Sari la conținut

Cum poți să ascuți muzică de pe USB (sau jack) într-o mașină care nu este dotată cu o astfel de intrare

Postul ăsta trebuia să-l scriu de mult, dar am uitat. Acum însă mi-am adus aminte de subiect în urma unui comentariu de pe facebook.

Mașina mea este din 2007, este un VW Polo, un model destul de vechi deci. La vremea respectivă nu erau prea răspândite intrările USB, și mașina a venit cu un CD care știa să citească totuși mp3-uri.

Acum vreo doi ani m-am săturat de CD-uri și am vrut să am și eu cum au alte mașini mai noi intrare USB și intrare jack. Voiam și eu să ascult în mașină muzică direct din telefon, sau direct de pe online. Zonga era pentru mine o sursă foarte ok de muzică. Este și acum, dar în ultima vreme nu prea am mai fost plecat și am ascultat mai mult colegii din trafic.

Bun, atunci când mi-am dat eu seama că am nevoie de intrări suplimentare (gen USB, Jack) am căutat pe net și am descoperit că se poate.

Practic este un device care se conectează la CD-ul mașinii pe portul pentru magazia de CD-uri. Cam orice CD Player de mașină are o intrare pentru magazia de CD-uri.

Eu nu aveam magazie, dar portul îl aveam.

Mi-am luat la vremea respectivă de pe ebay un adaptor care se lega pe acel port pentru magazia de CD-uri, adaptor care are intrări USB, jack, și SD card.

yatourAdaptorul respectiv l-am pus în torpedou și atunci când mai vreau să ascult ceva muzică, o copiez pe un stick USB și introduc stickul în adaptor.

Pun player-ul pe CD (butonul CD) și apăs de două ori. La prima apăsare redă practic CD-ul care este în unitate (dacă este) la a doua apăsare trece pe magazia de CD-uri. În cazul meu pe adaptorul care îmi dă posibilitatea să ascult muzică de pe USB.

Când eu mi-am luat adaptorul nu m-am gândit că mi-ar fi bun și cu bluetooth, l-am luat fără, dar voi să nu mai faceți ca mine și să-l luați cu tot cu adaptorul bluetooth. Astfel o să vă puteți asculta muzica de pe telefon fără niciun fir ;)

Găsiți aici adaptoare pentru ce mașină vreți voi, în principiu sunt cam pentru toate ;)

Din păcate în România eu nu am găsit la ora respectivă, dar poate că între timp au apărut. Știu că eu am dat atunci undeva la 200 lei, deci o sumă nu prea mare.

Mult succes!

P.S. Brandul adaptorului pe care îl am este Yatour, căutați după el pe google și o să vedeți că o să găsiți destule. Să nu vă sperie faptul că vin din China, device-ul este foarte ok ;)

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
23 comentarii
  1. Vlad 30 Sep 2014 @ 13:50

    Multumesc! nu stiam ca exista asa ceva.

    Raspunde
  2. Stefan 30 Sep 2014 @ 14:10

    Pentru solutia propusa de tine, ar fi siteurile : http://www.mp3-auto.ro/index.php?page=main sau http://www.xcarlink.ro/. Personal nu le-am incercat, dar stiam de existenta lor :).

    Raspunde
  3. criserb 30 Sep 2014 @ 14:36

    @Vlad – cu plăcere. Nici eu nu am știut până nu m-am lovit de problemă. Se pare că există orice, trebuie doar căutat :)

    @Stefan – Da, tot device din ăla am și eu, dar prețul pe site-urile propuse de tine sunt aproape duble :(

    Raspunde
  4. Ionut 30 Sep 2014 @ 14:45

    Si daca nu am unitatea audio originala din fabrica, funtioneaza? Am un cd player aftermarket Sony, vechi de 7 ani imediat. Oricum nu am gasit pe eBay pentru Opel/Vauxhall.

    Raspunde
  5. criserb 30 Sep 2014 @ 14:53

    @Ionut – Depinde de la cd player la cd player. În principiu atunci când ai cd player aftermarket este posibil să schimbi chiar CD player-ul și să iei unul cu mai multe intrări. În principiu dacă CD playerul tău are posibilitatea de a fi conectat la o magazie de CD-uri atunci ar trebui să meargă și adaptorul ăla în locul destinat magaziei.

    Raspunde
  6. Cristi 30 Sep 2014 @ 15:11

    Buna treaba,

    Eu am jack … oare exista ceva device care sa aiba cititor de carduri/USB si sa se poata conecta la jack?

    Raspunde
  7. criserb 30 Sep 2014 @ 15:42

    @Cristi – de ce nu legi un banal mp3 player la jack și ai toată muzica din lume acolo? Nu cred că are rost să te complici când tu ai deja intrare jack.

