Sari la conținut

Uber interzisă oficial

Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, care prevede interzicerea transportului public de persoane contra cost cu un autoturism fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi valabilă, a fost semnat de Klaus Iohannis.

sursa

Încă o chestie care mergea bine, care era o lecție de civilizație a fost interzisă. Asta e țara în care trăim, în care nu contează ce vrea omul, contează ce le iese celor ce dau legi.

Dar să nu ne plângem, noi suntem cei care i-am ales, deci asta este dorință majorității :(

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Bogdan Anghelina 3 Jun 2015 @ 20:18
    Raspunde
  2. criserb 3 Jun 2015 @ 22:12

    @Bogdan Anghelina – hai să nu ne luăm după toate pozele de pe facebook.

    Legea zice o chestie destul de clară, nu ai licență ești ilegal. Momentan Uber nu are licență. Eu sper să o obțină, pentru că am fost foarte mulțumit de serviciile lor.

    Raspunde
  3. Adrian 6 Jun 2015 @ 00:21

    Nu inteleg de ce toata lumea e indignata pe companiile de maxi-taxi ce folosesc masini fara niciun fel de standard minim de calitate (uneori groaznice si supra-incaracate). Si soferi amatori, nu profesionisti. Sau, mai rau, unele nu poseda nici macar licenta de transport public persoane si nu taie bilete facand evaziune.
    Uber e la fel, dar nu suntem indignati ci il iubim, pentru ca e “cool” probabil.

    Iar din cand in cand mai apare un accident cu un maxi-taxi, sau un film cu un cretin ce transporta oameni jucandu-se pe telefon. Si atunci toata lumea urla ca statul e de rahat si nu face nimic sa impuna reguli si responsabilitate cand e viata unor oameni la mijloc. La Uber insa nu se aplica, punem placa cu “in Romania nu conteaza ce vrea omul”.

    Suntem si noi mai consecventi sau ramanem liber-schimbisti forever?

    Raspunde
  4. adela 12 Jun 2015 @ 14:09

    @criserb – Cred ca problema se pune ca daca ii lasa sa functioneze fara licenta s-ar apuca orice pensionar sau orice pusti care vrea bani de buzunar si care are cel putin o dacie sa faca transport de persoane in regim taxi si de ce nu, isi permite sa scada pretul pentru ca nu mai plateste o multime de taxe. In felul acesta nu-i corect pentru cei care au o afacere legala. Apoi se pune si problema de siguranta persoanelor transportate. Soferul are asigurare suplimentara pentru calatori in caz de accident? Are experienta la volan? Nu-i suficient sa te uiti pe carnet si sa vezi ca are 10 ani vechime, daca in cei 10 ani nu a condus deloc? Pe de alta parte mie personal mi-e sila sa ma urc in taxiurile obisnuite facute praf si mizerabile pentru ca nefiind masini personale nu se ocupa nimeni de ele, important este profitul.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)