Sari la conținut

Unde iti faci CASCO si de ce?

Eu am CASCO la Allianz, sunt foarte incantat de ei, desi e destul de scump. Dar nu am avut niciodata probleme cand m-am dus la constatari, cand am vrut sa-mi repar fiecare fleac la masina. Trebuie sa recunosc ca in Bucuresti apar tot felul de chestii la masina. La fiecare spalare mai vad cate o zgarietura noua, cate o bucata de tabla infundata, oglinda retrovizoare data peste cap, etc.

Din punctul meu de vedere cei de la Tiriac sunt cei mai ok. Nu am pur si simplu de ce sa ma plang de ei. Ma gandesc ca e posibil sa fie altii si mai buni, de aia va intreb: Voi unde aveti CASCO si daca sunteti multumiti de cei la care aveti.

Precizez ca eu am CASCO fara franciza, nu trebuie sa platesc nimic atunci cand am o dauna, ma duc, semnez niste hartii dupa care duc masina in service. Cam asta e tot.

So, hai sa vedem care e ceea mai buna oferta de pe piata…

La ce va uitati cand incheiati un contract CASCO? La pret? La facilitati? La seriozitatea firmei?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. ciprian 3 Mar 2010 @ 16:54

    valoare masina 2500 euro, casco 200 euro pe an/omniasig/fara fransiza ca`s in al2lea an cu ei
    n`am avut probleme pana acu sa stiu cum se comporta, sper sa fie ok

    Raspunde
  2. alin 3 Mar 2010 @ 17:04

    Eu am avut pana anul asta la Delta Asigurari dar au dat faliment. Au fost ok cel putin cu mine. Acum am la Euroins. Sper sa nu am nevoie de ei niciodata. La Delta am schimbat puntea spate ca am dat tare intr-un tarus de fier si am indoit-o. Dar in rest nu am folosit CASCO. Cat despre zgarieturi nu ma intereseaza. Masina mea e neagra si se vad toate prostiile pe ea.

    Raspunde
  3. alin 3 Mar 2010 @ 17:07

    A;
    E evaluata la 8500 de Eur si platesc 620Ron la trimestru

    Raspunde
  4. ionut_d 3 Mar 2010 @ 17:10

    Omniasig, 12.800 – 8000 si ceva ultimul an de contract pe 5 ani, nefransizat, Omniasig, 45E/luna. Toate bune si frumoase doar ca nu sunt de acord cu pretul pe ora de manopera al AutoItalia (si al nici unui alt service autorizat al altor marci din cate mi-a zis constatatorul) unde sunt obligat de garantie sa fac masina. La o valoare totala de dauna de 2900RON am platit o diferenta de ora de manopera de 70ron. Noua lege va rezolva si aceasta problema.

    Iti dau o lista de service-uri, majoritatea unknown, unde sa faci masina.

    Raspunde
  5. sby 3 Mar 2010 @ 17:58

    Si eu sunt pentru Allianz, doar ca au devenit nesimtiti, mi-au cerut prima anuala de 8.000 euro cu fransiza de 950 ron / evenement…. Asa ca am sa aleg Omniasig unde am o prima anuala in jur de 2/3k pe an cu fransiza 150e/eveniment.

    Am avut la Allianz si nu am avut problema cu plati din partea lor. Am avut si la Omniasig si la fel, totul a fost perfect.

