Sari la conținut

Tastatura si mouse-ul pe USB nu mai mergeau

Probleme-USB

Acum 2 zile am avut probleme cu USB-urile de la laptop. Sa va povestesc cum era sa-l arunc pe fereastra :) (glumesc desigur)

Vroiam sa copiez niste poze de pe telefon pe laptop, asa ca am bagat cablul in USB, am conectat telefonul si in acel moment mouse-ul a inghetat pe ecran iar tastatura nu mai raspundea la nici o comanda.

Eh, am zis ca s-a blocat si i-am dat salvatorul restart. Dupa restart nimic. Tastatura si mouse-ul meu nu mai functionau. Am uitat sa va zic ca eu am tastatura si mouseul contectate pe USB, imi e mai comod asa decat sa folosesc tastatura laptopului.

Nu puteam sa cred ca s-au stricat amandoua in acelasi timp asa ca am luat laptopul Danei si i-am cuplat si tastatura si mouse-ul meu. Mergeau, asa cum ma asteptam.

Le-am pus la loc, la computerul meu si nimic, erau moarte.

Am zis ca cine stie ce problema a aparut la windows si l-am instalat din nou, rapid. Dupa instalare, tot nimic. N-au vrut sa porneasca… m-am culcat ca nu mai aveam rabdarea necesara.

A doua zi, m-am gandit ca poate din cauza ca am pus windows-ul peste (upgrade) si m-am apucat sa-i mai dau un reinstal, de data asta ca la carte. Format C: si reinstalat windows. Nici asa nu am avut noroc.

M-am gandit ca poate s-au stricat porturile USB de la laptop dar nici asta nu prea imi venea a crede. Pentru a ma convinge ca porturile sunt ok am instalat windowsul chiar de pe stick-ul USB. Si a mers fara nici o problema.

Era clar, porturile erau bune, tastatura si mouseul la fel.

Nu prea mai aveam nici o solutie si va dati seama ca eram deja plin de spume.

In cele din urma a aparut Raca pe la mine si cand m-a vazut nervos a zis sa-l las pe el. L-am lasat. A cautat putin pe google si s-a plictisit. I-a venit o idee si se pare ca a fost foarte buna. A oprit laptopul, a scos bateria si a pus-o la loc.

Nu mi-a venit sa cred ca lucrurile s-au reparat. M-am bucurat ca un copil mic :)

Ideea e in felul urmator, daca opresti laptopul el tot nu se opreste. Este alimentat in permanenta cu curent. Daca ii scoti bateria toate chestiile se reseteaza in el iar eventualul surplus de enervie ramas/blocat in USB dispare. Cam asta e explicatia in mare, ca deh, nu ma pricep la chestii d’astea.

Merci Raca, probabil fara ajutorul tau astazi aveam o tastaura noua si un mouse nou. Sau poate imi luam alt calculator :P

P.S. Daca cineva are o explicatie mai complexa despre problema cu USB-ul chiar sunt curios sa o aud ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
17 comentarii
  1. Andra 19 Dec 2010 @ 01:42

    Asta-i din seria “Mouse not found. Click to continue!”. Iar explicatia ta e destul de in regula. Imi tot vin in minte bancuri legate de asta :))

    Un informatician si un inginer sunt intr-o masina, care la un moment dat se opreste si nu mai functioneaza. Inginerul sta, analizeaza, se gandeste ce s-ar fi putut intampla, cum ar putea remedia problema. La care informaticianul: “Eu zic sa ne dam jos si sa intram la loc, poate asa o ia”.

    Cam asa e cu produsele software. Si cu cele hardware, care tot de software sunt conduse. Daca le dai restart, softul incepe sa ruleze de la zero si da erase la toate erorile precedente. Sa-l scoti din priza a fost o idee buna. Asa fac si eu cu modemul de la net cand pica netul. Adica, a fost sfatul UPCului: Scoateti modemul 5 minute din priza, si apoi isi revine. :))

    Raspunde
  2. Iulian 19 Dec 2010 @ 02:40

    Am si eu un stick usb de exemplu care are marginile din metal si mai face cateodata contact aiurea si nu-l mai vede. Ideea de baza e ca USB-urile sunt foarte sensibile la capitolul Power, pentru ca merg la 5V si 500mA maxim, si sursa, cum da de ceva variatii care nu-i convin, le deconecteaza considerandu-le periculoase, sa nu arda vreo ceva. In cazul tau e clar ca in momentul cand ai bagat telefonul, care incepe sa ia curent pt incarcare, ceva l-a deranjat. E clar ca mouseul si tastatura nu merg a 500mA ci la mult mai putin. Dar telefonul poate sa ia si 700mA in situatii de criza de obicei, deci asta e ceea ce l-a deranjat, si a ramas un surplus de tensiune pe “conducta” si in condesatori. Si pana nu ai scos bateria si s-au golit condensatorii, nu au mai mers.

