Sari la conținut

O intrebare pentru taximetristi

imagesIn general merg foarte putin cu taxi-ul. Ma rog, nu putin ca si numar de curse, putin ca si km. In majoritatea cazurilor merg 1 km, maxim 1.5km. Deci putin.

Ma sui in taxi, le dau 10 lei si le zic sa ma duca acasa, in general cand pleca de la vreun local in care mai consum cate o bere.

Toate astea in conditiile in care cursa costa 2.5 – 3 lei.

Sa nu va mai zic ca am chemat taxi-ul sa ma duca chiar si 300m, de la un prieten (vecin) si pana acasa si tot 10 lei i-am dat. Deh, nu suport sa ma lupt cu maidanezii si am preferat asa.

Multi prieteni mi-au spus ca dau prea mult. Stiu, sunt constient de asta, dar daca imi aduc aminte de vremurile mult apuse, pana sa apara aplicatia StarTaxi, toti ma "injurau" cand le spuneam sa ma duca pe o distanta asa mica. Acum, astia nu ma mai injura, sunt chiar fericiti, cel putin asa ii percep eu.

So, intrebarea la care ma refer in titlu este: Va deranjeaza sa trasportati clientii pe o distanta foarte mica si ei sa va dea o suma ca si pentru o cursa normala, mai lunga, sau este ok si pentru voi?

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Radu 24 Sep 2013 @ 23:36

    Am vorbit despre distantele mici cu un taximetrist zilele trecute. Mi-a spus ca de fapt astea sunt cele mai rentabile. Mai bine mai multe curse mici decat mai putine curse lungi. Stia matematica :)

    Raspunde
  2. Gabi Miron 24 Sep 2013 @ 23:43

    In Sibiu nu apare nicio problema, ai intrat in taxi, a pornit ceasul si te duce si 50 de metri daca vrei. :)

    Raspunde
  3. Claudiu 24 Sep 2013 @ 23:52

    @Radu
    Asa imi spunea si mie un taximetrist vechi. Insa sunt si exceptii, saptamana trecuta mi-a fost refuzata o cursa de 5-6 lei, in conditiile in care oricum lasam 10 lei. Ce spun soferii care nu iau curse mici este ca foarte multi nu lasa bacsis.

    Raspunde
  4. Radu 25 Sep 2013 @ 00:00

    @Claudiu da, stiu ca se intampla. Dar si fara bacsis, o cursa scurta e mai profitabila decat una lunga (in conditiile in care in niciuna nu se lasa bacsis).

    Apropo de ce zice Gabi. Am vorbit in Brasov cu un taximetrist care fusese taximetrist in Anglia. Mi-a spus ca a aplicat din nou (pentru anul ce urmeaza) si spera sa fie ales. Ce mi s-a parut interesant: ca sa aplici, nu ai voie sa fii din Bucuresti, din sud sau din estul tarii. Acceptau doar aplicatii din Transilvania sau din vestul Romaniei :)

    Raspunde
  5. Alex B 25 Sep 2013 @ 06:44

    Poti sa suni si la Taxi Gratis daca te refuza vreunul. :P

    Raspunde
  6. criserb 25 Sep 2013 @ 11:45

    @Alex B – eu ma gandeam ca Taxi Gratis este pentru cazurile cu adevarat deosebite, nu pentru mine care vreau sa plec acasa de la bar :)

    Raspunde
  7. Alex B 25 Sep 2013 @ 17:24

    Asa si este , era doar o gluma. :)

    Raspunde
  8. Alin 26 Sep 2013 @ 20:53

    @Radu, este evident de ce englezii accepta doar soferi din Transilvania sau Vest. Fiindca restul sunt varza la volan, hai ca stiti voi la ce ma refer, bucurestenilor. Uite ca si englezii ne-au confirmat-o :))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)