    Raspunde
  6. GGD 3 Mar 2010 @ 18:50

    Cred ca am avut la toti! :d Cand mi-am luat Loganul am avut la Asirom, abia au platit 900 lei in 6 luni. Urmatorul an mi-am facut la Asiban! M-au dat afara dupa ce am avut daune de 25.000 lei :d (tot la Logan). Da nu am avut probleme cu ei,au platit la timp,au fost OK (pana m-au dat afara). Pe urma mi-am facut la BT (ca lucram la ei) – deci au fost OK si am continuat la BT si cu Avensisul si cu Pajero lu taica-miu (pana cand au facut figuri si nu mi-au despagubit o dauna la Pajero).
    Avensisul a avut la Allianz ca asa mi-au facut cei de la leasing si cred ca mai aveam putin sa-mi schimb masina si nu comentau nimic. :d Am fost foarte multumiti de ei. Si am avut o data o problema cand am fost lovit de unu care avea RCA-ul la Allianz si nu ma avut nici cea mai mica problema. Acum mi-am facut la Omniasig ca lucreaza un prieten acolo. Sper sa nu apelez la ei. :d La o alta masina, un alt Logan i-am facut la CertAsig. E o firma relativ noua (de prin 2007), mi-au facut un calcul foarte bun; tot din cauza ca e un prieten acolo. Tot la ei am asigurat si casa.
    Masina prietenei e la Omniasig. Din cauza ca e in leasing nu a avut fransiza la prima dauna, acum cica au bagat. Dar cand a avut dauna au fost foarte prompti (poate si din cauza ca am apelat la cel pe care-l cunosc acolo).
    Urmatoarea masina o sa o asigur la Allianz.
    Sincer, prefer sa platesc fransiza,dar sa stiu ca repar masina; nu cum a fost la BT sa raman cu masina nereparata.

    Raspunde
  7. criserb 3 Mar 2010 @ 22:37

    Deci pana acum vad ca recomandate raman Allianz si Omniasig :) e totusi bine de stiut.

    Oare daca fac un contract nou, dupa ce termin leasingul o sa mai pot sa aleg sa fie fara fransiza? Mai exista pe undeva varianta asta ca am auzit ca incepe sa fie din ce in ce mai rara…

    Raspunde
  8. GGD 3 Mar 2010 @ 23:25

    Nu gasesti fara fransiza. Sau poate la cine stie ce firma No Name! E norma data de catre CSA si e obligatorie.
    Mi-a mai fost recomandat si Generali Asigurari. Am inteles ca tot ceva de genu Allianz sunt. Putin mai scumpi dar te poti baza pe ei.
    Si e cam greu sa gasesti un service auto care sa nu lucreze cu Allianz, Generali si Omniasig. ;)

    Raspunde
  9. mihnea 4 Mar 2010 @ 01:33

    Ma bag si eu ca musca in lapte cu cateva sfaturi legate de CASCO.

    CASCOul este o asigurare care pentru a fi eficienta dpdv costuri trebuie folosita pentru pagube mari (dat cu masina in pom, furt, pagube mari) nu pentru reparatii mici: o zgarietura, o oglinda si altele.

    In acest moment asiguratorii nu au inca un sistem comun de bonus/malus, dar este o problema de timp pana cand se va introduce si in .ro asa ceva. Acum istoricul de client se pastreaza de la companie la companie. Bref daca anul asta ai avut 3 daune la compania X, anul viitor in mod evident vei avea o prima / cota de prima mult mai mare. Poti alege sa schimbi asiguratorul dar daca va exista un istoric de dauna comun intre toti asiguratorii nimeni nu va dori sa te preia ca si client pentru ca prezinti multe riscuri. Asa se intampla in toata Europa. Clientii buni platesc mai putin oriunde s-ar duce, clientii cu daune platesc mult oriunde se duc (mai putin la companiile care vor cota de piata si merg in pierdere).

    Atentie la masinile in leasing si politele fixe pe parcursul contractului. Daca exista un contract de asigurare CASCO pe 3-4-5 ani (in functie de durata leasingului) prima de asigurare nu se va modifica pe durata lui indiferent de numarul de daune, insa la reinnoirea de dupa terminarea lui prima se va mari considerabil (1-2-300% sunt procente care nu trebuie sa va sperie daca ati avut multe daune).

    Cu alte cuvinte luati in calcul si primele viitoare in cazul in care aveti o dauna mica pe care vreti sa o reparati pe CASCO. Cam asta e si rolul fransizelor: sa descurajeze clientii de la daune mici care nu sunt nici in interesul asiguratorului nici in interesul asiguratului. Unele dintre ele pentru ca sunt nspemii de tipuri de fransize asa cum sunt si nspemii de tipuri de CASCO.

    Daca esti client bun si n-ai daune, cu fiecare reinnoire prima ta scade. Cel putin teoretic.