    Raspunde
  3. eleonora gopi 19 Dec 2010 @ 07:45

    HA!SI EU CARE CREDEAM CU NUMAI INCEPATORII CA MINE O INCURCA MEREU .PACAT DE NERVII PAPATI . EU AM CALCULATOR NOU (NU IMI PLACE LAPTOPUL)CONFIGURAT ARANJAT….CE MAI . AM PATIT SI EU BLOCAJUL ,AM INTREBAT PE CINEVA MAI EXPERT CA MINE SI A ZIS SA DECONECTEZ DE LA SURSA DE CURENT . AM UN PRELUNGITOR apc CU PROTECTIE …ETC… L-AM DECONECTAT ,I-AM DAT DRUMUL SI ….. A PORNIIIIIT .CE MAI ACUM MA DESCURC .CUM FACE O FIGURA CUM II TAI ALIMENTAREA ,SI PORNESTE BAIATUL FRUMOOOS.SA AI CRACIUN FERICIT SI SANATATE.

    Raspunde
  4. Vlad 19 Dec 2010 @ 10:29

    Si eu am avut problema asta de cateva ori.Insa cateodata nu e de ajuns numai scosu bateriei ci trebuie sa apesi si pe butonul de power de 2-3 ori pana iese ultima picatura de curent.

    Raspunde
  5. Mihai Baboi 19 Dec 2010 @ 10:44

    N-am o explicatie mai buna, insa am o poveste care sa o sustina pe a ta. Am un coleg caruia nu-i mai vedea stick-ul deloc (de data asta la un desktop). A cautat un pic pe net si a gaist urmatoarea solutie: “Inchide calculatorul, scoate-l din priza si lasa-l 5 min. Porneste calculatorul si totul va fi ok”. Mai mult, solutia venea si cu un P.S. care zicea ceva de genul: “Stiu ca nu pare plauzibil, dar incearca si vei vedea ca se rezolva”. Chiar asa a fost… :)

    Raspunde
  6. NextLevel 25 Feb 2011 @ 12:53

    Pfuu interesanta problema si eu sunt la fel…dar la mine este alta belea.mi-am cumparat o tastatura sa o folosesc la laptop ca sa nu o “fortez” paia a laptopului.m-am folosit de tastatura care mi`o cumparasem aproximativ o saptamana si ceva ..cand intr`o dimineatza cand m-am trezit am pornit laptop jos in bara imi apare “not recognized usb” windosul pe care il am este un xp sp2.am cam intrat in panica era o tastatura care imi placea foarte mult(microsoft curve 2000) ii dau un restart la laptop si am observat ca nu a mai zis nimic dar pe deasupra nici ledurile nu se mai aprinsesera si asa am ramas cu ea. care sa fie oare problema ?daca bag ceva pe portul respectiv imi merge perfect “gen mouse memory stick” am ee pe cand tastatura nu da nici un semn am dus`o la un vecin …era “moarta”. Oare usb`ul meu sa fi ars tastatura?

    Raspunde
  7. RALU 2 Nov 2011 @ 07:54

    multumesc ff mult…a mers si la mine solutia ta…chiar eram disperata…nu ma asteptam sa fie asa de simplu…multumesc inca o data!

    Raspunde
  8. criserb 2 Nov 2011 @ 10:35

    @RALU – ma bucur ca ti-am fost de folos. Stiu ce m-am enervat eu atunci si nu ii dadeam de capat :)

    Raspunde
  9. sbirciog 14 Feb 2012 @ 17:40

    multumesc de idee,, sa scoti bateria si totul se reseteaza,, e FOARTE OK

    Raspunde
  10. Claudiu 2 May 2014 @ 19:17

    Am aceiasi problema , doar ca la pc , am incercat sa il decuplez de la curent si sa il las minute intregi, chiar si ore , dar fara nici un folos . tastatua si mausul funcioneaza. Usb-urile trimit curent in maus si tastatura dar cand pc se deschide totul e termina si mausul si tastatura sunt moarte… ma puteti ajuta,va rog .

    Raspunde
  11. marinescu 12 Jul 2014 @ 11:34

    Am si eu problema ca si claudiu , cand pornesc pc se aprind led-uri la mouse si tastatura, in bios merg ambele , in safe mode merg ambele …..cand se incarca windows au murit cu totul parca le-as deconecta de la calculator. Tot caut solutii .

    Raspunde
  12. gogo 16 Jul 2014 @ 13:28

    @sbirciog – neeeâ

    Raspunde
  13. hahaha 17 Jul 2014 @ 13:21

    @gogo – inteligent comentariu ;) Esti de pe planeta noastra?

    Raspunde
  14. Walter 1 Dec 2016 @ 18:21

    @criserb -la mine nu functioneaza am scos bateria si tot nu i.mi citeste mausul nici tastatura :(

    Raspunde
  15. criserb 6 Dec 2016 @ 09:46

    @Walter – probabil ai altă problemă, nu știu ce să zic…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)