Sari la conținut

Uite despre ce aliment vorbeam

ACB33GAcum cateva zile v-am vorbit despre un aliment pe care il folosesc destul de des si de care nu cred ca ma pot desparti prea usor. V-am zis ca e foarte bun pentru hidratare, v-am zis ca reduce riscul bolilor cardiovasculare si ca favorizeaza scaderea ponderala. E adevarat ca nu v-am dat indicii mai multe, v-ar fi fost mult mai usor sa descoperiti raspunsul si atunci ce rost mai avea ghicitoarea mea? O ghicitoare tre’ sa va puna putin mintea la contributie si chiar ma bucur ca v-am pus-o :)

Au fost cateva raspunsuri corecte, dar primul raspuns a fost al Ancai. A stiut pentru ca din cate o cunosc eu pe ea, este persoana care il consuma de cate ori are ocazia, de cateva ori pe zi.

Laptele (caci despre el e vorba) este alimentul care are o multime de calitati. Este bun pentru o multime de lucruri, printre care:

  • Sanatatea oaselor
  • Dinti
  • Tensiunea arteriala
  • Previne bolile cardio-vasculare
  • Previne obezitatea
  • Previne diverse tipuri de cancer

Trebuie sa recunosc ca in copilarie nu am fost un mare fan al laptelui, dar pe masura ce timpul a trecut, m-am schimbat. Am inceput sa-mi cumpar singur lapte si sa-l beau de placere. E un aliment care ma ajuta, ma face sa ma simt mai bine. In zilele cand nu-l beau, cand nu am, sau pur si simplu uit de el, ma simt mai molesit, mai fara chef de nimic. Am constatat asta pe pielea mea. Cand il beau ma simt mai bine, mai vioi si cu chef de viata.

Voi cat de des beti lapte? Si daca il beti, de ce il beti? Trebuie sa aveti un motiv, sa nu-mi ziceti ca-l beti doar asa :)

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
17 comentarii
  1. Denisa 19 Oct 2011 @ 14:09

    Eu îl beau în cafea. :P Pentru că-i dă un gust mai bun. Şi când am, vara, chef de ceva rece care să nu fie apă. În rest… mai răruţ, din păcate.

    Raspunde
  2. thaopets 19 Oct 2011 @ 14:18

    cand eram mic beam ft mult lapte pentru ca imi placea ft mult gustul si mergea in orice:gris cu lapt,lapte cu orez,in prajituri,inghetata…diverse.in perioada de crestere ajuta ft mult sistemul osos si trebuie sa ii multumesc mamei pentru asta.acu sunt mare si puternic.trebuie sa recomand (chiar daca nu e pe placut nutritionistilor)laptele direct de la vaca (desigur fiert inainte) care contine 3,5%grasime.prostia aia de 1% e doar apa colorata.

    Raspunde
  3. Catalin 19 Oct 2011 @ 14:30

    Eu beau foarte rar, o data la 3-4 zile, cel putin.

    Raspunde
  4. Elena 19 Oct 2011 @ 14:37

    Eu mananc lapte cu cereale aproape zilnic. Si da, cafeaua trebuie musai sa fie cu lapte! (cc @Denisa)

    Raspunde
  5. Crox 19 Oct 2011 @ 14:39

    Eu il beau pentru a combate efectele mahmurelii. Teribil de bun.

    Raspunde
  6. criserb 19 Oct 2011 @ 14:40

    @Elena – pai fara lapte cafeaua nu mai e cafea :P Si aici vorbesc de lapte normal, nu lapte d’ala condensat…

    Raspunde
  7. criserb 19 Oct 2011 @ 14:40

    @Crox – am uitat de asta, intradevar face minuni :P

    Raspunde
  8. Shadow 19 Oct 2011 @ 14:55

    Personal am insuficienta la lactoza (cum au f. multi dintre noi) deci nu consum.
    Parerea despre consumul (reclama la) lapte – am trimis un e-mail pe adresa ta (reflecteaza la acel mail – nu sunt chiar in necunostinta de cauza).

    Raspunde
  9. criserb 19 Oct 2011 @ 15:18

    @Shadow – Am citit ppt-ul ala dar eu nu-l cred. Cum sa spuna cineva ca nu e bun laptele de vaca cand uite cate calitati are? Ma rog…

    Raspunde
  10. anca 19 Oct 2011 @ 15:22

    yeeey :) am fost prima…ingeras o:-]
    presupun ca primesc o cana cu lapte, nu?

    Raspunde
  11. criserb 19 Oct 2011 @ 15:24

    @anca – primesti, primesti :P

    Raspunde
  12. Shadow 19 Oct 2011 @ 15:37

    Un simplu serch “consumul de lapte de vaca’ sau poti citi “Studiul China”

    Raspunde
  13. Crox 19 Oct 2011 @ 19:15

    Berea nu contine nici puroi, nici histamine, nici oxitocine, nici globule albe. Chiar se potrivea profilului descris, este o nedreptate.

    o prietena care a facut un doctorat pe afara pe agricultura, cresterea animalelor, care lucreaza acum in ro, nu a recomandat laptele romanesc prin comparatie.
    tot prin comparatie, laptele din acea tara mi s-a parut foarte bun inca de la inceput (stres minim), laptele din actuala tara mi s-a parut ca are gust de sange, cel organic mai putin, dar tot are. acum m-am obisnuit. laptele din ro in schimb, cel din comert, pasteurizat (daca bei UHT sau CocaCola nu e diferenta mare) are gust de pipi. Chiar daca te obisnuiesti in timp cu laptele romanesc, poti verifica gustul prin aceeasi metoda prin care un somelier gusta un vin.

    sa

    Raspunde
  14. Elena 20 Oct 2011 @ 10:24

    @Criserb Da, ai dreptate, lapte normal! Ador cafenelele/restaurantele care servesc cafeaua cu lapte normal, nu cu o amarata de cutiuta d-aia de lapte condensat :D

    Raspunde
  15. Iulia 20 Oct 2011 @ 12:44

    E bine ca poti sa bei lapte si ca voi poate gasiti bun pe acolo de cumparat. Eu nu suport laptele asta scârbos de la cutie de carton, îl detest si deja m-am saturat sa încerc mii de marci asa ca de câtiva ani buni nici nu-l miros…

    Ca laptele din România nu gasesti……:(

    Raspunde
  16. mariana 20 Oct 2011 @ 23:20

    Chiar acum cand citesc postul acesta ,beau lapte din inima Ardealului! Direct dintr-o sticla de 1,5l cu 1,5 grasime! E rece si, acum il beau ca-mi este cald si ma racoreste!

    Raspunde
  17. criserb 20 Oct 2011 @ 23:37

    @mariana – acum chiar mi-ai facut pofta si nu mai am acasa :(

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)