Sari la conținut

Atunci cand sistemul ne depaseste

tastaturaAstazi, sistemul informatic la CEC a cazut de minim 5 ori in doua ore iar doamna de la ghiseu vroia sa redacteze un mail. Lung… doua propozitii. Pentru aceste doua propozitii pe care trebuia sa le scrie in email a pierdut vreo 20 de minute.

20 de minute pe care le-a pierdut si persoana care se afla de cealalta parte a ghiseului.

Si atunci stau si ma intreb de ce nu incearca si ei sa angajeze oameni competenti. Daca omul ala trebuie sa munceasca cu calculatorul trebuie instruit in acest sens, iar daca nu poate invata, atunci sa lase ghiseul pentru altul mai iscusit.

Pe bune, nu trebuie sa ne pierdem noi timpul in fata unui anjajat care nu stie unde sunt literele pe tastatura. Si nici nu trebuie sa-l invatm noi unde sunt, pur si simplu avem alte lucruri mai bune de facut.

Am vazut chestia asta in mai multe institutii, persoane mai in etate care nu stiu sa foloseasca un calculator. Si este de inteles. N-au fost invatate cu asa ceva, incearca si ele sa se adapteze din mers. Ele prefera sa scrie tot pe foaie, dar sistemul le cere mai mult.

Oare cat este de greu ca acele persoane sa urmeze niste cursuri, sa fie instruite?

La o anumita varsta este mai greu, adevarat, dar pentru asta nu trebuie ca omul care vrea sa plateasca tot felul de chestii sa-si piarda zeci de minute intr-o institutie.

De acolo si cozile, si nervii si cate si mai cate. Multe din ele din cauza unor angajati care nu sunt pregatiti pentru ceea ce sunt pusi acolo sa faca.

Si asa vrem noi sa mergem inainte?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Oana 14 Jan 2013 @ 18:11

    In paralel cu asta ar trebui si oamenii educati sa isi plateasca ce au de platit online. Cine te pune sa te duci sa stai la coada?
    Multi dintre angajatii institutiilor gen CEC sau Posta romana sunt persoane mai in varsta, aproape de pensie, nu ii poate da nimeni afara pe motiv ca se misca mai greu cu calculatorul. Dar peste 50% din cei care stau la cozi sa isi plateasca facturile (posta, banca, CEC) stiu sa foloseasca un calculator si au posibilitatea sa faca plati online. Si totusi nu o fac, De ce?

    Raspunde
  2. nic 17 Jan 2013 @ 06:45

    Bine punctat!

    Funny este atunci cand unu care stie despre computere trebuie sa treaca feel si fel de teste iar astia care trebuie sa iasa la pensie sunt Iertati f usor. ..

    Raspunde
  3. criserb 17 Jan 2013 @ 11:31

    @nic – eu zic sa nu-i acuzam totusi pe cei care trebuie sa iasa la pensie. Au muncit o viata, mai au cativa ani pana ies la pensie, asta este. Insa, ei sunt in mare parte depasiti de tehnologie, dar nu e vina lor. Problema este la cei care ii coordoneaza… ei trebuie sa gestioneze situatia, ori sa-i invete, ori sa-i mute intr-un loc in care pot sa faca o treaba mai usor.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)