Sari la conținut

Povestea cumpararii bradului

SAMSUNG CSC

Va prezentam in postul anterior bradul gata impodobit, dar la ora cand l-am pus pe blog n-am avut timp pentru mai multe povesti. Acum insa, cum este ora 3.00 noaptea si-l astept pe Indianu Talpa Iute sa-mi aduca niste tigari, ma gandea sa va povestesc despre experienta cumpararii bradului.

Am plecat 3 prieteni sa ne luam fiecare brad, de dimineata, pe la 13:00 cand ne-am trezit :)

Pentru ca Mr. Bricolage este destul de aproape de mine, acolo am poposit prima data. Ne-am uitat, mai ramasesera cativa brazi si nu erau prea frumosi. Am zis sa mergem mai departe, undeva spre A2, la OBI.

La OBI, tot asa, erau ceva brazi, nu foarte urati/golasi, dar parca noi ne doream ceva mai mult. Pretul insa era destul de bun, vreo 75 lei bradul.

Pentru ca eram inca la inceputul zilei am zis sa mergem mai departe, stiam eu ca pe Unirii, undeva la intersectia cu Nerva Traian este un loc in care au brazi. De acolo luasem si anul trecut.

Ajunsi la Nerva Traian am ramas putin socati. Un brad decent costa de la 250 lei in sus si ajungea chiar la 700 lei. Nici nu prea ne-am mai uitat, pur si simplu nu avea rost sa dau atati bani pe un brad de care ma bucur doua zile, pana plec acasa de Craciun.

Bun, am plecat mai departe, spre Hornbach Berceni. Acolo… surpriza, nu mai avea niciun brad :) Gol, pustiu.

Langa Hornbach, in fata la Selgros am vazut un tarc cu niste brazi. Am oprit si acolo si ne-am uitat. Nu erau cine stie ce, nu pot sa zic ca erau urati, dar nu era niciunul care sa ma atraga, sa ma faca sa zic ca-l vreau. Acolo preturile erau 120 lei si 150 lei. In functie de "model". Au avut mult mai multe tipuri si de preturi mai diferite, dar cand am ajuns noi, numai astia mai erau.

Ne-am continuat drumul si am ajuns la Vitantis. Acolo, undeva in parcare, un tarc de la Romsilva. Mai aveau brazi, de la 70 la 400 lei. In cele din urma, dupa 4 ore de plimbat dupa brazi, am decis sa ne luam. Ne-am luat fiecare cate unul. Fiecare a dat alta suma de bani, 90, 200, respectiv 140 lei eu.

Atat costa bradul din poza. Nu stiu daca este mult, daca este putin, dar eu sunt multumit. Nu mai aveam chef sa ma plimb si mai mult, ma apucase foame si cand imi e foame nu mai sunt bun de nimic :)

In conculuzie anul acesta brazii s-au dat ca painea calda. Am trecut in drumul nostru pe langa multe piete cu brazi. Nu ne opream pentru ca traiam cu impresia ca in piata sunt tiganii care luam brazii din marile magazine si le dubleaza pretul. Nu stiu daca era asa sau nu, nu ne-am oprit. Ceea ce am vazut insa din masina era numarul scazut al brazilor. Peste tot erau parca pe terminate. Mai aveau putini sau doar resturi.

La final am intrat si in Praktiker, nu dupa brazi, am vrut sa mai cumparam niste decoratiuni. Din pacate, era cam pustiu si pe acolo si n-am gasit chiar mare lucru. Parca trecusera turcii pe acolo inaintea noastra.

Si atunci, dupa toata experienta de astazi, mai suntem oare in criza? Nu prea se vede…

La voi cum a fost, v-ati gasit bradul usor? Pretul cum a fost?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. sorin 23 Dec 2012 @ 04:16

    Nu cred ca e vorba de criza, dar s-au taiat mai putini brazi, s-au amendat din timp infractorii, au fost luate niste masuri mai altfel fata de anii trecuti.

    Legat de ornamente, prin Cora inca mai erau si destul de interesante!:)

    Raspunde
  2. Maddy 23 Dec 2012 @ 08:45

    Am gasit usor bradul in 19 dec, fara inghesuiala si agitatie, am fost in piata dupamasa. Bradul e inalt si simetric si a fost 350 lei. Tot am avut brazi frumosi dar asta ii intrece pe toti.

    Raspunde
  3. Alina 23 Dec 2012 @ 09:13

    Eu am dat 25 eur si nu e cu mult mai mic decat al tau. Mi se pare scump comparativ cu preturile de la noi. Dar poate ei au mai multe pepiniere.
    Ah, si in astia 25 intra si buturuga in care sta, nu ai nevoie de suport. Si daca il duc la loc la magazin imi dau inapoi 7 eur.

    Raspunde
  4. Ghiocel07 23 Dec 2012 @ 10:08

    Si noi am fost ieri in Praktiker, vazusem acum doua saptamani o multime de ornamente si acum m-am trezit ca vreau cateva globuri mari. Eram sigura ca sunt si reduceri (erau cam scumpicele atunci) si sa-mi fac placerea. Da, am presupus bine, toate podoabele erau reduse cu 40% dar parca daduse taifunul prin zona. Mai ramasesera cateva seturi de globuri si alea in culori care mie nu mi-au trebuit, adica maro si mov……Culorile mele preferate in materie de globuri sunt alb si rosu……

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)