    Raspunde
  8. Adrian 30 Sep 2014 @ 23:40

    Am si eu o intrebare, cum imi dau seama daca am “portul în” ? ☺ Mentionez ca nici eu nu am magazie, am doar o debara si un beci.

    Raspunde
  9. criserb 30 Sep 2014 @ 23:49

    @Adrian – Merci mă, am corectat. Cât despre beci, ai loc în el?

    Raspunde
  10. Georgi 1 Oct 2014 @ 04:18

    Noi pe vechea masina foloseam un modulator FM si MP3.Il bagam in priza aia a masinii si gata :D are si telecomanda hahaha :))
    Daduseram vreo 40 de lei pe el..oricum tare chestia aia :)

    Raspunde
  11. Dragos 19 Mar 2015 @ 17:08

    Salutare, am un ford fiesta din 2007 si am găsit sa cumpăr un cablu care are mufa Jack, acum sunt curios: daca bag Jack intr’un ipod, pot sa schimb melodiile de pe radio cd al mașinii? Sau trebuie sa ma bag in torpedou dupa mp3 sa le schimb? :)) multumesc pentru un eventual răspuns!

    Raspunde
  12. criserb 19 Mar 2015 @ 22:13

    @Dragos – dacă este pe mufa jack o să trebuiască să te bagi în torpedou ;)

    Raspunde
  13. Dragos 21 Mar 2015 @ 05:04

    Nasol atunci, ms mult de răspuns, adaptoarele astea sunt prea scumpe si nu ma incurc sa dau 350 lei, stima!

    Raspunde
  14. daniel 5 May 2015 @ 21:09

    salut!doua intrebari pentru cei care deja si-au cumparat acest adaptor….melodiile puse pe stick in adaptoru asta…le schimbi din cd playerul masinii?….si muzica se aude la fel de clar ca si aia reprodusa direct de pe cd?….ca muzica reprodusa de pe telefon prin mufa jack…se aude ceva mai slabut….

    Raspunde
  15. criserb 5 May 2015 @ 22:37

    @daniel – da, le poți schimba din casetofon și 2 eu zic că se aude la fel de bine. Poate puțin mai încet ca un CD normal, dar asta o reglezi din volum.

    Raspunde
  16. Angel 10 Nov 2016 @ 22:21

    Ceau, eu am o Skoda Fabia din 2008, am CD playerul identic cu cel din poza ta de mai sus, cel negru…Văd că firul de la adaptorul ăla merge undeva în spate… Întrebările mele sunt:
    Unde în spate ?
    Are o mufă undeva pe-acolo ?
    E accesibilă mufa, sau trebuie un expert să ți-o lege ?
    Mulțumesc și o zi faină !

    Raspunde
  17. criserb 11 Nov 2016 @ 09:55

    @Angel – da, are o mufă pentru cazul în care pui o magazie de CD-uri. La mufa aia se leagă device-ul ăsta. Accesul la ea nu e dificil, un mecanic ajunge la ea în 2 minute, noi mai greu, că tre’ să ai niște scule speciale.

    Raspunde
  18. Mariş Ionuț 7 Dec 2016 @ 23:32

    Mulțumesc mult pentru informații. Nu știam că există adaptoare de astea.

    Raspunde
  19. Catalin 26 Jan 2017 @ 19:18

    Salut as vrea sa stiu si eu pt un peugeuot 607 an 2002 cu magazie de cd cum as putea proceda pt a asculta muzica de pe tel sau USB mersi.

    Raspunde
  20. Marius 24 Jul 2017 @ 11:07

    Buna. Am Un Passat B6 cu intrare AUX. Exista o posibilitate sa pun in acea AUX ceva cu USB? As vrea tare mult sa scap de CD-uri.

    Raspunde
  21. criserb 24 Jul 2017 @ 11:26

    @Marius – poți să pui un mp3 player și-l legi la auxiliarul mașinii… tre’ să meargă. Sau poate un bluetooth și asculți muzică de pe telefon. https://www.amazon.co.uk/dp/B01944DUWM?psc=1

    Raspunde
  22. Marius 24 Jul 2017 @ 13:24

    @criserb – Imi trebuie ceva sa pot pastra comenzile clasice de la RCD. Daca trebuie sa schimb melodiile de la MP3 Player nu am facut nimic.

    Raspunde
  23. Sorin 4 Oct 2018 @ 17:18

    Am un opel astra g cu radio cd original (nu citeste mp3)al masinii fara magazie de cd.Cum as putea sa am intrare usb pt a adculta muzica? Multumesc anticipat.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)