    Referitor la lista de serviceuri impusa de asiguratori: e complicat si difera de la companie la companie. Povestea a plecat de la preturile serviceurilor combinata cu povestea cu leasingul de mai sus. Unele companii scad cotele de prima si primele dar impun serviceuri alte au cote si prime mai mari dar te lasa sa te duci unde vrei tu iar altele te lasa sa algei intre cele doua variante. Depinde de client, buget si preferinte. Atentie insa la semnarea contractului. Cititi bine si intrebati ca nu e vreo rusine :). Oricum in general clauzele cu sericeurile se aplica (daca este cazul) masinilor iesite din garantie, altfel e tricky si cu probleme din punctul de vedere al asiguratorilor.

    Inca un sfat referitor la preturi / cote / prime / modele / producatori. Toate companiile calculeaza tarifele in functie de criterii de risc socio-demografice (varsta/sex/oras de rezidenta) si statistici proprii (daune pe tipuri marci auto si altele). Prima lui lui X, barbat, 32ani, din orasul Y pentru masina A poate fi diferita cu +/- 50% fata de prima lui Z, femeie, 47ani, din orasul W cu aceeasi masina A. Cand comparati ofertele companiilor atentie la tipurile de riscuri acoperite. Toate ofera polite CASCO, dar politele acopera riscuri diferite. Deci again… atentie ce cumparati.

    (puteam sa il rog pe Cristi sa faca din comentariul asta un guest post la cat am scris :P)

    Raspunde
  10. octavian 4 Mar 2010 @ 09:10

    Ce mi se pare super tare e ca acum se pot face si online atat asigurarile casco cat si rca. Eu mi-am facut aici http://www.allianzdirect.ro

    Raspunde
  11. GGD 4 Mar 2010 @ 13:08

    @octavian: asa vor sa ajunga sa faca toate firmele de asigurare. Au gandit si ei, dupa cativa anii de facut tampenii, un lucru bun: sa se elimine miile de hartii. Intrii frumos pe net,completezi datele si respectiva firma iti trimite polita. La noi o sa mai dureze ceva timp. Eu am lucrat la asigurari si stiu cate hartii trebuia sa mai complectez dupa ce pleca clientul: hartii,copi la hartii,copi la copi; o gramada de hartii inutile. De exemplu la RCA, dupa ce ca se baga in sistem, trebuia sa facem un rand de copi xerox la RCA,talon,buletin pentru a le trimite in centrala si un rand sa le avem noi in agentie. Pentru ce,atat timp cat puteai sa intrii pe net si sa le vezi tot?
    La CASCO la fel plus pozele sa le pastram in calculator. O tampenie.
    Doar la noi in Romania se poate asa ceva.

    Raspunde
  12. Andrea 4 Mar 2010 @ 13:35

    Allianz sint inca ok la voi…posibil …trebuie sa-si cistige segmentul pe piata…reclama negativa nu le-ar prea conveni. Stai sa vezi cind au destula piata cum vor fi…mai traim si mai vorbim…regula generala in lumea asta…nici o asigurare nu scoate cu placere bani din buzunar…Eu sint cistigata DOAR atunci cind le dau cit mai putin posibil…ca deh ma obliga astia sa imi fac asigurare…eu aici ma mut anual de la o asigurare la alta…care e cea mai ieftina( compar online)…de 15 ani ii platesc si din fericire nu am avut niciodata nevoie de ei. Cu Allianz m-am fript ca m-au intrebat cit merg pe an…am zis pina in 9000 am mers vreo 9150 si mi-au zburat vreo 300 de euro din cont …

    Raspunde
  13. Mihai 15 Aug 2012 @ 00:59

    Salut,
    Eu va recomand tuturor un calcul la Groupama SA(fost BT Asigurari, Asiban, etc), au preturi intre Allianz, Omniasig si Asirom, iar la serozitate, termene de plata etc, cateodata sunt peste cei mentionati de voi. Succei, si….fara evenimente!

    Raspunde
  14. mihai 31 Mar 2013 @ 15:17

    Sa nu mai faceti nimic la asirom!!!! Am un dosar de dauna pt un furt de oglinda si nu vor sa ma despagubeasca. Sunt cei mai mari hoti de pe piata asigurarilor!!! Va sfatuiesc din proprie experienta sa nu faceti vreo asigurare la ei pt ca nu o sa primiti despagubire la nimic!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)