îl iau pe unul pe sus la cât erau de insistenți. Părerea mea e că dacă nu muncesc așa le trebuie, să fie evacuați. Nu are statul de ce să le dea locuințe. Să-și caute un loc de muncă, după posibilități, și să plătească chirii. Nouă, oameni cu loc de muncă, studenți, cei care plătesc taxe și impozite, nu ne dă statul gratis un apartament. Așadar, de ce să le dea lor? Nu fac nimic cât e ziua de lungă.

    Raspunde
  5. criserb 1 Oct 2014 @ 16:47

    @Simina – Nu, statul să nu le dea nimic, să le dea și lor ceea ce dă tuturor. Ideea este să-i ia de acolo, că este un pericol să treci pe lângă ei.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)